Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

8 април – Международен ден на ромите
8 април – Международен ден на ромите По повод Международния ден на ромите – 8 април, се проведе национална кръгла маса в Монтана на тема “Опит, механизми и инструментариум зa пълноправна интеграция на ромите в България и Европа”.
На срещата присъстваха г-н Томислав Дончев – министър по управление на средствата от ЕС, г-жа Искра Фидисова зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, г-н Андрей Ковачев – евродепутат, областният управител на област Монтана г-н Ивайло Петров, представител от посолството на  Руската федерация в България, Димитър Аврамов - народен представител от ПП ГЕРБ, кметове от община Монтана и представители на неправителствени организации.
Център за интеграция на ромите към Министерски съвет – така ще се нарича новата структура за интеграция на ромската общност. Такова предложение направи пред гостите на кръглата маса г-н Дончев, който заедно със своите колеги на конференцията заяви своето желание и подкрепа за подобряване състоянието на етническата група. Друго предложение от говорителите на срещата бе заседанията на Съвета по етнически и демографски въпроси да се провежда по график в цялата страна и на него да присъстват организации от различните региони, представители на общността и местните институции.
В момента броят на ромите в Европа е около 10-12 млн. души, като поне 5 млн. от тях живеят в крайна бедност. Всички присъстващи на срещата се съгласиха, че за успешната интеграция на тези хора е необходимо да положат усилия не само държавите, в които те живеят но и мнозинството като цяло.
Подобна кръгла маса по проблемите на ромите се състоя и на местно ниво в с. Лехчево, общ. Бойчиновци и на нея присъстваха областният управител г-н Ивайло Петров, кметове и съветници от община Бойчиновци.
8 април – Международен ден на ромите8 април – Международен ден на ромите8 април – Международен ден на ромите
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дата: 11 април 2011 / Версия за печат