Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Областният управител проведе среща с председателя на ДАМТН
Областният управител проведе среща с председателя на ДАМТНОбластният управител Росен Белчев проведе работна среща с председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски, главния секретар на агенцията Валентин Чиликов и и.д. директор на главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ Йордан Кюмюрджиев. Ръководството на ДАМТН инициира серия от срещи с областните управители във връзка с проверките на язовирите, засилване на вниманието към водните обекти в регионите и предприемането на координирани действия в тази посока.

Дата: 31 август 2017 Виж още...
ЗАПОВЕДИ
Дата: 30 август 2017 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ НАГРАДИ ШЕСТИМА КРИМИНАЛИСТИ, ЗАДЪРЖАЛИ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ НАГРАДИ ШЕСТИМА КРИМИНАЛИСТИ, ЗАДЪРЖАЛИ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИОбластният управител Росен Белчев награди  с почетни плакети и благодарствени писма шестима  инспектори от Сектор „Криминална полиция” на Районно управление на МВР Монтана, задържали две групи  телефонни измамници, действали на територията на област Монтана.  Той благодари на служителите за отличната работа с пожелание да продължават  да отстоявате принципите на нелеката им работа  в името на сигурността на гражданите.  „В личен план желая на вас и вашите семейства добро здраве, късмет и много такива поводи за гордост”, добави в приветствието си областният управител. 
Дата: 24 август 2017 Виж още...
ДВАМАТА ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ БЯХА ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ НА ФОЛКЛОРНИЯ СЪБОР В СЕЛО ЧЕРКАСКИ
ДВАМАТА ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ БЯХА ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ НА ФОЛКЛОРНИЯ СЪБОР В СЕЛО ЧЕРКАСКИСедмица след големия християнски празник Голяма Богородица в село Черкаски, община Вършец   се проведе шестият традиционен  фолклорен събор. Официални гости на събитието бяха  двамата заместник областни управители Нина Петкова и Цветко Цветков.
На открита сцена в парка  на селото около 200 участника от 14 самодейни състава и пенсионерски клубове от областите Монтана и Видин, и фолклорна формация от гр. Петрич  показаха с изпълненията си красотата и разнообразието на българския фолклор и традиции.
Дата: 21 август 2017 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЯХА ГОСТИ НА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА БРУСАРЦИ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЯХА ГОСТИ НА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА БРУСАРЦИОбластният управител Росен Белчев и зам. областният управител Цветко Цветков бяха сред официалните гости  на празника на Община Брусарци, по покана на кмета на общината  Наташа Михайлова. По традиция празникът започна с  Божествена Света литургия и с  литийно шествие.
„Днешният празничен ден е добър повод да се гордеете с настоящето на своя град и да градите заедно неговото бъдеще. Пожелавам ви  здраве, слънчево настроение, воля и кураж за бъдеще, изпълнено с безкрайни възможности”, каза в приветствието си областният управител Росен Белчев.
Дата: 21 август 2017 Виж още...
ЗАПОВЕД
Дата: 18 август 2017 Виж още...
ОБЯВЛЕНИЕ
Дата: 11 август 2017 Виж още...
МИНИСТЪРЪТ НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА БИСЕР ПЕТКОВ ПРЕДСТАВИ НОВАТА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ОБУЧЕНИЕ И ЗАЕТОСТ НА БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА "РАБОТА" В ГРАД МОНТАНА
МИНИСТЪРЪТ НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА БИСЕР ПЕТКОВ ПРЕДСТАВИ НОВАТА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ОБУЧЕНИЕ И ЗАЕТОСТ НА БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА "РАБОТА" В ГРАД МОНТАНАДнес, 10 август 2017 г., по време на работна среща в Областна администрация Монтана, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков представи новата Национална програма за обучение и заетост на безработни лица "Работа". Във форума взеха участие народният представител от 12 МИР Монтана Ирена Димова, зам. министърът на МТСП Ивайло Иванов, областните управители на Видин, Враца и Монтана, зам. областните управители на област Монтана, кметът на Монтана Златко Живков, зам. кметът на Видин  Венци Пасков, кметовете  на 14 –те общини, в които стартира програмата, експерти и работодатели, които ще се включат в националната програма на Агенцията по заетостта.
Форумът бе открит от областния управител на област Монтана Росен Белчев, който приветства участниците и пожела успешен старт на програмата. Елка Димитрова – директор на дирекция „Политика на пазара на труда и трудова мобилност” в МТСП направи презентация на   Национална програма за обучение и заетост на безработни лица "Работа".
Дата: 10 август 2017 Виж още...
РЕШЕНИЕ
Дата: 4 август 2017 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДЕВЕТОТО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИТЕТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ ПО ПРОГРАМА INTERREG V-A РУМЪНИЯ – БЪЛГАРИЯ 2014-2020 Г.
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДЕВЕТОТО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИТЕТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ ПО ПРОГРАМА INTERREG V-A РУМЪНИЯ – БЪЛГАРИЯ 2014-2020 Г.Заместник  областният управител на област Монтана Нина Петкова и експерт от Областната администрация взеха участие в Деветото редовно заседание на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Румъния – България 2014-2020 г., което се проведе на 2 август 2017 г. в  румънската столица Букурещ.
Събитието бе съвместно ръководено от Управляващия орган (Министерство на регионалното развитие, публичната администрация и европейските фондове на Република Румъния) в лицето на Камелия Копоран – Главен секретар и Националния партниращ орган и от българска страна (Министерство на регионалното развитие и благоустройството) в лицето на зам. министър Деница Николова.
Във форума взеха участие представители на централните ведомства на изпълнителната власт, окръжните съвети, областните администрации, асоциации на общините и гражданския сектор в българо-румънската погранична зона.
Дата: 3 август 2017 Виж още...