Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ - ПРОТОКОЛИ 2017Г.
Дата: 29 май 2017 Виж още...
АСОЦИАЦИЯ ПО ВиК МОНТАНА СЪГЛАСУВА ПРОЕКТА НА БИЗНЕС ПЛАН НА ОБСЛУЖВАЩИЯ ВиК ОПЕРАТОР
АСОЦИАЦИЯ ПО ВиК МОНТАНА СЪГЛАСУВА ПРОЕКТА НА БИЗНЕС ПЛАН НА ОБСЛУЖВАЩИЯ ВиК ОПЕРАТОРДнес, 26 май 2017 г. Общото събрание на Асоциация по ВиК-Монтана прие решение за съгласуване на проект на Бизнес план за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Монтана като ВиК оператор за периода 2017-2021 г., съгласно чл. 6.4, от Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги. На заседанието присъстваха  председателят на Асоциацията и областен управител на област Монтана Росен Белчев, зам. областния управител Цветко Цветков, кметове и представители на общини в границите на обособената територия, както и управителя на обслужващия оператор „ВиК“ ООД, гр. Монтана инж. Валери Иванов.
Дата: 29 май 2017 Виж още...
ГРАФИК ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД И ПРОВЕРКА НА АВАРИЙНОТО ПЛАНИРАНЕ НА ЯЗОВИРНИТЕ СТЕНИ И СЪОРЪЖЕНИЯТА КЪМ ТЯХ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ МОНТАНА В ПЕРИОДА ОТ 12.06.2017Г. ДО 29.06.2017Г.
Дата: 25 май 2017 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ВЗЕ УЧАСТИЕ В РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВМЕСТНИЯ КОМИТЕТ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПРОГРАМА ИНТЕРРЕГ ИПП БЪЛГАРИЯ – СЪРБИЯ 2014-2020 Г.
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ВЗЕ УЧАСТИЕ В РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВМЕСТНИЯ КОМИТЕТ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПРОГРАМА ИНТЕРРЕГ ИПП БЪЛГАРИЯ – СЪРБИЯ 2014-2020 Г.Областният управител на област Монтана Росен Белчев взе участие в Четвъртото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България - Сърбия 2014-2020. Форумът се проведе  на 23 май 2017 г., в гр. Ниш, Република Сърбия. Събитието бе съвместно ръководено от  Санда Шимич - заместник-директор на Службата за европейска интеграция на Република Сърбия и Деница Николова - заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Официални гости на заседанието бяха Негово превъзходителство Едвин Сугарев - Генерален консул на Република България в Ниш и Драгослав Павлович - представител на Община Ниш.
Дата: 25 май 2017 Виж още...
МОНТАНА ПРАЗНУВА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ- 24 МАЙ
МОНТАНА  ПРАЗНУВА  ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ- 24 МАЙС тържествен концерт в Монтана отбелязаха  днес Деня на българската просвета и култура и славянската писменост- 24 май. Залата на Драматичния театър в областния град бе препълнена от ученици, учители, просветни дейци и граждани.
Празничната програма започна с химна “Върви, народе, възродени”, изпълнен от вокално студио “Детски смях” при ОДК “Ние, врабчетата”.  Кметът Златко Живков произнесе тържествено слово и  поздрави  присъстващите с най-българския празник.
„Едва ли е необходимо да подчертаваме, че България е единствената държава в Европа с непроменено име от нейното създаване. В продължение на десетилетия българският език е един от елементите на българската народност, който ни е съхранил през вековете.  Непреходно е делото на Светите братя Кирил и Методий за всички славяни и за нас, българите . Благодарение на тях и техните последователи , сега имат писменост повече от 300 милиона души”, изтъкна в приветственото си слово Златко Живков. Той пожела на присъстващите в залата много дръзновение, късмет и самочувствие.
Дата: 24 май 2017 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУважаеми дейци на просветата и културата,
Скъпи учители и ученици,
Уважаеми жители на област Монтана,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай  24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура!
На този светъл общославянски празник с гордост славим делото на Кирил и Методий, свещената българска азбука и величието на писаното слово!
24 май винаги ни е обединявал около неоспоримия факт, че сме наследници на богата книжовност, която дава мощен тласък в развитието на културата и науката, и в укрепването на държавността.
Нека ревностно да пазим своята писменост, културни традиции и стремеж към знания така, както са ги пазили нашите деди. Да почитаме и развиваме родния български език, да се гордеем с нашата история, с таланта на дейците на българската просвета и култура, да съхраним духовността и признателността към българското училище.

Честит празник!

Росен Белчев
Областен управител на Област Монтана

 

Дата: 24 май 2017 Виж още...
ДВАМАТА ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ УВАЖИХА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В ПОПРАВИТЕЛЕН ДОМ ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНИ МЛАДЕЖИ В ГР. БОЙЧИНОВЦИ
ДВАМАТА ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ УВАЖИХА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В ПОПРАВИТЕЛЕН ДОМ ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНИ МЛАДЕЖИ В  ГР. БОЙЧИНОВЦИЗаместник областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков бяха гости на тържеството по случай 24 май  и патронен празник на  СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Поправителен дом за непълнолетни младежи в   гр. Бойчиновци. Мероприятието бе организирано от ръководството на ПДНМ към Затвора във Враца и на училището. 
В киносалона на Поправителния дом  младежите представиха художествено-музикална програма, посветена на живота и делото на Светите братя Кирил и Методий.  По повод празника, най-добрите в учението получиха грамоти и награди .
Дата: 24 май 2017 Виж още...
В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОСРЕЩНАХА СЛУЖИТЕЛИТЕ, НАЗНАЧЕНИ ПО РЕГИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ И ОБУЧЕНИЕ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ЗА 2017 ГОДИНА
В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОСРЕЩНАХА  СЛУЖИТЕЛИТЕ, НАЗНАЧЕНИ ПО  РЕГИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ И ОБУЧЕНИЕ НА ОБЛАСТ МОНТАНА  ЗА 2017 ГОДИНАДнес, 22 май  ръководството на Областна администрация Монтана посрещна служителите, които ще работят за период от 6 месеца на трудово правоотношение в общата и специализирана администрация -  трима, на длъжност „координатор”,  един „общ работник – поддръжка” и един , на длъжност „куриер”.
Регионалната програма за заетост и обучение, включва действия по възстановяване  динамиката на трудовия пазар посредством активиране на безработни от целевите групи, неактивни, обезкуражени лица, както и подобряване на социалното включване и сигурност в региона. Чрез нея би могло да се  постигне стабилен икономически растеж, подобряване качеството на живот и възможности за реализация, устойчиво социално-икономическо и териториално развитие, преодоляване на социалните различия и постигане на по-високо качество на живот на жителите в област Монтана.

Дата: 22 май 2017 Виж още...
ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ Е НОВИЯТ ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА
ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ Е НОВИЯТ ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНАЦветко Илиев Цветков е новият заместник областен управител на Монтана. Той бе официално представен днес от областния управител Росен Белчев в присъствието на зам. областния управител Нина Петкова, Адриан Асенов – областен координатор на Партия  Атака, служителите на Областна администрация и представители на регионалните медии.  Инж. Цветко Цветков  е назначена със Заповед № КВ-401 на министър-председателя Бойко Борисов.
Областният управител пожела успех на новия си заместник и изрази увереност, че ще работят добре в екип. От своя страна инж. Цветков благодари на областния управител и ръководството за топлото посрещане. „Идвам с нагласата да направим един добър отбор, който да работи в една посока за по-доброто бъдеще на нашия регион”, каза Цветко Цветков. Към  служителите в Областна администрация той се обърна с думите, че ще разчита на техния професионализъм и съдействие.

Дата: 22 май 2017 Виж още...
В ОБЛАСТ МОНТАНА СЕ ПРОВЕДОХА РЕДИЦА МЕРОПРИЯТИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ГЛОБАЛНАТА СЕДМИЦА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ
В ОБЛАСТ МОНТАНА СЕ ПРОВЕДОХА РЕДИЦА МЕРОПРИЯТИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ГЛОБАЛНАТА СЕДМИЦА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ В периода 8 – 14 май 2017 г. в област Монтана се проведоха редица  мероприятия по повод отбелязването на Глобалната седмица за пътна безопасност, която тази година се провежда под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“. Организатори са Областна администрация Монтана, Регионално управление на образованието – Монтана, ОД на МВР – Монтана, Български младежки Червен кръст – Монтана, СБА – Монтана и представители на автомобилните инструктори в Монтана.
Ученици от Детските полицейски управления към Трето ОУ „Д-р Петър Берон“ – гр. Монтана, Шесто СУ „Отец Паисий“ – гр. Монтана, IОУ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Берковица, II ОУ „Христо Смирненски“ – гр. Берковица, III ОУ „Иван Вазов“ – гр. Берковица и ОУ „Константин Фотинов“ – гр. Лом патрулираха заедно със служители на Пътна полиция по централните улици на градовете и раздаваха брошури на шофьорите. Малките полицаи призоваваха водачите на МПС -тата да шофират отговорно и толерантно на пътя, да спазват скоростното ограничение, да не шофират под влиянието на алкохол, наркотици, преумора и при влошено здравословно състояние, да поддържат техническото състояние на МПС и да не се разсейват с мобилни телефони и други съвременни устройства за комуникация.
Дата: 18 май 2017 Виж още...
РОСЕН БЕЛЧЕВ ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ КАТО ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА
РОСЕН БЕЛЧЕВ ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ КАТО ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНАНовият областен управител на Монтана Росен Белчев официално встъпи в длъжност. Той беше посрещнат от досегашният временно изпълняващ длъжността областен управител инж. Иван Сергисов, който по традиция му връчи статуетката на Дон Кихот, превърнала се в символ на приемствеността за областните управители на област Монтана, с пожелание за успешен мандат. 
На церемонията по предаването на поста присъстваха народните представители Ирена Димова и Дилян Димитров, зам. областният управител Нина Петкова, гл. секретар на администрацията инж. Иван Тодоров, директорите на двете дирекции в държавната администрация Нели Дацова и Даниела Миронова, общински съветници и представители на регионалните медии. 
Дата: 16 май 2017 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ
ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА  ПО СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА  КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕНа 03.05.2017 г. в заседателната зала на Областна администрация Монтана се проведе заседание на Областната комисия по социална политика към Областния съвет за развитие на област Монтана.  На срещата се обсъди и одобри Годишния мониторингов доклад, който беше изработен от Звеното за мониторинг и оценка /ЗМО/ към Областната комисия по социална политика, определен със Заповед № РД–22–10 от 21.04.2017 г. на областния управител на област Монтана. В заседанието взеха участие заместник кметове на общини, директора на РДСП – Монтана Георги Цеков, директорите на  ДСП – Монтана, Лом,  Берковица и Чипровци, представители на АСП, РЗИ, РУО, ДРСЗ, както и  регионален представител на ДАЗД - ГДИП отдел „Мониторинг и контрол западен” ИРМ - гр. Враца.
Дата: 15 май 2017 Виж още...
ОБЯВА
ОБЛАСТЕН  УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ С АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР ГРАД МОНТАНА

На основание чл. 44  от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и заповед № ДС-16-1-(13)/09.05.2017 г. на областния управител на област Монтана   

 О Б Я В Я В А

Търг с тайно наддаване на 30 кв. м, находящи се в имот с идентификатор 48489.7.100 по кадастралната карта на град Монтана, намиращи се в непосредствена близост зад сграда с идентификатор 48489.7.100.3 за поставяне на преместваеми обекти за обслужваща дейност - два броя генератори съгласно чл. 56 от ЗУТ и съгласно схема одобрена от главния архитект на община Монтана.
Търгът ще се проведе на 14.06.2017 г. от 10 00 часа в стая № 303 на третия етаж в сградата на Областна администрация Монтана при първоначална тръжна месечна цена 100,00 лв. без ДДС. Върху достигнатата на търга цена се начислява ДДС. Тръжни документи на цена 60 лв. се закупуват всеки работен ден до 09.06.2017 г. /включително/ от 9,00 ч. до 12,00 часа. Оглед се извършва след закупуване на тръжни документи до 13.06.2017 година. Депозит за участие в търга в размер на 200 лв. се внася по сметка на областен управител на област Монтана IBAN: BG 05STSA93003305299056  BIC: STSABGSF при БДСК, клон Монтана до 13.06.2017 г.  /включително/. Депозитът на сключилия договор за наем се задържа до прекратяването на договора, като гаранция за заплащане на наема и други консумативи. За участие в търга се допускат всички юридически лица и физически лица, които подлежат на регистрация, определена със съответен нормативен акт.
Крайният срок за подаване на документи за участие в търга е 12, 00 часа на 13.06.2017 г. в стая 309 на Областна администрация. 

                                                                                                         За информация: 096/ 399128
                                                                                                Лица за контакти: Мариела Богданова
                                                                              Диана Венелинова

Дата: 12 май 2017 Виж още...
ЗАПОВЕД
Дата: 12 май 2017 Виж още...
МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА – 9 МАЙ
МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА – 9 МАЙПо повод отбелязването на 72- годишнина от края на Втората световна война днес 9 май, областният управител инж.Иван Сергисов и заместник- областният управител  Нина Петкова поднесоха цветя пред Паметника на загиналите във войните в град Монтана. Церемонията бе организирана от Съюза на ветераните от войните на България в областния град.  
Много са бележитите дати в българската военна история, заслужаващи да са символ на неувяхваща бойна слава. 9-ти – Денят на победата над фашизма ни дава повод за заслужена гордост и самочувствие. Днес ние изразяваме своята признателност към хилядите наши воини, които с безпримерния си героизъм защитаваха честта и достойнството на България. 
На този ден да поздравим всички живи ветерани от Втората световна война като им  пожелаем здраве, още години живот и щастливо мирно бъдеще.
Дата: 10 май 2017 Виж още...