Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА РИК В МОНТАНА ЗАВЪРШИХА БЕЗ ОКОНЧАТЕЛНО СЪГЛАСИЕ
КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА РИК В МОНТАНА ЗАВЪРШИХА БЕЗ ОКОНЧАТЕЛНО СЪГЛАСИЕПроведените днес при областния управител Ивайло Петров консултации за определяне състава и ръководството  на Районната избирателна комисия (РИК) Монтана за произвеждане на избори за народни представители на 26 март 2017 г.,  завършиха без окончателно съгласие.
В консултациите взеха участие упълномощените представители на ПП „ГЕРБ”, Коалиция „БСП – лява България”, ПП „ДПС”, Коалиция „Реформаторски блок”, Коалиция „Патриотичен фронт”,  Коалиция „БДЦ”, ПП „АБВ” и ПП „Атака”
Областният управител запозна присъстващите с  Решение № 4130-НС от 26.01.2017 г. на ЦИК.
Съгласно решението на ЦИК съставът  на РИК Монтана се стои от 13 члена,  както следва: 
Дата: 29 януари 2017 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ОБЛАСТНИЯ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „АЗ И ДЕТСКОТО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ”
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ  В ОБЛАСТНИЯ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „АЗ И ДЕТСКОТО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ”Областният управител Ивайло Петров награди победителите в областния конкурс  „Аз и детското полицейско управление”.  Тържествената церемония по награждаването на малките полицаи се състоя в Общински Младежки дом, гр. Монтана.  На нея присъстваха и двамата заместник областни управители Нина Петкова и Бойко Благоев.
В конкурса участваха 250 ученици от цялата област, членове на 11 детски полицейски академии в Лом, Монтана, Берковица и Вършец. За представяне в изложбата всяко полицейско управление е изпратило по 5 от най-оригиналните си рисунки.   Жури в състав от професионални художници излъчи 3-ма победители, които ще участват в националния конкурс, организиран от Главна дирекция „Национална полиция”.
Дата: 27 януари 2017 Виж още...
ВЪЗСТАНОВЯВА СЕ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРИ МЕЖДУ ОБЩИНИТЕ И ИЗБРАНИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ
На заседание на Министерския съвет от 25.01.2017 г. е приет Проект за изменение и допълнение на ПМС 18/2015 г. за приемане на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради /Програмата/ в изпълнение на Решение на Народното събрание за подкрепа на продължаване на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и на действията на Министерския съвет на Република България за увеличаване на финансовия ресурс на 2 млрд. лв. /обн. ДВ бр. 8/24.01.2017 г./. 
След обнародване на изменението и допълнението на ПМС 18/2015 г. в Държавен вестник, ще може да бъде възстановено подписването на договори между общините и избраните външни изпълнители, както и обявяването на нови обществени поръчки за избор на изпълнители по отделните дейности към вече сключените договори за целево финансиране с „Българска банка за развитие” АД, при стриктно спазване на условията на Програмата, изменени и допълнени в посоченото по горе ПМС.Дата: 27 януари 2017 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКВА КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВА НА РИК МОНТАНА
Във връзка с предстоящото провеждането на избори за Народно събрание на 26 март 2017 г., Областният управител на област Монтана  отправи покана до политическите партии и коалиции от политически партии, за провеждане на консултации с техните представители, за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) Монтана. 
Консултациите ще се проведат на 29 януари 2017 г. /неделя/, от 11.00 часа в зала № 1, ет. 2 в сградата на Областна администрация Монтана. 
Представляващите съответната партия или коалиция от партии следва да се съобразят с изискванията, на Решението на Централната избирателна комисия, което предстои да бъде публикувано на интернет страницата на ЦИК.Дата: 26 януари 2017 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ НА ОБЛАСТ МОНТАНА
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ  ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ  НА ОБЛАСТ МОНТАНАНа 24.01.2017г.  в заседателната зала на Областна администрация Монтана се проведе заседание на Областния  Обществен съвет  на област Монтана във връзка с Наредба 10, свързана с Държавния план-прием и организацията на дейностите в училищното образование. Срещата бе ръководена от зам. областния управител Бойко Благоев.  
Експерти от РУО – Монтана представиха  проект на Държавен план-прием за учебната 2017/2018 г. в област Монтана и информираха присъстващите за броя на учениците по специалности, които ще се дипломират в периода 2017/2020 г. 
В заседанието взеха участие представители на РУО – Монтана, на общините в областта, директори на училища, работодателски организации  и бизнеса. 
Дата: 24 януари 2017 Виж още...
В СЕЛО ГОРНО ЦЕРОВЕНЕ ПРАЗНУВАХА ИВАНОВДЕН И ЙОРДАНОВДЕН ПО СТАР СТИЛ
В СЕЛО ГОРНО ЦЕРОВЕНЕ ПРАЗНУВАХА ИВАНОВДЕН И ЙОРДАНОВДЕН ПО СТАР СТИЛИ тази година жителите на село Горно Церовене, община Монтана спазиха традицията за празнуване на Ивановден и Йордановден по стар стил. Сред гостите на празника бяха и двамата заместник областни управители Нина Петкова и Бойко Благоев. 
Въпреки много ниските температури, трима  мераклии се хвърлиха за кръста. За пореден път разпятието  беше извадено от Любомир Петков, които получи от кмета Йордан Йорданов парична награда от 50 лева.
От векове имената  Йордан  и Иван са  на почит в нашето село.  И днес много негови жители носят тези  имена, сподели Йордан Йорданов. 
Празникът  продължи с духова музика и хора.
Дата: 23 януари 2017 Виж още...
ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ПО СИГУРНОСТ - ПРОТОКОЛИ 2016Г.
Дата: 19 януари 2017 Виж още...
ОБЛАСТНА КОМИСИЯ „ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ” - ПРОТОКОЛИ 2014Г.
Дата: 19 януари 2017 Виж още...
ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД - ПРОТОКОЛИ 2016Г.
Дата: 19 януари 2017 Виж още...
ОБЛАСТЕН ЩАБ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ ПЛАН ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ И ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С НАЦИОНАЛНИЯ ЩАБ - ПРОТОКОЛИ 2016Г.
Дата: 19 януари 2017 Виж още...
ОТМЕНЕНА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ОБЛАСТ МОНТАНА
Със Заповед № РД-19-27  от 18.01.2017 г. на Директора на РЗИ – Монтана д-р Елена Борисова бе отменена грипната епидемия на територията на област Монтана. За периода 11.01 – 17.01.2017 г. в област Монтана се наблюдава понижаване на случаите на заболяване от грип и ОРЗ – 107 срещу 248 случая за периода 02.01.2017 г. – 08.01.2017 г. Според тези данни се отменя обявената епидемична обстановка на територията на областта. 
Дата: 18 януари 2017 Виж още...
С ТРИ ДНИ СЕ УДЪЛЖАВА ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ В ОБЛАСТ МОНТАНА

С ТРИ ДНИ СЕ УДЪЛЖАВА ГРИПНАТА  ВАКАНЦИЯ В ОБЛАСТ МОНТАНАСъс Заповед № РД-19-13 от 6.01.2017 г. на Директора на РЗИ – Монтана д-р Eлена Борисова  се удължава грипната  ваканция на учениците в област Монтана.

Във връзка с повишена заболеваемост от грип и  остри респираторни заболявания (ОРЗ) в региона от 09.01.2017г. до 11.01.2017 г. включително ще бъде  преустановено образователно-възпитателния процес в училищата и детските градини  на територията на област Монтана.  

Дата: 6 януари 2017 Виж още...
ПОРАДИ КОНСТАТИРАНОТО ЗАБОЛЯВАНЕ ИНФЛУЕНЦА ПО ПТИЦИТЕ СЕ ЗАБРАНЯВА ЛОВА И РАЗСЕЛВАНЕТО НА ПЕРНАТ ДИВЕЧ
Със Заповед № РД-09-1/ 3.01.2017 г.на министъра на земеделието и храните Десислава Танева се забранява лова и разселването на пернат дивеч в природата на територията на цялата страна. Мярката има превантивна цел по отношение живота, здравето и имуществото на гражданите. Забраната се въвежда във връзка с усложнената епизиоотична обстановка поради констатираното заболяване инфлуенца по птиците.
Констатирани са  26 огнища на заболяването в 9 области на страната – Монтана,  Видин, Враца, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, София-област, Стара Загора и Ямбол. Представителите на МВР съдействат по време на ликвидиране на огнищата, за спазване на наложените мерките за контрол на заболяването, ограниченията за движение на птици и повишаване информираността на населението по места, като особен фокус са стопани на птици, отглеждани в „заден двор“. 
Дата: 6 януари 2017 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И НЕГОВИТЕ ЗАМЕСТНИЦИ ПРИСЪСТВАХА НА ТРАДИЦИОННИТЕ ХВЪРЛЯНИЯ НА КРЪСТА В МОНТАНА И СЕЛО ЛЕХЧЕВО
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И НЕГОВИТЕ ЗАМЕСТНИЦИ ПРИСЪСТВАХА НА ТРАДИЦИОННИТЕ ХВЪРЛЯНИЯ НА КРЪСТА В МОНТАНА И СЕЛО ЛЕХЧЕВОНа Йордановден, третият по значимост християнски празник през годината, областният управител Ивайло Петров заедно със заместник-областните управители Нина Петкова и Бойко Благоев  присъстваха на традиционните хвърляния на кръста в Монтана и село Лехчево, община Бойчиновци.  
В Монтана празникът започна с литийно шествие, водено от архимандрит Антим,  от църквата „Св.св. Кирил и Методий“ до езерото „Монтанезиум”, където за Богоявленския кръст в ледените води се хвърлиха 33-ма мъже и младежи.
Деветнадесетгодишният  Стивън Цветков от Монтана пръв стигна до разпятието. Той е  курсант във Висшето военноморско училище “Никола Й. Вапцаров” – Варна и не за първи път участва в ритуала по ваденето на кръста.  Бившият възпитаник на ПГСА - Монтана  получи  от кмета Златко Живков парична награда. За останалите участници бяха осигурени поощрителни награди. 
Дата: 6 януари 2017 Виж още...
ОБСТАНОВКАТА В ОБЛАСТ МОНТАНА Е НОРМАЛНА ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ, ВСИЧКИ ПЪТИЩА ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА СА ПРОХОДИМИ
ОБСТАНОВКАТА В ОБЛАСТ МОНТАНА Е НОРМАЛНА ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ, ВСИЧКИ ПЪТИЩА ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА СА ПРОХОДИМИВ област Монтана към 9.00 часа тази сутрин  обстановката е нормална при зимни условия, всички пътища  от републиканската пътна мрежа са разчистени и  проходими. Това каза областният управител на Монтана  Ивайло Петров.  „ Проходът Петрохан е затворен, поради паднали лавини. Пътят ще бъде отворен до почистването на пътното платно. Временната забрана от АПИ за движение на тежкотоварни автомобили е в сила и за област Монтана. Пътуващите по главен път Е79 се отбиват в района на обхода на Монтана. Няма населени места в областта без водоснабдяване.  На места временно е прекъснато електрозахранването”, добави областният управител. Той допълни, че Областният щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с Националния и общинските щабове на територията на област Монтана, работи при пълна комуникация. 
Дата: 6 януари 2017 Виж още...