Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ БОЙКО БОРИСОВ ОТКРИ ОБХОДНИЯ ПЪТ НА МОНТАНА
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ БОЙКО БОРИСОВ ОТКРИ ОБХОДНИЯ ПЪТ НА МОНТАНАМинистър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и  кметът на община Монтана Златко Живков откриха днес официално обходния път на Монтана. На церемонията присъстваха областният управител Ивайло Петров, зам. областните управители Нина Петкова и Петър Петров, експерти от Областна администрация - Монтана, кметове на населени места в общината, граждани. Участъкът е с дължина от около 13 км и е на стойност 48,5  млн. лв. осигурени от Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Дата: 29 декември 2015 Виж още...
ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ - ПРОТОКОЛИ 2015Г.
Дата: 29 декември 2015 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ ПРОВЕДЕ СВОЕ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ
Областният съвет за развитие на област Монтана проведе на 22 декември 2015 г. свое редовно заседание, основен акцент в чиито дневен ред бе представяне и обсъждане на подготвения от Националния център за териториално развитие проект на Целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на Северозапада, Родопите, Странджа, погранични, планински и полупланински слаборазвити райони.
Присъстващите на събитието представители на общините, общинските съвети и браншовите организации на областно ниво имаха възможност да отправят мнения, коментари и препоръки по отношение на включения в програмата пакет от инвестиционни предложения, имащи съществено значение за социално-икономическото развитие на областта.

Дата: 28 декември 2015 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ МОНТАНА,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

В навечерието на най-светлия християнски празник -  Рождество Христово най-искрено Ви пожелавам здраве, късмет и благоденствие. Нека бъдат благословени и успешни делата Ви, нека  домовете Ви бъдат изпълнени с много топлина и разбирателство, нека Коледа донесе на всички нас  по- щастлив и достоен живот!

Весела Коледа!
Благословена, мирна и щастлива Нова година!

Ивайло Петров
Областен управител 
на област Монтана

Дата: 25 декември 2015 Виж още...
В НАВЕЧЕРИЕТО НА КОЛЕДА ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОСРЕЩНА КОЛЕДАРИ
В НАВЕЧЕРИЕТО НА КОЛЕДА ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОСРЕЩНА КОЛЕДАРИВ навечерието на Коледа областният управител Ивайло Петров  и неговият екип посрещнаха коледари днес в сградата на администрацията.  Учениците от IV ОУ „Иван Вазов”, гр. Монтана, отправиха благопожелания за здраве и берекет. Областният управител и служителите в администрацията благодариха на гостите си за отправената към тях благословия и на свой ред им пожелаха здраве и успехи през новата 2016 година. Домакините даруваха малките коледари с кравайчета и лакомства. 

Дата: 23 декември 2015 Виж още...
ПРОВЕДЕНО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО СИГУРНОСТ
ПРОВЕДЕНО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО СИГУРНОСТНа 21.12.2015 г. в голямата заседателна зала на Областната администрация Монтана се проведе редовно заседание на Областния съвет по сигурност (ОСС) – Монтана.  Заседанието беше открито и ръководено  от заместник-областният управител Нина Петкова. В срещата участваха зам. областният управител Петър Петров, ръководители и представители на териториални структури на изпълнителната власт и юридически лица с военновременни задачи, изпълняващи функции и дейности за защита на населението, икономиката и инфраструктурата в област Монтана.
Езекия Езекиев, Иф Директор на ТД „Национална сигурност” – Монтана, представи на вниманието на присъстващите подробна информация за взаимодействието между институциите  относно мерките за противодействие на терористични заплахи.

Дата: 21 декември 2015 Виж още...
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОСРЕЩНА КОЛЕДАРИ
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ  ПОСРЕЩНА КОЛЕДАРИДвамата заместник-областни управители Нина Петкова и Петър Петров посрещнаха малките коледари от Трето ОУ „Д-р Петър Берон”, гр. Монтана. Те донесоха добрата вест за Рождество и отправиха своите коледни послания за здраве и берекет, а на стопанина на къщата пожелаха успешна и плодовита да е годината.
Както повелява традицията  домакините  ги дариха с кравайчета и им  пожелаха здраве, отлични резултати в училище, радостно детство и много късмет през Новата 2016 година.

Дата: 21 декември 2015 Виж още...
СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОН И РЕГИОНАЛНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН КОМИТЕТ КЪМ СЪВЕТА ЗАСЕДАВА ВЪВ ВРАЦА
СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОН И РЕГИОНАЛНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН КОМИТЕТ КЪМ СЪВЕТА ЗАСЕДАВА ВЪВ ВРАЦАНа 17-18 декември 2015 г. в гр. Враца се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, съвместно с Регионалния координационен комитет към него. Заседанието беше открито и ръководено от Малина Николова - председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район и областен управител на област Враца.
В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на „Географика“ ООД, както и представители на академичните среди.
След проведено гласуване за заместник - председател на Съвета за периода 01 януари до 30 юни 2016 г. е избран Георг Спартански - кмет на община Плевен.

Дата: 21 декември 2015 Виж още...
МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „УПРАВЛЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ БИЗНЕС ПРОЕКТИ“ НА ВАРНЕНСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР” СТАРТИРА В МОНТАНА
МАГИСТЪРСКА  ПРОГРАМА „УПРАВЛЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ БИЗНЕС ПРОЕКТИ“ НА  ВАРНЕНСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР” СТАРТИРА В МОНТАНА    На 19 декември 2015г. в заседателната зала  на Областна администрация – Монтана заместник-областният управител Нина Петкова официално даде старта на магистърската  програма „Управление на международни бизнес проекти“ на  Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Обучението на студентите ще се провежда в Монтана. На откриването присъства проф. Теодора Бакърджиева заместник-ректор по международна дейност, проекти и технологично развитие във ВСУ „Черноризец Храбър”.
„За мен днес е истински празник. Изключително съм радостна, че всички заедно успяхме да стартираме магистърската програма тук в Монтана. Убедена съм, че вие ще имате възможността да получите едно достойно образование, с което може да се реализирате и да бъдете полезни, както за себе си, така и за област Монтана”, каза в приветствието си към студентите зам. областният управител Нина Петкова. 
Дата: 21 декември 2015 Виж още...
СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА ТРИСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО И КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТТА КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ МОНТАНА
СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ  СЪВЕТ ЗА ТРИСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО И КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТТА КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ МОНТАНАДнес, 17.12.2015 г. в заседателната зала, под председателството на заместник-областният управител  Нина Петкова се проведе съвместно заседание на Областния  съвет за тристранно сътрудничество и Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на област Монтана.
Заседанието се състоя във връзка с планирането на държавен план-прием за учебната 2016/2017 година за държавните и общински непрофилирани, профилирани, професионални гимназии и професионални училища.  На срещата взеха участие  началникът на РИО Монтана Трайка Трайкова, представители на териториални структури, експерти, представители на общините в област Монтана, директори на училища и неправителствени организации .


Дата: 17 декември 2015 Виж още...
Заседание от 15.12.2015г.
Дата: 17 декември 2015 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯ ПО ВиК
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯ ПО ВиКИзвънредно заседание на  Общото събрание на Асоциация  по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и Канализация” ООД, гр. Монтана  проведе днес  Председателят на Асоциацията и областен управител на област Монтана Ивайло Петров. На  срещата присъстваха зам. областният управител Нина Петкова ,  кметове и представители на  общини от областта, членове на Асоциацията, главният секретар Галина Григорова, главният счетоводител на Асоциацията Габриела Господинова, управителят на ВиК – Монтана инж. Валери Иванов, експерти.

Дата: 15 декември 2015 Виж още...
ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕ НА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ В СЕЛО ДРАГАНИЦА
ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ  НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕ НА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ В СЕЛО ДРАГАНИЦАПенсионерски клуб отвори врати в село Драганица, община Вършец. На откриването  присъства зам. областният управител Нина Петкова, която поздрави с новата придобивка не само хората от третата възраст, но и всички жители на селото.  Тя благодари на организаторите за поканата  да бъде сред тях  на този ден и  им пожела здраве, късмет, бодър дух  и все хубави и  радостни поводи, които да ги събират в клуба.
За доброто настроение на празника се погрижиха самодейците от пенсионерския клуб.
Осигуряване на помещението и средствата за ремонт са осигурени от дарители и с помощта на община Вършец. 

Дата: 15 декември 2015 Виж още...
КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА - БАЗАР ПОДРЕДИХА УЧЕНИЦИ ОТ МОНТАНА
КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА - БАЗАР ПОДРЕДИХА УЧЕНИЦИ ОТ МОНТАНАКоледни картички, нарисувани от младите художници  на 9 СОУ "Йордан Радичков" и Професионална гимназия по лека промишленост, гр. Монтана бяха  подредени на Коледна изложба-базар, наречена „За изкуството с любов“ в Изложбена зала „Кутловица”.  Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Ивайло Петров и зам. областният управител Нина Петкова, които поздравиха младите художници и техните учители, като им пожелаха нови творчески вдъхновения, успехи в училище и весело посрещане на коледните и новогодишни празници.


Дата: 15 декември 2015 Виж още...
ГЕНЕРАЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА ЮНЕСКО ИРИНА БОКОВА ВРЪЧИ СЕРТИФИКАТ ЗА ТРАДИЦИЯТА НА КИЛИМАРСТВОТО В ЧИПРОВЦИ
ГЕНЕРАЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА ЮНЕСКО ИРИНА БОКОВА ВРЪЧИ СЕРТИФИКАТ ЗА ТРАДИЦИЯТА НА КИЛИМАРСТВОТО В ЧИПРОВЦИНа 12 декември, по време на официалното откриване на Международния форум на тема „Приносът на държавите от Югоизточна Европа за разпространение и прилагане на конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство от 2003 г.”, посветен на 70-годишнината от създаването на световната организация, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова връчи официалния сертификат за Традицията на килимарството в Чипровци на кмета на града Пламен Петков. „Тази традиция е част от културата и идентичността на хората в Чипровци. Без нея не можем да запазим духовността на цял един регион“, каза генералният директор на  ЮНЕСКО. От своя страна Пламен Петков  благодари на всички, които са допринесли една многовековна традиция да се запази и чипровския регион да се слави по света.  Той подари на г-жа Бокова пано с мотиви от чипровския килим.

Дата: 15 декември 2015 Виж още...