Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Областният управител пое ангажимент към земеделските производители
Областният управител Ивайло Петров организира среща с представители на съда и прокуратурата, на общините, полицията и ОД „Земеделие”, за да обсъдят мерките, които трябва да бъдат взети за решаване на проблеми, произтичащи от неспазването на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Правилника за неговото прилагане относно създаване на масиви с цел тяхното уедряване.
Повод за състоялата се среща са големият брой жалби, подадени до областния управител, за които основната причина е проявата на самоуправство от страна на някои от земеделските производители в областта.
Областният управител пое ангажимент към земеделските производители
Областният управител пое ангажимент към земеделските производители
„Ясно е, че само с общи усилия ще успеем да се справим с този проблем, затова всяка институция трябва да поеме сериозно нещата в ръцете си и спазвайки законовите разпоредби, да изпълни задълженията си, и ако се наложи, да налага и санкции”. С тези думи Ивайло Петров призова участниците в срещата да ускорят процедурите за намиране на благоприятен изход от създалата се ситуация.
Присъстващите изразиха общо мнение, че най-голяма възможност за предотвратяване на споровете между собствениците и ползвателите на земи имат кметовете на общините, на които също би трябвало да се потърси отговорност за неизпълнение на задълженията им по закона. Спорове за земеделски имоти има на територията на цялата област и затова областният управител разчита на кметовете за адекватна намеса, защото именно кметовете на общини издават заповедите за създаването на комисиите, които ръководят сключването на споразуменията между собствениците и/или ползвателите на земеделски земи.
„Няма да допуснем нарушение на обществения ред. Нашите служители са отговорни и вършат съвестно работата си, но често им се налага да тушират напрежение, което може да се избегне, ако кметовете влязат в ролята си на орган, имащ прамовощията да реши създадения проблем”, заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Монтана – комисар Чавдар Караджов. Затова е време всички да се научат да бъдат земеделци и да знаят какво ще обработват. Задълженията и правата трябва да се знаят и да се изпълняват законите”, категоричен бе комисарят.
Областният управител призова всички представители на институции да бъдат безкомпромисни при прилагането на закона и пое ангажимент на предстоящата среща с кметовете на общини да поиска тяхното съдействие за справяне с проблема.
Дата: 19 август 2009 / Версия за печат