Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУважаеми съграждани,

Честито Рождество Христово!

Нека в тихата и свята Коледна нощ радост и късмет да съпътстват Вас и Вашите домове!
Бъдете здрави, благополучни и изпълнени с вяра и упование!
Пожелавам Ви Божията благодат и мир да изобилстват премного във Вас!


Ивайло Петров,
Областен управител на област Монтана

Дата: 25 декември 2014 Виж още...
Проведе се съвместно заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество и Областния съвет по условия на труд в област Монтана
Проведе се съвместно заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество и Областния съвет по условия на труд в област МонтанаНа 23.12.2014г. от 10,30 часа  под председателството на г-жа Нина Петкова – заместник областен управител на област Монтана, се проведе съвместно заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество и Областния съвет по условия на труд в област Монтана. 
Заседанието протече при следния дневен ред:
1. Представяне на информационна кампания на Комитета на старшите инспектори по труда (SLIC) – предотвратяване на злополуки на работното място в резултат на подхлъзване и спъване на едно ниво от Дирекция „Инспекция по труда” – Монтана.

Дата: 23 декември 2014 Виж още...
КОЛЕДНИ ПЕСНИ И БЛАГОПОЖЕЛАНИЯ ОГЛАСИХА КОРИДОРИТЕ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
КОЛЕДНИ ПЕСНИ И БЛАГОПОЖЕЛАНИЯ ОГЛАСИХА КОРИДОРИТЕ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
С празнично настроение и песни ученици от Четвърто основно училище „Иван Вазов” представиха народния обичай коледуване пред екипа на Областна администрация Монтана.
Традиционната песен „Стани нине, господине” бе последвана от благоопожелания за мирна и щастлива нова година, здраве и късмет във всеки дом.
Областният управител почерпи своите гости с лакомства и кравайчета и на свой ред им пожела успех през новата 2015 година.

Дата: 23 декември 2014 Виж още...
СЕМЕЙСТВА НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ПОЛУЧИХА ДАРЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ
СЕМЕЙСТВА НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ПОЛУЧИХА ДАРЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ
Събраните по време на благотворителния концерт „Бал край Огоста” средства бяха дарени на семейства, които отглеждат деца с увреждания.
Събитието се състоя в Областна администрация Монтана и негови домакини бяха Областният управител г-н Ивайло Петров и ръководителят на клуб по спортни танци „Огоста данс” – Монтана г-н Веселин Ковачев.
Инициативата се организира за поредна година от клуба по спортни танци „Огоста данс” и цели да възпита младите хора да помагат на свои връстници в нужда.

Дата: 23 декември 2014 Виж още...
ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ - ПРОТОКОЛИ 2014Г.
Дата: 23 декември 2014 Виж още...
КОЛЕДАРИ ОТ ТРЕТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ БЛАГОСЛОВИХА ЕКИПА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
КОЛЕДАРИ ОТ ТРЕТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ БЛАГОСЛОВИХА ЕКИПА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНАПо традиция и тази година коледари от Трето основно училище „Д-р Петър Берон” гостуваха в Областна администрация Монтана и благословиха нейния екип с пожелания за здраве, късмет, берекет и плодородие.
Домакини на учениците бяха Областният управител г-н Ивайло Петров и неговите заместници г-жа Нина Петкова и г-н Петър Петров. На свой ред те пожелаха на своите гости отлични оценки в училище, здраве и незабравима коледна ваканция.

Дата: 22 декември 2014 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТТА КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ МОНТАНА
ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТТА КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ МОНТАНАДнес, 17.12.2014 г. в заседателната зала, под председателството на г-жа Нина Петкова се проведе заседание на Комисията по заетостта на област Монтана.
Заседанието се състоя във връзка с планирането на държавен план-прием за държавните и общински непрофилирани, профилирани, професионални гимназии, професионални училища и професионални колежи, за паралелките за придобиване на професионална квалификация в основни, прогимназиални, средни общообразователни и специални училища за учебната 2015-2016 година. На заседанието участие взеха и директорите на посочените училища. 


Дата: 17 декември 2014 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ПО ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ, РИБАТА И ДИВЕЧА В ОБЛАСТ МОНТАНА
ЗАСЕДАНИЕ НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ПО ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ, РИБАТА И ДИВЕЧА В ОБЛАСТ МОНТАНА
На 16.12.2014 г. от 14:00 часа в Зала № 1 на Областна администрация Монтана се проведе редовно заседание на Консултативния съвет по опазване на горите, рибата и дивеча в област Монтана. На заседанието присъстваха областния управител на област Монтана г-н Ивайло Петров, зам. областния управител Петър Петров, представители на Регионалната дирекция по горите – Берковица, отдела по рибарство и контрол – Монтана, общините в област Монтана и други ангажирани институции. 
Директорът на РДГ – Берковица и началникът на отдел „Рибарство и контрол” запознаха присъстващите със информация за състоянието на опазването на горските територии в област Монтана и дейността на отдел „Рибарство и контрол” през 2014 г. до настоящия момент. 
Всички членове на съвета одобриха идеята на г-н Петър Петров за провеждане в началото на следващата година координационна среща с кметовете на общини и други пряко ангажирани с опазването на горите и рибата институции, за да се подобри взаимодействието между тях.

Дата: 16 декември 2014 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА ПО ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ
ЗАСЕДАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА ПО ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯНа 15 декември 2014 г. от 13,00 часа в заседателната зала № 1 на Областна администрация Монтана се проведе редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ООД, град Монтана. Заседанието бе водено от господин Ивайло Петров, Областен управител на област Монтана и председател на Асоциацията по ВиК – Монтана. На срещата участваха представители на 10-те общини в обхвата на обособената територия на “Водоснабдяване и канализация” – ООД, Монтана.
Съгласно дневния ред на общото събрание, бяха обсъдени и приети бюджета на Асоциацията за 2014 г. и проекта на бюджет за 2015 г.

Дата: 16 декември 2014 Виж още...
ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА На 16 декември 2014 г. в заседателна зала № 1 на Областна администраия Монтана се проведе редовно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, под председателството на Областния управител ан област Монтана г-н Ивайло Петров.
Заседанието бе организирано съвместно между Областна администрация Монтана и експерти от Интертек, и на него бяха представени добри практики в управлението на безопасността на движението по пътищата, заложени в международния стандарт ISO 39001:2012 – Системи за управление на безопасността на движение по пътищата.


Дата: 16 декември 2014 Виж още...
ПРОВЕДЕНО СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ (РСР) И РЕГИОНАЛНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН КОМИТЕТ КЪМ РСР НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОН
ПРОВЕДЕНО СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ (РСР) И РЕГИОНАЛНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН КОМИТЕТ КЪМ РСР НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОННа 12 декември 2014 г. в конферентната зала на Учебен център Сливек на Националния статистически институт в община Ловеч се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район и Регионалния координационен комитет към него.
Настоящото заседание се свика и откри от д-р Мадлена Бояджиева - Председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район и Областен управител на област Ловеч, на основание чл. 52, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие.
В заседанието взеха участие представители на министерства, представители на областните администрации Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, представители на академичните среди.
След проведено гласуване за заместник - председател на Съвета за периода 01 януари до 30 юни 2015 г. е избран г-н Дилян Димитров - кмет на община Георги Дамяново.

Дата: 13 декември 2014 Виж още...
РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЛАСТНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН МЕХАНИЗЪМ ПО ДЕИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЯ ЗА ОБЛАСТ МОНТАНА
РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЛАСТНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН МЕХАНИЗЪМ ПО ДЕИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЯ ЗА ОБЛАСТ МОНТАНАДнес, 12.12.2014 г. в заседателната зала на областна администрация Монтана се проведе работна среща на Областния координационен механизъм по деинституционализация за област Монтана. На срещата участие взеха и представители на УНИЦЕФ, доскорошният местен координатор за област Монтана по проект „Посока: семейство” и ръководителят на проект 3 ЦНСТ и 1 ЗЖ – Монтана. 
Целта на срещата беше да се гарантира ефективност и добро документиране на резултатите от преструктурирането на ДМСГ – Монтана. 
Участниците направиха годишен преглед на извършените дейности и предприетите мерки за децата от преструктурирания ДМСГД – Монтана, както и информираха за предстоящите такива.


Дата: 12 декември 2014 Виж още...
СЪОБЩЕНИЕ
Във връзка с годишното приключване на банковите сметки
на бюджетните предприятия за 2014 г. 
Областна администрация Монтана информира :
-Приемането в брой  на такси за услуги по Закона за държавната собственост ще се извършва до 12 часа на 23 декември 2014 г.
-Плащането по банкова сметка на ОА – Монтана на такси за услуги по Закона за държавната собственост да се извършва до 16 часа на 23 декември 2014 г.
След гореспоменатите срокове се преустановява приемането на такси по ЗДС до края на 2014 г. 
От 5 януари 2015 г. се приемат отново такси по ЗДС в брой и по банков път.  

Дата: 10 декември 2014 Виж още...
ОСПОРЕНО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЧИПРОВЦИ
Със Заповед на Областния управител е оспорено пред Административен съд - Монтана Решение № 717 от Протокол № 50, прието на заседание на Общински съвет Чипровци, проведено на 19.11.2014 г. С посоченото Решение общинският съвет дава съгласие за продажба на имот – частна общинска собственост на собственика на законно построена върху него сграда без търг/конкурс, без да са представени доказателства за законността на същата. 

Дата: 9 декември 2014 Виж още...
ВЪРНАТО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЕРКОВИЦА
Със Заповед на Областния управител е върнато за ново обсъждане Решение № 1224 от Протокол № 50, прието на заседание на Общински съвет Берковица, проведено на 21.11.2014 г. С посоченото Решение общинският съвет изменя и допълва Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Берковица. Измененията са незаконосъобразни, поради допуснати нарушения на материалния закон. С тях са въведени допълнителни условия и критерии за реализиране на законово гарантираното право на гражданите за освобождаване от такса битови отпадъци. Нарушени са и процесуалните правила по приемането/изменението на нормативен акт.

Дата: 9 декември 2014 Виж още...