Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Областният управител поздрави учителите и учениците на ІХ СОУ в Монтана
Девето СОУ вече официално носи името на големия български писател и наш земляк Йордан Радичков. По този повод днес в двора на училището беше отслужен тържествен водосвет. Церемонията е част от програмата на организираните от община Монтана Радичкови дни. За нейното провеждане е избрана рождената дата на Радичков, който днес щеше да навърши 77 години.
"Имам удоволствието най-сърдечно да Ви поздравя за решението Вашето училище да носи името на големия български писател и наш земляк Йордан Радичков. Това несъмнено е много задължаващо и знак, че трябва отговорно и прецизно да организираме своята работа, и в същото време ни изпълва с гордост. Днес писателят щеше да празнува своя 77-ми рожден ден. Всички ние с голямо уважение и почит си спомняме за него, защото той ни припомни опиянението от писането, щастието от майсторството, невероятното богатство на българския език, приближи литературата до обикновения човек, правейки го герой на своите истории. Той слагаше душа на своите произведения и ги пускаше да пеят по вечните пътища на България. Приятелите му го определяха като мъдрец от друга планета, в който миналото и бъдещето живяха рамо до рамо, а времето трупаше безкрайна мъдрост и познание. Йордан Радичков беше посланик на България по света. "Ние, малките народи, сме като малките деца. Радваме се, когато големите ни обръщат внимание", казваше той и ни убеждаваше, че човешкият живот е едно изречение, написано с голяма любов и вдъхновение, но пълно с грешки и колкото и стар, и мъдър да е, човекът винаги прави грешки.
Оптимизмът на Радичков беше впечатляващ. "Скоро вече няма да сме сами. Мисля, че сме на прав път, за да се измъкнем. Вече не сме изолирани и светът ни гледа по различен начин. Големи са надеждите ми за бъдещето". С тези думи писателят вдъхваше кураж на всички ни. Вълшебникът от Калиманските хълмове не пропусна да остави послание и към младите българи. "Останете си у дома! Никъде не се чувстваш така добре, както у дома... Виждането ми е, че човек трябва да черпи вода от своя кладенец".
Скъпи приятели, пожелавам Ви много здраве, късмет и оптимизъм. Вървете смело напред и не се отказвайте от мечтите си! Търсете своето място в живота и се стремете към нови върхове! Слушайте песента на Радичковите творби и помнете - "цялото малко отечество, тази пуста, невъзможна България, без която не можем... Която непрекъснато ругаем, но която непрекъснато обичаме, ще бъде во веки веков". Наслука!", завършва обръщението си към празнуващите областният управител Тодор Върбанов.
Дата: 24 октомври 2006 / Версия за печат