Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ПОСЕЩЕНИЕ НА ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК ЕРИК ЛЬОБЕДЕЛ В ОБЛАСТ МОНТАНА
ПОСЕЩЕНИЕ НА ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК ЕРИК ЛЬОБЕДЕЛ В ОБЛАСТ МОНТАНАНа 30 октомври посланикът на Република Франция за Република България г-н Ерик Льобедел пристигна в Монтана за специална визита по покана на областния управител на област Монтана г-н Росен Белчев. Господин Льобедел дойде със своята съпруга г-жа Брижит Вала-Льобедел.
Обиколката започна с посещение на Клисурски манастир "Св. Св. Кирил и Методий". Там под домакинството на Архимандрит Антим посланикът г-н Ерик Льобедел, заедно със своята съпруга, г-н Белчев, и двама заместник областни управители г-жа Нина Петкова и инж. Цветко Цветков, разгледаха храма и Музея на църковната история. Посланикът и съпругата му бяха силно впечатлени от манастира, историята му и уникалните експонати в него.

Дата: 31 октомври 2018 Виж още...
Р Е Ш Е Н И Е
Дата: 31 октомври 2018 Виж още...
ОБЛАСТЕН ЩАБ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ ПЛАН ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ И ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С НАЦИОНАЛНИЯ И С ОБЩИНСКИТЕ ЩАБОВЕ
ПРАВНО ОСНОВАНИЕ:
Създаден е на основание чл. 64, ал. 1, т. 1 и т. 10 от Закона за защита при бедствия, във връзка с чл. 7, ал. 1, т. 20 от Устройствения правилник на областните администрации.

ФУНКЦИИ И ДЕЙНОСТИ:
Областният щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с Националния и с общинските щабове е консултативно звено към Областния управител. Съвместно с териториални структури на министерства и ведомства и юридически лица в областта, съобразно компетентността им подпомага Областния управител при упражняване на правомощията си за изпълнение на дейностите по организиране и ръководство на защитата на живота и здравето на населението, инфраструктурата, опазването на околната среда и имуществото при бедствия. Областният щаб изпълнява и дейности съгласно Плана за противодействие на тероризма в област Монтана за пресичане на терористична дейност и овладяване на последствия от терористични актове на областно ниво. Същият се свиква по нареждане на Областния управител на област Монтана..

СЪСТАВ:

Съставът на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия в област Монтана и за взаимодействие с Националния и с общинските щабове е определен със заповед № ОМП-02-7-(2) /23.10.2019г.


ДОКУМЕНТИ ПО ДЕЙНОСТТА

ПРОТОКОЛИ ОТ ЗАСЕДАНИЯ:

2016 година

2013 година

2012 година

2011 година


 
Дата: 30 октомври 2018 Виж още...
Заповядайте на Музикално-поетичен спектакъл "Любов, пламък бял..."
Дата: 30 октомври 2018 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Дата: 26 октомври 2018 Виж още...
ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РИСКА ОТ БЕДСТВИЯ В ОБЛАСТ МОНТАНА
ПРАВНО ОСНОВАНИЕ:
Създаден е на основание чл. 64а от Закона за защита при бедствия, във връзка с чл. 7, ал. 1, т. 20 от Устройствения правилник на областните администрации.

ФУНКЦИИ:
Областният съвет за намаляване на риска от бедствия в област Монтана:
1. разработва и координира изпълнението на областната програма за намаляване на риска от бедствия;
2. координира дейностите по изпълнение на общинските програми за намаляване на риска от бедствия;
3. разработва, преразглежда и актуализира областния план за защита при бедствия;
4. съгласува общинските програми за намаляване на риска от бедствия;
5. съгласува общинските планове за защита при бедствия;
6. прави преглед и изготвя годишен доклад до съвета по чл. 62, ал. 3 за състоянието на защитата при бедствия на територията на областта.


СЪСТАВ:
Съставът на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия в област Монтана e  определен със  заповед ОКД-34-1/15.10.2018г.


Дата: 25 октомври 2018 Виж още...
ЕСЕННО ОБСЛЕДВАНЕ НА ЯЗОВИРИТЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА
Дата: 25 октомври 2018 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЧЕТОХА 89-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЙОРДАН РАДИЧКОВ
Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки. - "Домашна тетрадка"

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЧЕТОХА 89-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЙОРДАН РАДИЧКОВДнес се навършват 89 години от рождението на писателя-земляк Йордан Радичков. По този повод областният управител на област Монтана – Росен Белчев и заместник областният управител – Нина Петкова поднесоха цветя пред паметника на твореца в центъра на град Монтана.
Слово за живота и откъси от творчеството на писателя зазвучаха пред неговия лик в присъствието на представители на институции, много ученици и граждани.
След това в Регионална библиотека "Гео Милев" беше открита изложба с творби и снимки на Йордан Радичков. А по-късно в библиотеката ще бъдат връчени наградите на победителите от програмата "Децата на Монтана четат 2018".

Дата: 24 октомври 2018 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ОТКРИ ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА ЗА СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ОТКРИ ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА ЗА СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИНа 23 октомври в Лом беше представена документалната изложба на Държавна агенция “Архиви” - “Труден избор с голямо значение: СЪДБАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ – 1943“. Изложбата беше открита от областния управител Росен Белчев.  
Събитието бе проведено по инициатива на Областна администрация – Монтана, в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за  приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста  и 75-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

Дата: 24 октомври 2018 Виж още...
ДВАМАТА ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ УВАЖИХА 50-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ „БЕРКОВСКИ КЕСТЕН -1968“
ДВАМАТА ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ УВАЖИХА 50-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ „БЕРКОВСКИ КЕСТЕН -1968“ На 20 октомври пенсионерски клуб „Берковски кестен - 1968“ отпразнува своя 50-годишен юбилей. Събитието бе уважено от заместник областните управители на област Монтана – г-жа Нина Петкова и инж. Цветко Цветков, народните представители Дилян Димитров и д-р Илиян Тимчев, гости от Бъйлещи, Румъния и представители от 15 клуба от страната.
Заместник областните управители на област Монтана г-жа Петкова и г-н Цветков поднесоха поздравителен адрес от името на областния управител и подарък - мултифункционално устройство.
Юбилеят беше отбелязан с тържествено събрание и концерт. В юбилейният концерт председателят на ПК „Берковски кестен -1968“ г-н Тодор Кръстев представи историята и живота на клуба.

Дата: 22 октомври 2018 Виж още...
Областният управител Росен Белчев присъства на Четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата „16+1”
Областният управител Росен Белчев присъства на Четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата „16+1”На 20.10.2018 г., в зала 3 на НДК в град София се проведе Четвъртата среща на местните лидери на страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай „16+1”. На нея присъстваха областни управители от цялата страна, сред които и областният управител на област Монтана - г-н Росен Белчев, представители на министерства и общини, както и около 250 представители на местния китайски бизнес и 20 китайски провинции. Събитието се проведе под мотото „Глобално мислене, действия на местно ниво”.
Срещата бе официално открита от премиера г-н Бойко Борисов, който заяви, че отношенията между България и Китай никога не са били толкова добри. Той благодари на китайската страна и увери присъстващите, че ще има много поводи за срещи и разговори.

Дата: 22 октомври 2018 Виж още...
Най-старото българско пристанище Лом отпразнува своята 180-годишнина
Най-старото българско пристанище Лом отпразнува своята 180-годишнинаПървото ни пристанище на река Дунав в Лом, приело кораби още през 1838 г., отбеляза 180 години от началото на дейността си. Празникът си речният порт отбеляза с тържества през целия ден на 18 октомври, както и с множество нови придобивки.
Областният управител на област Монтана – Росен Белчев и заместник областният управител Нина Петкова бяха сред официалните гости на тържествените събития, посветени на порта, в присъствието на кмета на Община Лом Пенка Пенкова, официални лица, бивши и настоящи служители на пристанището, жители и гости на града.
С тържествен водосвет, отслужен от видинския митрополит Даниил, ДППИ представи новоизградения обект - товарен автовход и прилежащата му пристанищна инфраструктура. Модерни настилки, нови паркоместа, високотехнологично енергоспестяващо осветление и масивна стоманобетонна ограда са само част от новите придобивки на порта.

Дата: 19 октомври 2018 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Дата: 19 октомври 2018 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ЗАЕТОСТ
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ЗАЕТОСТНа 17 октомври в заседателна зала № 1 на Областна администрация Монтана се проведе заседание на Областната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Монтана, съгласно Заповед № ОКД-19-2/28.03.2018 г. на областен управител на област Монтана.
Беседването беше открито под председателството на г-н Росен Белчев – областен управител на област Монтана. То протече чрез обсъждане и съгласуване на информация за обобщени резултати и изводи от проучването на потребностите от работна сила в област Монтана. За така отправеното предложение беше взето единодушно решение, което потвърди приемането му.

Дата: 18 октомври 2018 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЖУРИРА И НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛЯ В ПРОВЕЛИЯ СЕ ХАКАТОН „ЗАПОЗНАЙ СЕ С УЕБ ДИЗАЙНА“ В РБ „ГЕО МИЛЕВ“
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЖУРИРА И НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛЯ В ПРОВЕЛИЯ СЕ ХАКАТОН „ЗАПОЗНАЙ СЕ С УЕБ ДИЗАЙНА“ В РБ „ГЕО МИЛЕВ“От 15 до 17 октомври в Регионална библиотека „Гео Милев“ - Монтана се проведе обучителен курс по уеб дизайн, предназначен за младежи от 16 до 24 години. Инициативата имаше за цел да запознае младите хора с различни уеб платформи за изграждане на уеб сайтове и работа с тях. Като резултат от обучението, пред тях бе отправено предизвикателство да направят сайт, който може да способства за решаването на проблем на местната общност.
Така нареченият „Хакатон“ имаше състезателен характер, като в последния ден от занятията младежите участваха в надпревара по между си.

Дата: 18 октомври 2018 Виж още...