Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Всички участници в конкурса за есе ще получат грамоти от областния управител на Монтана
Всички ученици, които се включиха в училищното състезание за есе на тема "Моята европейска мечта", ще получат грамоти от областния управител - инж. Тодор Върбанов.
265 ученици от цялата област изпратиха свои есета за участие в инициативата, която беше част от проекта "Монтана с лице към Европа", който Областна администрация - Монтана предложи пред Министерството на държавната администрация и административната реформа за отбелязване на присъединяването на България към Европейския съюз.
Всички участници се състезаваха за наградите, обявени в началото на декември: първа награда - 150 лв., втора - 100 лв. и трета - 50 лв. Въпреки оспорваната конкуренция 9-членната комисия, която оценяваше есетата, излъчи победителите в трите възрастови групи.
При учениците от IХ до ХII клас първа награда беше присъдена на Веселина Фотева от Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" в Монтана. Тя е възпитаничка и на клуб "Медии" към Обединения детски комплекс. Второ място журито определи за Анита Ангелова от ГПЧЕ "Петър Богдан", а трето - за Лиляна Томова от Природо-математическа гимнзия "Св. Климент Охридски" в областния град.
Във възрастова група от V до VIII клас първо място заслужи Тодор Нончов от село Лехчево. Втори в класацията е Владислав Михайлов от VI ОУ "Любен Каравелов" в Монтана, а трета - Величка Иванова от IV ОУ "Христо Ботев" - град Лом.
В групата на най-малките от I до IV клас шест деца бяха поощрени с по 20 лв.
Според специалисти конкурсът заслужава висока оценка, защото успя да мотивира голям брой участници, какъвто поне през последните 5-6 години не е записван.
Наред с всичко останало темата "Моята европейска мечта" беше една добра възможност децата на област Монтана да разкрият своите желания и мечти. Всички те по емоционален начин представят желанието си да живеят в една подредена и богата страна. Обединени от идеята за по-доброто бъдеще на България и независимо от личните си копнежи, децата с оптимизъм разказват за очакванията си за национално благополучие. Чрез написаното участниците доказват, че познават добре проблемите на своята България, но и надежда за тяхното разрешаване, за което ще допринесе и присъединяването на страната ни към голямото европейско семейство.
Дата: 27 януари 2007 / Версия за печат