Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУважаеми жители на област Монтана,
Скъпи съграждани,

В навечерието сме на големия християнски празник – Възкресение Христово, най-светлия ден, в който  празнуваме възкресението на Исус Христос – Божият Син, Който със смъртта Си изкупи греховете на човечеството, а с възкресението Си даде надежда на милиони вярващи християни за опрощение и живот след смъртта. 
Чудото на Великден ни озарява със смирение, човеколюбие и прошка, учи ни  да бъдем по-толерантни, състрадателни и мъдри. В този ден на радост възкресяваме онези добродетели, които ни обединяват пред трудностите, и в духа на християнските ценности даряваме вяра и надежда на тези, които най-много се нуждаят от нашата подкрепа.   
Бъдете здрави и нека заедно да отправим молитва към Спасителя за мир, любов и разбирателство!
Нека с обич и вяра, воля и упоритост да работим за един по-добър свят, за нас и нашите деца!
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!


Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана

Дата: 28 април 2016 Виж още...
НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ШЕСТИЯ РЕГИОНАЛЕН КОНКУРС „СВЕТЛИНАТА НА ВЕЛИКДЕН" В МОНТАНА
НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ШЕСТИЯ РЕГИОНАЛЕН КОНКУРС „СВЕТЛИНАТА НА ВЕЛИКДЕН" В МОНТАНАЗа шести пореден път в Монтана се проведе ежегодният регионален конкурс „Светлината на Великден” за литературни творби, рисунки, произведения на приложното  изкуство и компютърна графика. Конкурсът е съвместна инициатива на Регионален инспекторат по образованието – Монтана и Природо-математическа гимназия  „Св. Климент Охридски“ – Монтана. Церемонията по награждаването на победителите в конкурса  и откриването на изложбата, подредена във фоайето на Областна администрация – Монтана, започна с концерт на Духов оркестър “VIVO Монтана”, танцов ансамбъл  „Младост” и фолклорна формация „Торлашки напеви”. 
Дата: 28 април 2016 Виж още...
ЗАПОВЕД
Дата: 28 април 2016 Виж още...
ОТБОРЪТ НА ОСМО СОУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ” – ГР. МОНТАНА СЕ КЛАСИРА НА ПЪРВО МЯСТО В ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ВИКТОРИНАТА „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ”
ОТБОРЪТ НА ОСМО СОУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ” – ГР. МОНТАНА СЕ КЛАСИРА НА ПЪРВО МЯСТО В ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ВИКТОРИНАТА „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ”На 26 април 2016 г. в Общински младежки дом - Монтана се проведе областен кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Състезанието бе организирано със съдействието на Областна администрация Монтана, Регионален инспекторат по образованието – Монтана, Сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР – Монтана, Български младежки Червен кръст – Монтана и СБА – Монтана.
Във викторината участваха отборите на 6 училища - Първо ОУ „Н. Вапцаров“ – гр. Берковица, СОУ „Васил Левски“ – гр. Бойчиновци, ОУ „П. Р. Славейков“ – с. Василовци, Второ ОУ „Иван Вазов“ – гр. Вълчедръм, СОУ „Иван Вазов“ – гр. Вършец, Осмо СОУ „Отец Паисий“-гр. Монтана. Всички те са  класирани на първо място в общинските кръгове на състезанието. 
Заместник областният управител Петър Петров даде старт на викторината и пожела успех на участниците. Сред гостите на събитието бе и  Трайка Трайкова – началник на РИО – Монтана. 
Дата: 26 април 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ СРЕЩНА С ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА МЕДКОВЕЦ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ СРЕЩНА С ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА МЕДКОВЕЦДнес, 26 април, областният управител на област Монтана  Ивайло Петров  проведе изнесена приемна в Медковец. В присъствието на кмета на община Медковец Венцислав Евгениев и общински съветници от ОбС – Медковец,  областният управител се срещна с жители от региона.  Част от посетителите бяха земеделски стопани, които поставиха въпроси относно очертаване на земеделски имоти и деклариране на обработваеми земи.
Сериозно бе поставен въпросът за намиране решение на проблема с  битовата престъпност.  В рамките на приемния ден, граждани потърсиха отговори относно възможностите за обучение и реализация на трудовия пазар на безработните лица. Голяма част от хората се интересуваха кога отново ще стартират програмите за заетост. 
 
Дата: 26 април 2016 Виж още...
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ПРОВЕДЕ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ И ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА С КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ПРОВЕДЕ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ И ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА С КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНАНа 26 април 2016 г. в Областна администрация Монтана се проведе информационна среща за представяне на стипендиантски програми на Ромския образователен фонд – Будапеща, насочени към студенти и кандидат-студенти от ромски произход. В инициативата взеха участие ученици  от средните училища и професионални гимназии на територията област Монтана, преподаватели от съответните учебни заведения и представител на ВСУ „Черноризец Храбър” с изнесен център на обучение в град Монтана.  Срещата беше открита от областния управител Ивайло Петров в присъствието на двамата заместник областни управители Нина Петкова и Петър Петров 
Дата: 26 април 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОДКРЕПИХА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ПРОЧЕТИ И ПРЕДАЙ”
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОДКРЕПИХА  НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ПРОЧЕТИ И ПРЕДАЙ”На 23 април - Международния ден на книгата и авторското право, стартира националната кампания „Прочети и предай” в Монтана. Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на област Монтана Ивайло Петров и заместник областният управител Нина Петкова, които пожелаха успешен старт на инициативата и дариха книги от личните си библиотеки. 
Регионална библиотека „Гео Милев” съвместно със НСНЦ „Младежки Глас” – клон Монтана, откриха място за четене в QBAR, с любезното съдействие на неговия собственик – Димитър Алексиев. Той и неговото семейство са четящи хора и именно любовта му към литературата го е подтикнала да подкрепи инициативата. 

Дата: 26 април 2016 Виж още...
22 АПРИЛ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА
22 АПРИЛ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТАУважаеми жители на област Монтана,

Днес отбелязваме Международния ден на Земята. Първото честване на Деня на Земята се организира през 1970 г. в САЩ и Канада. Празникът е обявен за международен през 1990 година, като България се включва в отбелязването му през 1993 г.  Всяка година, на 22 април, много страни по света се обединяват в защита на околната среда . 
Земята е наш дом. Наш дълг е да се грижим за нея, така както се грижим за себе си. Всичко в природата не е даденост, а дар, който трябва да пазим. Трябва да се обединим около всеобщата мечта на човечеството за един по-красив и съвършен живот, за хармонията  между хората и природата. 
Нека бъдем отговорни за опазването на околната среда, за да  живеем по-здрави и по-пълноценно .Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана

Дата: 22 април 2016 Виж още...
КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА „ПОДПОМАГАНЕ НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС ПРЕЗ 2016 Г.“ СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА

КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА „ПОДПОМАГАНЕ НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС ПРЕЗ 2016 Г.“ СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНАДнес, 21 април 2016 г. в Областна администрация - Монтана се проведе Конференция на тема: ”Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.”  Форумът се организира от Изпълнителната агенция /ИАНМСП/ съвместно с Областния информационен център – Монтана /ИАНМСП/. Конференцията беше открита от заместник областният управител Петър Петров, който поздрави организаторите от ИАНМСП и пожела успех на форума. В срещата взеха участие представители на малкия и среден бизнес и неправителствени организации на територията на област Монтана. Сред гостите на събитието бяха Ирена Бойновска, национален координатор на евродепутата Ева Паунова, ГЕРБ/ЕНП и Трайка Трайкова, началник на РИО – Монтана.

Дата: 21 април 2016 Виж още...
ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ
ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯДнес, 20 април 2016 г.в заседателната зала на Областна администрация Монтана под председателството на заместник областният  управител Петър Петров се проведе извънредно заседание на Областната епизоотичната комисия във връзка с усложнената епизоотична  обстановка по отношение на болестта  заразен нодуларен дерматит  на територията на страната. 
Заместник областният управител и председател на епизоотичната комисия запозна присъстващите със Заповед № ОКД-20-2/18.04.2016 г. на областният управител на област Монтана относно  предприемане на мерки за предпазване от разпространение на болестта  на територията на област Монтана. 

Дата: 21 април 2016 Виж още...
ОБЯВА
ОБЛАСТЕН  УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ С АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР ГРАД МОНТАНА

На основание чл. 44, ал. 1  от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и Заповед № ДС-15-9-/1/ от 15.04.2016 г. на областния управител на област Монтана   
      О Б Я В Я В А

Търг с тайно наддаване за продажба на имот – частна държавна собственост, представляващ едноетажна сграда със ЗП 865 кв. м, намираща се в имот № 117060, местността „Смокините”, землището на село Стубел с ЕКАТТЕ, община Монтана, област Монтана, актувана с АДС № 1899/28.01.2005 г.
Търгът ще се проведе на 26.05.2016 г. от 10.00 часа в 309 стая на третия етаж в сградата на Областна администрация Монтана, пл. „Жеравица” № 1 при начална  тръжна цена 11 010,00 /единадесет хиляди и десет/ лева без ДДС. 
Тръжни документи на цена 50 (петдесет) лева с включен ДДС се закупуват до 12,00 часа на 13.05.2016 г. Сумата следва да бъде внесена по банкова сметка на областния управител   №BG26STSA93003101051501, BIC: STSABGSF при банка ДСК. 
Оглед на обекта се извършва след закупуване на тръжни документи и след предварителна заявка на тел. 096 399128 или 096 399113 до 12,00 часа на 20.05.2016 г.
        Депозит за участие в търга в размер на 3 500 (три хиляди и петстотин) лева се внася по сметка на Областен управител Монтана, IBAN: BG 05STSA93003305299056,  BIC: STSABGSF при Банка ДСК, клон Монтана, до 20.05.2016 г. (включително). Депозитната вноска на спечелилия участник не се възстановява, а се приспада при плащане на цената. 
        Краен срок за подаване на заявления за участие в търга заедно с останалите документи, поставени в запечатан и надписан непрозрачен плик, е до 12.00 часа на 25.05.2016 г. в стая 309 на Областна администрация Монтана

За информация: 096/ 399128
                          096/ 399113
Лице за контакти: Диана Венелинова
                             Мариела Богданова


Дата: 20 април 2016 Виж още...
ЗАПОВЕД
Дата: 20 април 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ ИЗНЕСЕНА ПРИЕМНА В ОБЩИНА ВЪРШЕЦ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ ИЗНЕСЕНА ПРИЕМНА В ОБЩИНА ВЪРШЕЦДнес, 19 април 2016 г. в заседателната зала на Общински съвет – Вършец беше организирана изнесена приемна на областния управител на област Монтана Ивайло Петров. Жителите на  Вършец и  населените места в общината имаха възможност да поставят своите въпроси и да споделят проблемите си пред областния управител.  В разрешаването на казусите се включиха и заместник областният управител Петър Петров и старши експерт в Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в Областна администрация Монтана Елица Иванова. 
Присъстващите бяха заинтересовани от необходимите документи и процедурите за кандидатстване по програма за развитие на селските райони, въпроси свързани с програмите за временна заетост, такса смет и разрешаването на имотни казуси. 

Дата: 19 април 2016 Виж още...
ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА ТРИСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО - ПРОТОКОЛИ 2016
Дата: 18 април 2016 Виж още...
ОСПОРЕНО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЕРКОВИЦА
Със Заповед на Областния управител е оспорено пред Административен съд - Монтана Решение № 259/25.03.2016 г. на Общински съвет Берковица. С посоченото решение Общинският съвет приема повторно върнатото за ново обсъждане Решение № 220 от Протокол № 12/26.02.2016 г., с което се допълва доклада за енергийно обследване на сградата на общинска администрация – Берковица0. Решението е прието в нарушение на приложимия материален закон – ЗОП, при липсата на компетентност на органа, издал акта. В случая ЗОП се явява специален закон по отношение на ЗМСМА и правомощията на кмета, предвидени в него, следва да се отграничат от тези, уредени в ЗМСМА. В този специален закон никъде не са предвидени такива правомощия за общинския съвет. Това означава, че по него органът на местно самоуправление не може да приема решения, в това число такива, с които да изменя документ, изготвен в изпълнение на сключен договор между кмета и изпълнителя по обществена поръчка
Дата: 18 април 2016 Виж още...