Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

БИЗНЕС ФОРУМ ЗА МАЛКИ И СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ НА ТЕМА „МАРКЕТИНГ И КИБЕРСИГУРНОСТ” СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
БИЗНЕС ФОРУМ  ЗА МАЛКИ И СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ НА ТЕМА „МАРКЕТИНГ И КИБЕРСИГУРНОСТ” СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНАДнес, 27 юни 2016 г. в Областна администрация - Монтана се проведе бизнес форум  за малки и средни предприятия на тема „Маркетинг и киберсигурност”, който  се организира от Изпълнителната агенция /ИАНМСП/ съвместно с компания Файндейс. Форумът  беше открит от заместник областният управител Нина Петкова, която поздрави присъстващите и приветства организаторите за интересната и полезна, тема.  В срещата взеха участие представители на малкия и среден бизнес и неправителствени организации на територията на област Монтана. 
Темите бяха подбрани на база обратна връзка от компаниите и публичните организации, които работят с тях и имат за цел да подпомогнат бизнес развитието на малките и средни предприятия в България  -   „Успешен маркетинг на международни панаири и изложби”, „Киберсигурност – заплахи и посредствия от хакерски атаки за вашия бизнес”, „Дигитален маркетинг” и „Киберсигурност – Как да опазим бизнеса си от хакерски атаки”. 
Дата: 28 юни 2016 Виж още...
ХЕПЪНИНГ „СПОРТ СРЕЩУ ДРОГАТА” ОРГАНИЗИРАХА В МОНТАНА
ХЕПЪНИНГ „СПОРТ СРЕЩУ ДРОГАТА” ОРГАНИЗИРАХА В МОНТАНАПо повод Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, който се отбелязва на 26 юни,  в парк „Монтанензиум” в Монтана бе организиран хепънинг под надслов  „Свобода, Избор, Независимост”. Сред гостите на мероприятието бяха областният управител Ивайло Петров и зам. областният управител Нина Петкова. 
Състезатели от карате-клуб „Компас”, спортен клуб „Бойни спортове” и школата по Винг чун при Младежки дом - Монтана направиха демонстрации. Обучени кучета от сектор „Кинология и престъпления срещу животните” към Отдел „Охранителна полиция“ при ГДНП, база Берковица, впечатлиха присъстващите с уменията си да откриват скрити наркотични вещества. В мероприятието се включиха, също представители на клуба  по конен спорт „Вършец 2014” и младежката танцова формация Dance Machine - Монтана.
Дата: 27 юни 2016 Виж още...
ОТЧУЖДАВАНЕ НА ИМОТИ
Дата: 23 юни 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ СРЕЩНА С ПРЕЗИДЕНТА НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ "МАЛКИ БЪЛГАРСКИ ХОРА"
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ СРЕЩНА С ПРЕЗИДЕНТА НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ "МАЛКИ БЪЛГАРСКИ ХОРА"Областният управител Ивайло Петров се срещна  с инж. Светослав Чернев – Президент на Национална организация "Малки Български Хора", работеща по проблемите на хората с нисък ръст, които са част от обществото на хората с увреждания. Повод за срещата е представяне на целите и дейността на организацията, проучване за състоянието на малките хора от област Монтана  и бъдещо съвместно сътрудничество. „Желанието ни е да разберем има ли ги малките хора в региона, приблизителният брой и в какво е тяхното социално положение”, каза  инж. Чернев.
Дата: 22 юни 2016 Виж още...
БОЙКО БОРИСОВ: СТАРАЕМ СЕ ДА ВЪЗРОДИМ СЕВЕРОЗАПАДНИЯ РЕГИОН
БОЙКО БОРИСОВ: СТАРАЕМ СЕ ДА ВЪЗРОДИМ СЕВЕРОЗАПАДНИЯ РЕГИОНМинистър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров посетиха днес Монтана, където разгледаха новостроящия се православен храм "Свети Дух". Гостите бяха посрещнати от областния управител Ивайло Петров, зам. областният управител Нина Петкова, народният представител Десислава Атанасова и кметът на община Монтана Златко Живков. В края на миналата година при посещението си в Монтана, премиерът Борисов обеща 1 милион лева целева субсидия за доизграждане на новия храм и две улици в областния град. Средствата бяха отпуснати от правителството през месец февруари, тази година.
Дата: 21 юни 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ОФИЦИАЛНОТО ЧЕСТВАНЕ НА ПРАЗНИКА НА ГРАД МОНТАНА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ  ПРИСЪСТВА НА ОФИЦИАЛНОТО ЧЕСТВАНЕ НА ПРАЗНИКА НА ГРАД МОНТАНАОбластният управител Ивайло Петров уважи поканата на Община Монтана да  присъства на официалното честване на празника на Монтана, който по традиция се отбелязва на Свети Дух. Празникът започна с Божествена Света литургия и празнично шествие. Тържествената сесия, която се състоя в залата на Младежкия дом, бе открита от председателя на  Общински съвет - Монтана  Иво Иванов. 
Областният управител поздрави с празника гостите и жителите на града. „Днес Монтана е модерен европейски град с  амбиция за динамично развитие. Заслуга за това имат всички негови жители, които са го изграждали през годините и продължават да го развиват със своя труд, инициативност и родолюбие. Нашият град се  гордее с високите постижения на своите млади хора – умни, талантливи и креативни, които прославят името на града и цяла област Монтана, които смело и уверено преследват мечтите си. Ето защо, всички трябва да инвестираме в бъдещето на нашите деца и техния потенциал”, каза  областният управител в празничното си приветствие . В този ден, когато  празнуваме  светлия християнски празник Свети Дух, нека отворим душите си за вярата, истината и светлината, добави той. 
Дата: 20 юни 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ ПРИСЪСТВА НА КОНФЕРЕНЦИЯ "УСТОЙЧИВОСТ НА РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА И СИГУРНОСТТА В ДУНАВСКИЯ РЕГИОН” В РУСЕ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ ПРИСЪСТВА НА КОНФЕРЕНЦИЯ "УСТОЙЧИВОСТ НА РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА И СИГУРНОСТТА В ДУНАВСКИЯ РЕГИОН” В РУСЕОбластният управител Ивайло Петров  присъства на конференция на тема "Устойчивост на развитието на туризма и сигурността в Дунавския регион”, която се проведе на 17 юни в Русе. На форума присъстваха европейският комисар по регионална политика Корина Крецу, министърът на туризма Николина Ангелкова,  вицепремиерът и министър на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Василе Динку.  
В българската част на Дунавския регион попадат седем области – Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра.
Дата: 20 юни 2016 Виж още...
ПРОВЕДЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД
ПРОВЕДЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУДНа 16.06.2016 г., в Областна администрация Монтана се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд, на тема – Особености по прилагане на трудовото законодателство в селското стопанство, в това число осигуряване на минималните изисквания за Здравни и безопасни условия на труд (ЗБУТ) и законосъобразност при възникване на трудово правни отношения. Заседанието бе председателствано от зам. областният управител Нина Петкова.
Инж. Димитър Петров - директор на Дирекция „Инспекция по труда” – Монтана представи Доклад по прилагане на трудовото законодателство в селското стопанство. Той съобщи, че със Заповед на изпълнителния директор на ИА ГИТ от 30.05.2016г. е възложено провеждането на информационна и инспекционна кампания,  и че в  Дирекция „Инспекция по труда” - Монтана тези действия текат още от месец февруари.

Дата: 17 юни 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОН
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ  НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОНОбластният управител на област Монтана Ивайло Петров участва в двудневно заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район. То се проведе на 14 и 15 юни в зала „Плевен“ на Областна администрация Плевен, съвместно с Регионалния координационен комитет към него. Заседанието беше открито и ръководено от Ралица Добрева - председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район и областен управител на област Плевен.
В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на Администрацията на Министерския съвет, на Агенция „Пътна инфраструктура“, представители на бизнеса, както и представители на академичните среди.
Дата: 17 юни 2016 Виж още...
ВЪРНАТО ЗА НОВО ОБСЪЖДАНЕ РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ МЕДКОВЕЦ

Със Заповед на Областния управител е върнато за ново обсъждане Решение № 106 от Протокол № 10/26.05.2016 г. на Общински съвет Медковец. С посоченото решение е открита процедура за провеждане на търг за продажба на имот – частна общинска собственост. В случая, в текста на решението не е посочена началната тръжна цена – минималната стойност на продажбата и липсва изготвена от лицензиран оценител и одобрена от общинския съвет пазарна оценка. Одобряването на пазарната оценка от общинския съвет трябва да предхожда или да съвпада с момента на вземане на решение за разпореждане с имота чрез продажба.

Дата: 15 юни 2016 Виж още...
ОБЛАСТНАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕ
ОБЛАСТНАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕДнес, 14.06.2016 г. /вторник/ в Областна администрация Монтана  се проведе заседание на Областната епизоотична комисията.  Областният управител Ивайло Петров откри заседанието и поясни причините за неговото свикване.  
д-р Людмил Антов от ОДБХ - Монтана представи актуална информация относно огнищата  и мащабите  на разпространение на болестта Заразен нодуларен дерматит като поясни, че заразата се разнася по  механичен път, т.е преместване на животите от едно място на друго, или директен контакт между здрави и болни животни. Предвид опръскването, което вече се прави, по-малка е вероятността да се заразят от  комари, кърлежи и други насекоми. 
Дата: 14 юни 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ НАГРАДИ ТАЛАНТЛИВИТЕ МУЗИКАНТИ ОТ “VIVO МОНТАНА”
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ НАГРАДИ ТАЛАНТЛИВИТЕ МУЗИКАНТИ ОТ “VIVO МОНТАНА”Днес, 10 юни 2016 г., областният управител Ивайло Петров, заедно с целия екип на Областна администрация Монтана посрещнаха големите победители в юбилейното пето издание на „България търси талант” - „VIVO Монтана. На срещата присъства и директорът на математическата гимназия в Монтана, Бойка Симеонова. 
”С вашето достойно представяне в популярното предаване „България търси талант”, с професионалното си изпълнение на големия финал, вие направихте истинско чудо - накарахте България да говори за област Монтана и целия Северозапад не само като за района с най-голяма безработица, а с уважение към творците, талантите и традициите, за регион, който е дал на страната ни големи творци като Йордан Радичков и Дико Илиев!”, каза в приветствието си областният управител. Като достойни последователи на традициите, с новаторските си идеи, с модерното си виждане, вие създавате една нова история и нова визия на духовата музика, добави той.
Дата: 10 юни 2016 Виж още...
КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТ КЪМ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ ИЗВЪРШИ ПЪРВОНАЧАЛНА ОЦЕНКА И КЛАСИРАНЕ НА ПОСТЪПИЛИТЕ ЗАЯВКИ НА РАБОТОДАТЕЛИ ЗА ОБЛАСТ МОНТАНА
КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТ КЪМ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ ИЗВЪРШИ ПЪРВОНАЧАЛНА ОЦЕНКА И КЛАСИРАНЕ НА ПОСТЪПИЛИТЕ ЗАЯВКИ НА РАБОТОДАТЕЛИ ЗА ОБЛАСТ МОНТАНАПод председателството на областния управител Ивайло Петров, на 06 юни 2016 г. в заседателна зала № 1 на Областна администрация Монтана, се проведе поредното заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. В заседанието взеха участие представители на общините, на Дирекция „Регионална служба по заетост” – гр. Монтана, Бюрата по труда в Монтана, Лом и Берковица, работодателски и синдикални организации от област Монтана. Във връзка с повторното стартиране на процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Обучение и заетост” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и в съответствие с утвърдената от МТСП Методика за подбор и оценка на заявките от работодатели, членовете на комисията извършиха първоначална оценка и класиране на постъпилите заявки на работодатели.
Дата: 9 юни 2016 Виж още...
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТНОВО СЕ ВКЛЮЧИ В ЕКОИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН”
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТНОВО СЕ ВКЛЮЧИ В ЕКОИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН”Около 5000 души от област Монтана се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден!” на 4 юни 2016 г. Служители в държавни и общински структури, ученици, неправителствени организации и фирми взеха участие в голямото почистване. Областна администрация също се включи в екоинициативата. Областният управител Ивайло Петров, зам. областният управител Нина Петкова, служители на администрацията и техни приятели, както всяка година, почистваха района около язовирната стена на язовир „Огоста”.
Дата: 8 юни 2016 Виж още...
ПРОВЕДЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТ КЪМ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ
ПРОВЕДЕНО  ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТ  КЪМ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕДнес,  02.06.2016 г. в Областна администрация – Монтана  се проведе второ заседание на Комисията  по заетост към Областен съвет за развитие на област Монтана. Членовете на комисията се запознаха с получените заявки на работодатели от област Монтана за участие в  схема „Обучения и заетост” предадени на Областния управител в качеството му на Председател на Комисията по заетост от Директора на „Бюро по труда” – Монтана с Приемо-предавателен протокол от 01.06.2016 г.
Директорът на „Бюро по труда“ – Монтана  Светла Узунова представи  за обсъждане заявките, за които при извършената проверка от „Агенцията по заетостта” има направени забележки. Членовете на КС приеха решение, кои  от тях да бъдат допуснати до оценяване и класиране. 
Дата: 2 юни 2016 Виж още...