Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА ИЗЛОЖБАТА ОТ ПЛЕНЕРА ПО ЖИВОПИС „ПРОСТО ВЪРШЕЦ“
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА ИЗЛОЖБАТА ОТ ПЛЕНЕРА ПО ЖИВОПИС „ПРОСТО ВЪРШЕЦ“Заместник областният управител Нина Петкова днес посети откриването на изложбата от пленера по живопис „Просто Вършец“, която се състоя в Градската художествена галерия.
Събитието е част от програмата за Празника на курорта, минералната вода и Балкана „Вършец 2018”.
В продължение на една седмица - от 25-и до 30-и юли, багрите и пъстротата на Вършец бяха извор на творческо вдъхновение за съвременни художници.
Дата: 31 юли 2018 Виж още...
Финансова компенсация по Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления
Дата: 27 юли 2018 Виж още...
СТАРТИРА ПОДГОТОВКАТА ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРЕЗ 2021 Г.
СТАРТИРА ПОДГОТОВКАТА ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРЕЗ 2021 Г.На 23.07.2018 г. областният управител Росен Белчев участва в регионална работна среща във връзка с подготовката за изготвяне на нормативна база за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година. На срещата, която се проведе във Велико Търново, участваха Дияна Янчева – заместник-председател на Националния статистически институт (НСИ), Цветан Нанов – главен секретар на НСИ, областни управители и кметове на съседни области и общини. Целта бе да се обсъди концепцията на Закон за преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 г.
По време на работната среща беше представена детайлна информация относно подготовката за провеждането на предстоящото преброяване. Участниците обсъдиха етапите и план-графика, както и функциите и отговорностите на областните и общинските администрации, които ще бъдат включени в бъдещия проектозакон.

Дата: 23 юли 2018 Виж още...
ОБЛАСТНА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ - ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ
ОБЛАСТНА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ - ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕНа 11 юли 2018 г., под председателството на заместник областния управител инж. Цветко Цветков, Областната епизоотична комисия проведе извънредно заседание във връзка с влошената епизоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) в Република Румъния и опасност от проникване и разпространение на заболяването на територията на Република България.
На срещата представителите на ОД „Безопасност на храните” Монтана - д-р Людмил Антов и д-р Боряна Гарванска запознаха присъстващите с информация относно болестта Африканска чума по свинете (АЧС) и с епизоотичната обстановка на Европейския континент.

Дата: 11 юли 2018 Виж още...
Областната комисия по социална политика обсъди Проекта на Концепция на Закона за социалните услуги
Областната комисия по социална политика обсъди Проекта на Концепция на Закона за социалните услугиДнес, 05.07.2018 г. в Областна администрация Монтана се проведе заседание на Областната комисия по социална политика, председателствана от Заместник областния управител г-жа Нина Петкова.  На заседаниeто се обсъди на областно ниво Проектът на Концепция на Закона за социалните услуги и Годишният мониторингов доклад за 2017 г. за изпълнението на Областната стратегия за развитие на социалните услуги - 2016-2020 г.
Съгласно предложената Концепция на Закона за социалните услуги, новата правна регламентация ще бъде развита в контекста на три основни цели: достъпност на социалните услуги, качество и ефективност на социалните услуги и интегрираност на подкрепата.     

Дата: 5 юли 2018 Виж още...
ЗАМ. ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НИНА ПЕТКОВА И ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ И РЕГИОНАЛНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН КОМИТЕТ НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОН
ЗАМ. ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НИНА ПЕТКОВА И ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ И РЕГИОНАЛНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН КОМИТЕТ НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОНЗам. областните управители на област Монтана Нина Петкова и Цветко Цветков взеха участие в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Северозападен район, което се проведе на 29 юни 2018 г. в конферентната зала на Областна администрация Враца под ръководството на Областния управител на област Враца Малина Николова.
Участие в събитието взеха също така Зам. областните управители на областите Видин и Плевен, кметове на общини от петте области в Северозапада, представители на министерства, национално

Дата: 3 юли 2018 Виж още...
Публично обсъждане на Проект на Концепция на Закона за социалните услуги
На 05 юли 2018 г. /четвъртък/ от 11:00 часа в Заседателна зала №1 на Областна администрация Монтана ще се проведе заседание на Областната комисия по социална политика на която ще се обсъди на областно ниво Проект на Концепция на Закона за социалните услуги.
Разработването на закона за социалните услуги е един от основните приоритети в социалната сфера. Законът за социалните услуги ще уреди специфични обществени отношения, свързани с предоставянето, ползването, финансирането, качеството, контрола и мониторинга на социалните услуги. Социалните услуги са свързани с осигуряване на достъп до социална подкрепа и посрещане на потребностите и реализиране на правата на хората. Именно поради това е особено важно визията за бъдещата регламентация в сектора да бъде подложена на сериозен дебат.
Съгласно концепцията, новата правна регламентация ще бъде развита в контекста на три основни цели: достъпност на социалните услуги, качество и ефективност на социалните услуги и интегрираност на подкрепата.
Проектът на Концепцията на Закона за социалните услуги е публикуван за обществено обсъждане на 08.06.2018 г. на Правителствения портал за обществени консултации на Министерския съвет и на интернет страницата на Министерство на труда и социалната политика. Срока за обществено обсъждане е до 7 юли 2018 г.
С Проекта на Концепция на Закона за социалните услуги може да се запознаете също и от тук..

Дата: 2 юли 2018 Виж още...