Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ СВИКВА КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВА НА РИК МОНТАНА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ СВИКВА   КОНСУЛТАЦИИ   ЗА СЪСТАВА НА РИК МОНТАНАВъв връзка с предстоящото провеждането на избори за президент и вицепрезидент на републиката и на национален референдум на 6 ноември 2016 г., областният управител на област Монтана  отправи покана до политическите партии и коалиции от политически партии, представени в 43-то Народно събрание, за провеждане на консултации с техните представители, за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) Монтана. Консултациите ще се проведат на 8 септември 2016 г., от 11.00 часа в голямата заседателна зала на  Областна администрация Монтана. В консултациите могат да участват и други партии и коалиции.
Представляващите съответната партия или коалиция от партии трябва да представят посочените документи  в Решение № 3427-ПВР/НР от 26.08.2016 г. на Централната избирателна комисия.

Дата: 31 август 2016 Виж още...
СЪОБЩЕНИЕ

 Във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 6 ноември 2016 г., и провеждането на консултации при областния управител относно предложенията за състава на Районна избирателна комисия, предоставяме на вашето внимание:

Решение № 3427-ПВР/НР от 26.08.2016 г. на ЦИК 

Приложение № 7-ПВР/НР - Декларация от лицата, предложени за членове на РИК

 

Дата: 29 август 2016 Виж още...
НАЦИОНАЛНО ЧЕСТВАНЕ НА ДЕНЯ НА МИНЬОРА 2016 Г
НАЦИОНАЛНО ЧЕСТВАНЕ НА ДЕНЯ НА МИНЬОРА 2016 ГНа 18 август, в хотел „София Хотел Балкан” (Шератон), град София, заместник областният управител на област Монтана Нина Петкова присъства на националното честване на Деня на миньора за 2016 г. Събитието се организира по повод 25-годишнината от основаването на Българската минно-геоложка камара. Тазгодишното честване се проведе под патронажа на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, а домакини бяха председателят на Българската минно-геоложка камара проф. д-р Личезар Цоцорков и заместник-председателят проф. д-р Цоло Вутов. Събитието уважиха представители на националната и местните власти, работещи в добивните предприятия в страната, инвеститори, анализатори, научни работници и преподаватели. По време на националното честване бе представен доклад за състоянието и устойчивото развитие на минерално-суровинната индустрия на България. В рамките на официалното честване на Деня на миньора министър Петкова и министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова наградиха българските предприятия от бранша, постигнали най-високи годишни резултати през изминалата година, както и тези приложили иновации в производствения си процес на работа.
Дата: 19 август 2016 Виж още...
БОЙКО БЛАГОЕВ Е НОВИЯТ ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА
БОЙКО БЛАГОЕВ  Е НОВИЯТ ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНАБойко Макавеев Благоев е новият заместник областен управител на област Монтана, назначен със Заповед № КВ-103/05.08.2016 г. на министър-председателя на Република България. Той  има магистърска степен  по  „Зооинженерство”от Тракийски университет – Стара Загора. От 2008  до 2013 година е старши експерт ПСМП в ДФ „Земеделие”. Преди назначаването си като заместник областен управител е старши експерт „Проекти, програми и обществени поръчки” в община Бойчиновци.
Бойко Благоев се включи в екипа на областния управител Ивайло Петров , след като лично бе представен на служителите на Областна администрация от другия заместник областен управител Нина Петкова. 
Предстои да бъде издадена заповед на Областния управител с ресорите, за които Бойко Благоев  ще отговаря в Областна администрация Монтана.
Дата: 16 август 2016 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА БЕ ГОСТ НА ЗАКРИВАНЕ НА ПЕТОТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ПЛЕНЕРА ПО ДЪРВОПЛАСТИКА И ЖИВОПИС В СЕЛО СЛАТИНА
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА БЕ ГОСТ НА ЗАКРИВАНЕ НА ПЕТОТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА  ПЛЕНЕРА  ПО  ДЪРВОПЛАСТИКА И ЖИВОПИС  В СЕЛО СЛАТИНАОт 8 до 13 август 2016 г. в берковското село Слатина се проведе пето, юбилейно  издание на  пленер по дървопластика и живопис . Тази година осем творци участваха в пленера, който всяка година се организира от местния резбар Найден Кирилов. В проявата  се включиха членове на дружеството на монтанските художници “Тенец”, както и техните колеги Емилия Върбанова от Враца, Пепи Янев от Лом и Георги Паунов – Паунец от Вършец,  Катерина Бурова от София, Краси Кръстев от Враца и Милен Василев от Враца. Юбилейното издание съвпадна с отбелязване  70-годишния юбилей на домакина Найден Кирилов, който е роден  в село Слатина. Сред официалните гости на закриването на пленера  бе заместник областният управител Нина Петкова, която поздрави участниците и връчи плакет за цялостен принос в запазване на културните традиции в област Монтана на Найден Кирилов. Радостна съм, че имам възможността да изразя дълбоката си почит и уважение пред таланта, пред неуморния Ви труд на творец и да благодаря за прекрасните мигове, преживени в съприкосновението с Вашите творби, каза в приветствието си към юбиляра Нина Петкова.
Дата: 15 август 2016 Виж още...
С ХЕПЪНИНГ В МОНТАНА БЕ ОТБЕЛЯЗАН МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА
С ХЕПЪНИНГ В МОНТАНА БЕ ОТБЕЛЯЗАН МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТАС хепънинг под надслов „Растем в европейска Монтана“ в Монтана бе отбелязан Международния ден на младежта - 12 август.  Заместник областният управител Нина Петкова уважи събитието, което тази година се организира от Евродеск – точка Монтана, РЗИ – Монтана, БМЧК – Монтана, Общински младежки дом, Регионална библиотека „Гео Милев” и Обединен детски комплекс – Монтана.
В  градския парк на областния град, в различните пунктове участниците в инициативата показаха своите  творчески умения, като рисуваха  на асфалт и върху платна с акварел  в цветовете на лятото, за да  създадат най-дългата рисунка. За всички четящи, бе подготвена Лятна читалня, организирана от Регионалната библиотека.  Организирани бяха и  интерактивни игри,  а всички присъстващи с буйна кръв и подвижен ханш, се включиха в танците на танцова формация „Денс машин“ към Общински младежки дом. Младите доброволци от БМЧК демонстрираха  симулация по първа долекарска помощ. При представителите  от Регионална здравна инспекция – Монтана участниците в хепънинга задаваха  различни въпроси, свързани със здравето и се запознаха с подробна информация  за здравословното хранене и различни здравословни навици. В празника се включиха и гласовитите млади изпълнители от ОДК „Ние врабчетата”, гр. Монтана.
Всички участници бяха наградени от организаторите.
Дата: 12 август 2016 Виж още...
СТАРТИРА 51-то открито държавно първенство по парашутизъм и открит шампионат на Източна Европа „Монтана 2016”
СТАРТИРА 51-то открито държавно първенство по парашутизъм и открит шампионат на Източна Европа „Монтана 2016”На летището в село Ерден, общ. Бойчиновци бе даден стартът на 51-то открито държавно първенство по парашутизъм и открит шампионат на Източна Европа „Монтана” 2016. 
Организатори на двата шампионата са Аероклуб Монтана, „Българският национален аероклуб” и община Монтана. Сред официалните гости на откриването бяха народният представител Красимир Велчев, областният управител Ивайло Петров, заместник областният управител Нина Петкова, заместник-кметът на Монтана Диман Георгиев, директорът по хуманитарни дейности в община Монтана Александър Герасимов и общински съветници. В приветствието си областният управител поздрави организаторите и пожела успех на състезателите. 
Над 50 парашутисти ще демонстрират висше майсторство със скокове в цел от 1000 метра височина. В надпреварата ще вземат участие отборите по парашутизъм на Хърватска, Сърбия, Черна гора, Румъния, Унгария, Молдова и България. В Източноевропейския шампионат, който е отворен, ще се включат състезатели от Германия, Канада и Йордания.
Състезанието се провежда от 4 до 7 август.
Дата: 5 август 2016 Виж още...
ЗАМEСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА В РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВМЕСТНИЯ КОМИТЕТ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПРОГРАМА INTERREG V-A РУМЪНИЯ – БЪЛГАРИЯ 2014-2020 Г.
ЗАМEСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА В РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВМЕСТНИЯ КОМИТЕТ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПРОГРАМА INTERREG V-A РУМЪНИЯ – БЪЛГАРИЯ 2014-2020 Г.В качеството си на титулярен представител с право на глас в състава на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния - България 2014-2020 г. зам. областният управител на област Монтана Нина Петкова взе участие в четвъртото редовно заседание на комитета, което се проведе на 4 август 2016 г. в залата на Драматичен театър “Сава Огнянов”, гр. Русе.
На форума присъства и зам. министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова в качеството и на представител на Националния партниращ орган по програмата и съпредседател на комитета.
Основен акцент в дневния ред на заседанието бе представяне и одобряване на инвестиционните предложения, подадени в рамките на първата покана на програмата.
Дата: 5 август 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ ПРАЗНУВА ИЛИНДЕН ЗАЕДНО С ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО РАЗГРАД
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ  ИВАЙЛО ПЕТРОВ ПРАЗНУВА  ИЛИНДЕН ЗАЕДНО С ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО РАЗГРАДДнес, 2 август  село Разград, общ. Вълчедръм  празнува Илинден - празника на  Свети Пророк Илия.   За дванадесета поредна година в местността „Ранчин дол” с  общоселски курбан за здраве и народно веселие жителите почитат пророка, който смятат за техен закрилник.  Сред официалните гости на празника  бе и областният управител Ивайло Петров.   
Празничен водосвет отслужи Отец Кирил, който   благослови присъстващите и отправи молитва  към  Свети Илия да закриля  този плодороден край и да праща здраве и берекет на  неговите жителите. 
Организаторите - Кметството и Читалището в Разград , се бяха погрижили  за празничната програма. Кметът на селото Петър Петров приветства гостите и жителите на населено място. Той благодари на областния управител, че е уважил поканата да присъства на празника и  пожела на всички празнуващи здраве, късмет и благополучие. 
Дата: 2 август 2016 Виж още...
СПИСЪК НА НЕДОПУСНАТИ КАНДИДАТИ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА "СТАРШИ ЕКСПЕРТ"
Дата: 1 август 2016 Виж още...
СПИСЪК НА ДОПУСНАТИ КАНДИДАТИ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА "СТАРШИ ЕКСПЕРТ"
Дата: 1 август 2016 Виж още...