Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

НАД 420 САМОДЕЙЦИ ОТ 23 ЧИТАЛИЩА ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА ЩЕ УЧАСТВАТ В ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР НА БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО КОПРИВЩИЦА 2015
НАД 420 САМОДЕЙЦИ ОТ 23 ЧИТАЛИЩА ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА ЩЕ УЧАСТВАТ  В ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР НА БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО КОПРИВЩИЦА 2015На 27.06.2015 г. в  залата на Общински Младежки дом – Монтана се проведе Регионалния кръг на област Монтана  за участие в XI  Национален събор на българското народно творчество  „Копривщица 2015”, който ще се проведе  от 7 до 9 август т.г.
   Жури в състав Анюта Каменова-Борин – директор на Исторически музей – Чипровци и членове – Асен Асенов – директор на Младежки дом – Монтана,  Стоян Стоянов – художествен ръководител на ансамбъл „Младост” – Монтана, Лорета Ценовa – гл. специалист в Областна администрация – Монтана и Таня Стойчева експерт  РЕКИЦ „Читалища” оцени  кандидатурите и подготви  протокола със своите предложения. 
  
Дата: 29 юни 2015 Виж още...
Първи етап от XI „Национален събор на българското народно творчество в Копривщица” ще се проведе в Монтана
Първи етап от XI „Национален събор на българското народно творчество в Копривщица” ще се проведе в МонтанаНа 27 юни /събота/, от 9:00 часа в Общински Младежки дом – Монтана  ще се проведе първият етап от XI Национален събор на българското народно творчество “Копривщица 2015”.  По време на регионалната селекция, която се организира от Областна администрация Монтана, със съдействието на РЕКИЦ „Читалища”, ще се оценят изпълненията, които ще представят област Монтана на 7, 8 и 9 август 2015 г. в местността “Войводенец” край град Копривщица.
Участниците ще бъдат оценени  от експертна комисия.
Дата: 23 юни 2015 Виж още...
23 юни ден на държавния служител
23 юни ден на държавния служителУважаеми служители в Областна администрация на област Монтана,
Уважаеми служители в държавните администрации на територията на област Монтана,  

По повод 23 юни – Деня на държавния служител приемете моите най-искрени пожелания за добро здраве, късмет, силен дух и семейно щастие!
Днешният празник е добър повод всички Вие да получите признание и уважение за Вашата отговорна дейност. Бъдете професионалисти, коректни и лоялни към гражданите, удовлетворявайте потребностите им, съобразно българското законодателство и  изискванията на европейските стандарти. Нека с общи усилия да създадем една по-добра среда за живот в област Монтана!

Честит празник!


Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана


Дата: 23 юни 2015 Виж още...
ПРОВЕДЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД
ПРОВЕДЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУДДнес, 17.06.2015 г. в Областна администрация Монтана се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд.
Г-жа Нина Петкова – зам. областен управител на област Монтана и председател на Съвета даде думата  на инж. Димитър Петров – директор на дирекция „Инспекция по труда” Монтана да запознае членовете на Съвета с резултатите от дейността на инспекцията до момента, с приоритетните предстоящи задачи и обявените извънредни кампании.

Дата: 17 юни 2015 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНА КОМИСИЯ ПО СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНА КОМИСИЯ ПО СОЦИАЛНА ПОЛИТИКАНа 15.06.2015 г. в заседателната зала на Областна администрация Монтана се проведе заседание на Областната комисия по социална политика за област Монтана във връзка с необходимостта да се организира процеса на разработване на Областна стратегия за развитие на социалните услуги в област Монтана за периода 2016-2020г. Заседанието бе председателствано от заместник областният  управител Нина Петкова.
В срещата взеха участие зам. областният управител Петър Петров, представители на УНИЦЕФ и други институции, не включени в състава на Комисията, но имащи отношение към събирането на различни бази данни, необходими за изготвянето на Анализа на ситуацията, който ще е неразделна част от Стратегията.

Дата: 16 юни 2015 Виж още...
ПРОВЕДЕНО СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ /РСР/ И РЕГИОНАЛНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН КОМИТЕТ КЪМ РСР НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОН
ПРОВЕДЕНО СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ /РСР/ И РЕГИОНАЛНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН КОМИТЕТ КЪМ РСР НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОННа 11-12.06.2015 г., в гр. Вършец, област Монтана се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район съвместно с Регионалния координационен комитет към Съвета. Заседанието беше открито и ръководено от г-н Ивайло Петров - председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район и областен управител на област Монтана.
В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, заместник областни управители, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на Агенция „Пътна инфраструктура”, „Национален център за териториално развитие“ ЕАД, Фондация за реформа в местното самоуправление, както и представители на академичните среди.
Дата: 12 юни 2015 Виж още...
ПРОВЕДЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ЗАЕТОСТТА
ПРОВЕДЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ЗАЕТОСТТА На 09.06.2015 г. в голямата заседателна зала на Областна администрация Монтана, под председателстването на г-жа Нина Петкова – зам. областен управител на област Монтана, се проведе заседание на Комисията по заетостта.
 Дневният ред на заседанието включваше разглеждане и обсъждане на възможността за разкриване на работни места в област Монтана по проектите „Подкрепа за заетост” и „Нова възможност за младежка заетост”, финансирани от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Дата: 10 юни 2015 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВМЕСТНИЯ КОМИТЕТ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ ПО ПТГС БЪЛГАРИЯ - СЪРБИЯ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВМЕСТНИЯ КОМИТЕТ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ ПО ПТГС БЪЛГАРИЯ - СЪРБИЯНа 09 юни 2015 г. в град  Бор, Република Сърбия се проведе заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Сърбия, съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ на ЕС. На форума присъства и областният управител на област Монтана Ивайло Петров. Съвместният комитет за наблюдение се състои от представители на централните и местните администрации на двете страни, както и представители на неправителствени организации, работещи в трансграничния регион.Заседанието бе ръководено от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова съвместно със Санда Шимич - помощник-директор на Службата за европейска интеграция на Република Сърбия.

Дата: 10 юни 2015 Виж още...
МЛАДЕЖКА ТРУДОВА БОРСА БЕ ОТКРИТА В МОНТАНА
МЛАДЕЖКА ТРУДОВА БОРСА БЕ ОТКРИТА В МОНТАНАЗаместник-областният управител Петър Петров присъства на откриването на  младежка трудова борса в Монтана, която се организира от Министерство на труда и социалната политика, Агенция по заетостта  и Дирекция „Бюро по труда” – Монтана. Във фоайето на Драматичния театър в Монтана  бяха дошли над 110 младежи, които са се регистрирали и имаха  възможността  да представят своите кандидатури пред 16 фирми.
 Свободните работни места са мебелисти, служители в офис, електротехник, продавач-консултанти и шивачи.
Дата: 9 юни 2015 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА В СРЕЩАТА НА СТРАНИТЕ ОТ ДУНАВСКИЯ РЕГИОН
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА В СРЕЩАТА НА СТРАНИТЕ ОТ ДУНАВСКИЯ РЕГИОНДнес, 8 юни 2015 г.,  заместник-областният управител Нина Петкова  участва в срещата на страните от Дунавския регион "Устойчив туризъм чрез сътрудничество с европейски фондове и инвестиции". Форумът се състоя в Централния военен клуб  в София. Специални гости на събитието бяха генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай, генералният директор на ГД “Регионална и градска политика” на ЕК Валтер Дефаа и генералният директор на ГД “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на ЕК Даниел Кайеха.
Срещата бе открита от министъра на туризма Николина Ангелкова.


Дата: 9 юни 2015 Виж още...
ЗАКЛЮЧИТЕЛНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ „НАСЪРЧАВАНЕ НА ДЕТСКОТО УЧАСТИЕ ЧРЕЗ УКРЕПВАНЕ РОЛЯТА НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ СЪВЕТИ НА УЧИЛИЩНО, ОБЩИНСКО, ОБЛАСТНО И НАЦИОНАЛНО НИВО” СЕ ПРОВЕДЕ В МОНТАНА
ЗАКЛЮЧИТЕЛНА СРЕЩА ПО  ПРОЕКТ „НАСЪРЧАВАНЕ НА ДЕТСКОТО УЧАСТИЕ ЧРЕЗ УКРЕПВАНЕ РОЛЯТА НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ СЪВЕТИ НА УЧИЛИЩНО, ОБЩИНСКО, ОБЛАСТНО И НАЦИОНАЛНО НИВО” СЕ ПРОВЕДЕ В МОНТАНАЗаместник-областният управител Нина Петкова откри заключителната среща по проект „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на ученическите съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво”, която се проведе  в залата на Младежки дом – Монтана.
На срещата присъстваха представители на УНИЦЕФ, експерти от РИО – Монтана, учители, родители и членове на детски съвети.

Дата: 5 юни 2015 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ДАДЕ СТАРТ НА ПЪРВИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ДАДЕ СТАРТ НА ПЪРВИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИОбластният управител на област Монтана Ивайло Петров  заедно с деца от ФСГ „Васил Левски”, гр. Монтана и брейк формацията към Младежки дом – Монтана и служителите  на Областна администрация символично поставиха лента и запечатаха вратите на асансьора в сградата на администрация. По този начин те се включиха  в Първия  европейския Ден без асансьори- No Elevators Day.

Дата: 5 юни 2015 Виж още...
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ - NO ELEVATORS DAY
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ  МОНТАНА  СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ - NO ELEVATORS DAYДенят без асансьори е нова европейска инициатива, която ще се състои на 5 юни 2015 за първи път. В различни сгради в цяла Европа, включително в България, ще бъдат затворени част от асансьорите и ескалаторите. 
Организации и компании ще се включат в инициативата, като доброволно затворят някои от асансьорите и ескалаторите в техните сгради. В тази връзка, на този ден,  вратите на асансьора в сградата на Областна администрация – Монтана символично ще бъдат затворени за служители и посетители. 
Всички активности по време на Ден без асансьори ще бъдат доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания и заболявания. No Elevators Day (Ден без асансьори) e част от кампанията NowWeMOVE, промотираща физическата активност. Основната цел на No Elevators Day (Ден без асансьори) е да фокусира общественото внимание върху важността на физическата активност и да демонстрира колко лесно може да бъдем физически активни, въпреки натовареното ежедневие.

Дата: 2 юни 2015 Виж още...
1 юни
1 юниСкъпи деца,
Радостен съм да Ви  поздравя по случай 1 юни – Международния ден на детето! 
Нека детството Ви бъде изпълнено с игри, веселие и много усмивки.  Запазете детската си невинност, игривост и любознателност. Радвайте родителите си с Вашите успехи и сбъднати желания!
Бъдете здрави, мечтайте, фантазирайте, вярвайте в доброто  и не бързайте да пораствате! 
Весел празник изпълнен с приятни изненади!

Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана


Дата: 1 юни 2015 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ ОРГАНИЗАТОРИТЕ И УЧАСТНИЦИТЕ В XXIII – Я МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „ЛАЧЕНИ ОБУВКИ”
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ ОРГАНИЗАТОРИТЕ И УЧАСТНИЦИТЕ В XXIII – Я МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „ЛАЧЕНИ ОБУВКИ”Областният управител Ивайло Петров и зам. областният управител Нина Петкова бяха сред официалните гости на Гала концерта и награждаване на победителите в 23-то издание на Международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки” в град Берковица. Г-н Петров поздрави  организаторите  за проявената всеотдайност и отговорност , а на децата  пожела здраве,  детство изпълнено с  приказни приключения,  радостни игри, веселие и верни приятели. На тържествения концерт присъства и зам. министърът на регионалното развитие Деница Николова. 

Дата: 1 юни 2015 Виж още...