Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ПРИОРИТЕТИ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ЗА ТЪРГОВСКО И ИКОНОМИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО С КИТАЙ БЯХА ОБСЪДЕНИ НА ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ
ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ПРИОРИТЕТИ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ЗА ТЪРГОВСКО И ИКОНОМИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО С КИТАЙ БЯХА ОБСЪДЕНИ НА ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕНа 30.07.2014 г. в Заседателна зала №1 на областната администрация в Монтана се проведе редовно заседание на Областния съвет за развитие, на което бяха представени и обсъдени алтернативите за подобряване на условията за развитие на бизнеса в област Монтана заедно с възможните насоки за изграждане на търговско и икономическо партньорство с Китайската Народна Република.
Представителният форум бе организиран от Областния управител на област Монтана инж. Николай Пенчев съвместно с Китайско-Българската Обединена Търговска Камара в лицето на нейния председател г-н Васил Гелев.
В заседанието наред с постоянните членове на съвета в качеството си на официални гости участие  взеха и г-жа Мила Димитрова – Председател на съвета на директорите на Холдинг “Текстилен Клъстер Коприна”, г-н Цън Цон – Собственик на фирма “Рубин Станево”, г-н Димитър Димитров – Управител на фирми “МИТИ 01” ЕООД, г-н Тодор Попов – Изпълнителен директор на Български транспортен холдинг, проф. д-р Паномир Ценов – Директор на Опитна станция по бубарство и земеделие – Враца,  г-н Йордан Йорданов – Управител на ЕТ “Данекс”, г-жа Бойка Борисова – Директор на Териториално статистическо бюро – Монтана, г-н Петър Петров – Директор на Областна Дирекция “Земеделие” – Монтана.
Основната идея на инициативата бе да бъде постигнато съгласие по отношение на необходимите стъпки за подобряване на бизнес средата в област Монтана, както и да бъдат намерени допирните точки между заявените от китайските инвеститори интереси в редица сфери и алтернативите, които областта предлага, като възможности за капиталовложение.

Дата: 31 юли 2014 Виж още...
КРЪГЛА МАСА ПО ПРОЕКТ SEEMIG ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА РАБОТЕН ВАРИАНТ НА МЕСТНА СТРАТЕГИЯ ЗА МИГРАЦИЯТА
КРЪГЛА МАСА ПО ПРОЕКТ SEEMIG ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА РАБОТЕН ВАРИАНТ НА МЕСТНА СТРАТЕГИЯ ЗА МИГРАЦИЯТАНа 24 юли 2014 г. в зала № 1 на Областна администрация Монтана се проведе кръгла маса за представяне и приемане на работен вариант на „Местна стратегия за подобряване на производството и използването на данни за миграцията, пазара на труда и човешкия капитал”.
Събитието се проведе като част от дейностите по проект „SEEMIG – Управление на миграцията и нейното влияние в страните от Югоизточна Европа - Международни дейности, насочени към изготвяне на стратегии, основани на доказателства” и на него присъстваха представители на Териториално статистическо бюро – Монтана, Териториално звено ГРАО – Монтана, Регионална служба по заетостта – Монтана, Бюро по труда – Монтана, ОД на МВР – Монтана, ТД на НАП, ТД на НОИ, РИО – Монтана и други заинтересовани страни.

Дата: 24 юли 2014 Виж още...
Проведе се кръгла маса за използване на възможностите на „синя стая” в Монтана
Проведе се кръгла маса за използване на възможностите на „синя стая” в МонтанаНа 23.07.2014 г. се проведе кръгла маса на тема „Изслушване и разпит на деца – използване на възможностите на „синята стая” в Монтана”. По време на кръглата маса бяха представени международни стандарти и националното законодателство в областта на правосъдието за детето, както и практики по щадящо изслушване на деца.
Използването на специализирани помещения за изслушване и разпит, особено за децата свидетели и жертви на насилие, се утвърждава в България през последното десетилетие в съответствие със съществуващите добри практики в страни като Норвегия, Швеция, Исландия, както и на опита на Франция и Полша, съобразени с международните стандарти.

Дата: 23 юли 2014 Виж още...
13-тата в страната „синя стая” бе открита официално днес в Монтана
13-тата в страната „синя стая” бе открита официално днес в МонтанаСпециализирано помещение за изслушване и разпит на деца – „синя стая” бе открито официално днес в Монтана. Помещението се намира до Областния информационен център в Монтана и неговата цел е да се избегне допълнителното травмиране на детето в процеса на разследване и правораздаване и да се зашитят неговите права и най-добър интерес, като в същото време сегарантира събирането на пълна и точна информация по даден случай, за да може да се положи ефективно правосъдие.
На откриването присъстваха г-н Николай Пенчев, областен управител на област Монтана, г-н Милен Гечовски, зам. областен управител на област Монтана, г-н Златко Живков, кмет на община Монтана, г-жа Милена Харизанова, програмен директор „Закрила на детето” в УНИЦЕФ България. 

Дата: 23 юли 2014 Виж още...
177 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
177 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИНа 18 юли 2014 г. се навършиха 177 години от рождението на Апостолът на свободата Васил Левски.
В Монтана Регионалния исторически музей и Общински комитет „Васил Левски” организираха възпоменание пред паметника на Апостола и радетелите на духа и свободата от Българския Северозапад.
По време на церемонията заместник областните управители на област Монтана, г-н Владимир Теофилов и г-н Милен Гечовски, кметът на община Монтана, г-н Златко Живков, граждани и гости на областния град, поднесоха венци и цветя в памет на нашия национален герой.Дата: 18 юли 2014 Виж още...
Проект „Обучението – гаранция за компетентна и ефективна администрация на област Монтана”
Дата: 17 юли 2014 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОСРЕЩНА ЕКСПЕРТ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БЕЛГИЯ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОСРЕЩНА ЕКСПЕРТ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БЕЛГИЯГ-жа Илзе Ван Мелхен – аташе към службата по извънредни ситуации на провинция Антверпен, към Министерството на вътрешните работи на Белгия, посети Учебния център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Монтана с цел да се запознае с тренировъчната база и възможностите на центъра за организиране и провеждане на учения на национално и международно ниво.
След учебния център, г-жа Мелхен бе посрещната и от областния управител на област Мoнтана, г-н Николай Пенчев, с който дискутираха успешните практики за обучение на представителите на изпълнителната власт за реагиране при бедствия, пожари и извънредни ситуации, които се прилагат в България и Белгия.

Дата: 2 юли 2014 Виж още...
ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО ПО ЕТНИЧЕСКИТЕ И ИНТЕГРАЦИОННИТЕ ВЪПРОСИ - ПРОТОКОЛИ 2014Г.
Дата: 1 юли 2014 Виж още...