Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ОБЛАСТНА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ - ПРОТОКОЛИ 2014г.
Дата: 28 август 2014 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУважаеми съграждани,
Днес, 27 август 2014 г., се навършват 119 години от учредаването на клуб на българските туристи, който поставя своето начало през далечната 1895 г. на Черни връх по покана на Алеко Константинов – виден български общественик, демократ, юрист, писател.
Предисторията на организирания туризъм в България е свързана с пътувания до Божи гроб в Ерусалим, с поклоненията в Рилския манастир на търговци, пътуващи от Беломорието за Дубровник, Виена и Будапеща, които преминават през Разложката котловина и ползват местни водачи от с. Добърско, с уроци сред природата на даскал Бачо Киро Петров, с излети на членуващите в клуб „Весела България” към читалище „Славянска беседа” и създатели на Урвич клуб.
На днешния ден бих искала да оправя своите най-сърдечни поздрави към всички дружества и организации, които са посветили своя бизнес на туристическата индустрия и които със своя професионализъм и всеотдайност популяризират забележителностите и природните дадености на нашата обичана Родина.
Бъдете все така креативни, конкурентноспособни и иновативни в своята работа и призвание и помнете, че важно за всички нас е, не само да опазим и съхраним това, което ни е дадено от природата, но и да покажем на света, че България е висококункурентна туристическа дестинация.

С уважение,
Нина Петкова
Областен управител на област Монтана

 
Дата: 27 август 2014 Виж още...
ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ
ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯНа 26 август 2014 г. в заседателна зала № 1 на Областна администрация Монтана се проведе редовно заседание на Областната епизоотична комисия, под председателството на заместник областния управител г-н Милен Гечовски.
Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните, д-р Людмил Антов, запозна присъстващите с епизоотичната обстановка в страната и по конкретно с болестта „син език” и едно ново заболяване, което се наблюдава последно време в Европа – „шмаленберг”.
На членовете на Областната епизоотична комисия бе връчена и заповед на Областния управител на област Монтана, г-жа Нина Петкова, касаеща навременната подготовка на общините, в случай на проявяване на болестта „син език” по животните.
Със заповедта на Областния управител може да се запознаете ТУК .


Дата: 26 август 2014 Виж още...
Областна администрация Монтана
Дата: 25 август 2014 Виж още...
Районна избирателна комисия
Дата: 20 август 2014 Виж още...
ОБЛАСТНА КОМИСИЯ „ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ” - ПРОТОКОЛИ 2014Г.
Дата: 18 август 2014 Виж още...
Координати
Районната избирателна комисия – Монтана се помещава в сградата на Областна администрация – Монтана на следния адрес: гр. Монтана, пл. „Жеравица” № 1, ет. 2, ст. 210л. 
За контакти – тел./факс: 096/ 300 765, мобилен тел.: 0888 011 233Дата: 18 август 2014 Виж още...
Състав
Дата: 18 август 2014 Виж още...
НИНА ПЕТКОВА Е НОВИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА
НИНА ПЕТКОВА Е НОВИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНАДнес, 14.08.2014 г. в Заседателна зала №1 на Областната администрация в  Монтана г-жа Нина Петкова официално пое управлението на областта след като с Решение на Министерски съвет № 593 от 13.08.2014 г. бе определена да изпълнява длъжността Областен управител.
На съвместна пресконференция в присъствието на медии и служители на администрацията г-жа Петкова прие щафетата от  досегашният Областен управител инж. Николай Пенчев заедно със статуетката на Дон Кихот, символизираща приемствеността в управлението на всички, които са били начело на област Монтана.
Преди да връчи статуетката на новия Областен управител инж. Пенчев благодари на служителите в администрацията за съвместната работа и изрази задоволството си от това, че е имал възможността заедно с този колектив да работи за доброто на областта. Той допълни, че познава добре г-жа Петкова и е уверен, че тя ще съумее да се справи с отговорността на заеманата длъжност. 

Дата: 14 август 2014 Виж още...
ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЪБИТИЯ ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОТ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И УЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЕЯ БЯХА ОБСЪДЕНИ НА ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ “ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ”
ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЪБИТИЯ ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОТ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И УЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЕЯ БЯХА ОБСЪДЕНИ НА ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ “ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ”На 12.08.2014 г. в Заседателна зала № 1 на Областната администрация се проведе заседание на Областната комисия “Военни паметници”, основен акцент в чиито дневен ред бе обсъждането на предстоящите събития на територията на област Монтана по повод 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.
Заседанието бе ръководено от Областният управител инж. Николай Пенчев и в него взеха участие представители на Регионален исторически музей – Монтана, Областен съюз на ветераните от войните – Монтана, Областен военен отдел – Монтана, общини и др.


Дата: 12 август 2014 Виж още...
ВЪРНАТО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЧИПРОВЦИ
Със Заповед на Областния управител е върнато за ново обсъждане Решение № 673, прието на заседание на Общински съвет Чипровци, проведено на 23.07.2014 г.
С посоченото Решение общинският съвет отдава под наем чрез публичен търг с явно наддаване помещение. Имотът, предмет на решението, освен публична общинска собственост е и спортен обект, а правната регламентация за отдаването под наем на спортните обекти и съоръжения публична общинска собственост е регламентирана в чл. 50а от Закона за физическото възпитание и спорта (ЗФВС).  Императивни изисквания при отдаването под наем на спортни обекти и съоръжения под наем е предварителното съгласуване с министъра на младежта и спорта, както и субектите, на които могат да се отдават под наем въпросните имоти, а именно – на спортни организации по смисъла на чл. 10, ал. 2 от ЗФВС. Начина за отдаване под наем е пряко или чрез конкурс. Поради неизпълнение на нито едно от посочените изисквания, решението се явява незаконосъобразно.

Дата: 11 август 2014 Виж още...
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ПОЛУЧИ ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ОТ АТАШЕТО ПО ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ КЪМ ФЕДЕРАЛНИТЕ СЛУЖБИ НА ГУБЕРНАТОРА НА АНТВЕРПЕН, БЕЛГИЯ
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ПОЛУЧИ ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ОТ АТАШЕТО ПО ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ КЪМ ФЕДЕРАЛНИТЕ СЛУЖБИ НА ГУБЕРНАТОРА НА АНТВЕРПЕН, БЕЛГИЯВ периода 1-2 юли 2014 г. в България гостува г-жа Илзе Ван Мечелен – Аташе по вътрешните работи към Федералните служби на губернатора на Антверпен, Белгия, във връзка с Програмата за размяна на експерти на страни членки на ЕС между България и Белгия.
Г-жа Ван Мечелен имаше възможността да посети ГДПБЗН – София, Учебния център на МВР в Монтана, както и да гостува на Областния управител на област Монтана, г-н Николай Пенчев.
Посещението се фокусираше върху полевите учения – как се организират местни, национални и международни учения, има ли инструменти, осигурени на правителствено ниво за организирането на различни учения, в които участват аварийните служби, сравняване на националните структури, отговарящи на управлението на инциденти и др.

Дата: 8 август 2014 Виж още...
С Ъ О Б Щ Е Н И Е
Във връзка с Решение № 652 НС/06.08.2014 г. на Централната избирателна комисия относно назначаване на районни избирателни комисии (РИК) за произвеждане на изборите за народни представители за Народно събрание на 5 октомври 2014 г., Областният управител на област Монтана ще проведе консултации за състава на Районна избирателна комисия  - Монтана  на 10.08.2014г. от 10:00 часа в зала № 2, ет. 2 в сградата на областна администрация Монтана.
В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции - ПП „ГЕРБ", КП „Коалиция за България", ПП „ДПС", ПП „АТАКА" и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени - коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, ВМРО-БНД, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН" и коалиция „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК". В консултациите може да участват и други партии, които не са парламентарно представени. 
При явяване на консултациите при областния управител представляващите съответната партия или коалиция от партии моля да се съобразят с изискванията, посочени в Решение № 652-НС/06.08.2014 г. на Централната избирателна комисия.

ИНЖ. НИКОЛАЙ ПЕНЧЕВ   / п/
Областен управител на област Монтана

Дата: 7 август 2014 Виж още...
ЯЗОВИРНАТА СТЕНА НА ЯЗОВИР „ОГОСТА” Е В ПЪЛНА ИЗПРАВНОСТ
ЯЗОВИРНАТА СТЕНА НА ЯЗОВИР „ОГОСТА” Е В ПЪЛНА ИЗПРАВНОСТУважаеми съграждани,
Във връзка с неверен слух, публикуван днес на интернет страниците на няколко информационни портала, информиращ за скъсана язовирна стена на язовир „Огоста”, Ви информирам, че информацията е напълно невярна и няма място за паника и безпокойство. 
Съоръжението се наблюдава денонощно и в момента е в пълна изправност.
По повод появилия се слух, на място бе направена проверка на съоръжението от „Напоителни системи”, екип на Областна администрация Монтана и община Монтана, които потвърдиха изправността на язовирната стена.

Николай Пенчев,
Областен управител на област Монтана

Дата: 6 август 2014 Виж още...
С Ъ О Б Щ Е Н И Е
ДО
ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ СТРАНИ

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Възложителят, Областен управител на област Монтана, уведомява всички заинтересони страни, че в Портала на Агенцията за  обществени поръчки и на Интернет страницата на Областна администрация Монтана, секция ”Профил на купувача” е публикувана Публична покана /в едно с приложенията към нея/, за избор на изпълнител на Дейност 5 „Провеждане на три специализирани обучения на групи служители от Областна администрация Монтана по следните теми: 
„Подобряване на екипното взаимодействие и ефективна комуникация”,
 „Управление на конфликти, работа със специфични групи граждани”,
 „Управление и разпореждане с имоти – държавна собственост – принудително отчуждаване на имоти – частна собственост, за държавни нужди, учредяване на ограничени вещни права върху имоти – публична и частна държавна собственост за изграждане на национален обект” 
по проект "Обучението  – гаранция за компетентна и ефективна администрация на област Монтана", по Оперативна програма "Административен капацитет", приоритетна ос II „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2. "Компетентна и ефективна държавна администрация".


С уважение!
ИНЖ. НИКОЛАЙ ПЕНЧЕВ  /п/
Областен управител на област Монтана

Дата: 4 август 2014 Виж още...