Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Народните представители от Монтана уважиха поканата на областния управител
Областният управител се срещна с народните представители от Монтана в 41-вото народно събрание. Шестимата народни избраници – Искра Фидосова, Димитър Аврамов и д-р Пламен Цеков от ПП ГЕРБ, Янаки Стоилов от Коалиция за България, Любомир Иванов от „Синята коалиция” и Бисерка Петрова от „Ред, законност и справедливост”, уважиха поканата на Ивайло Петров за среща, на която да бъдат обсъдени предстоящите за решаване проблеми в областта и да бъдат начертани мерките за успешна съвместна работа, която според всички трябва да бъде основана на коректност и професионализъм.
Областният управител изрази надежда за сътрудничество в полза на региона, чийто интереси представлява. Според него област Монтана заслужава по-добро бъдеще, затова партийните пристрастия трябва да бъдат оставени на заден план и да се работи в името на това, хората от региона да имат по-високо качество на живот. Това може да се постигне чрез провеждането на регионална политика, която да подреди приоритетите на област Монтана, и чрез по-голяма координация между местните власти и областния управител, чието взаимодействие може да бъде подобрено, и резултатът от това да бъдат успешно реализираните проекти и идеи.
Народните представители от Монтана уважиха поканата  на областния управителНародните представители от Монтана уважиха поканата  на областния управител
„Единственият начин нашата област да застигне другите региони във всяко отношение и от работата ни да има резултат е да извървим заедно пътя към общата цел”, заяви Ивайло Петров и убеди присъстващите журналисти, че ще разчита на подкрепата на народните представители, на кметовете и на екипа си в администрацията, за която е на мнение, че е съставена от компетентни и подготвени служители.
Всички проекти заслужават своята реализация, но принципът на работа ще бъде такъв, че те ще бъдат подредени приоритетно, като бъде спазена политиката на регионите, за да бъде спряно ненужното пилеене на средства за идеи, чието изпълнение във времето би могло да се отложи за сметка на други важни и спешни за реализиране дейности. Така смятат пратениците на Монтана в Парламента, които се обединиха около мнението, че на преден план трябва да бъдат изведени пътят Монтана – Лом, Берковица – Петрохан – София, пристанищният комплекс в гр. Лом, международният път Е-79, рехабилитацията и ремонтите на пътната мрежа, водоснабдяването и канализацията на населените места и т.н.
Народните представители се ангажираха пряко да съдействат на областния управител в изпълнението на неговите правомощия и да оказват съдействие да бъдат реализирани полезните и важни за областта идеи.
Това обещание законотворците дадоха и на състоялата се по-късно среща на областния управител с кметовете, които използваха възможността да представят проблемите на своите общини. Местните управници получиха уверение от народните представители, че ще имат тяхната подкрепа за всички проекти, които ще допринесат за развитието на област Монтана, и поеха ангажимент да представят пред тях и пред областния управител списък със задачи, чието изпълнение не търпи отлагане във времето.
Дата: 24 август 2009 / Версия за печат