Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Областният управител издаде заповед за зимното поддържане на пътищата
В качеството си на председател на Постоянната областна комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи /ПОКЗНБАК/ областният управител Тодор Върбанов издаде заповед за повишаването на готовността на органите и силите в област Монтана за действие при снегонавявания и обледявания през есенно-зимния период на 2006–2007 г.
Заповедта задължава кметовете на общините до 20 ноември да актуализират плановете за защита на населението и да изготвят Оперативен план за поддържане на общинската пътна мрежа през зимния период на 2006–2007 г. От тях се иска още да конкретизират въпросите по оповестяване и привеждане в готовност на силите и средствата, взаимодействието между институциите и информиране на населението. Събирането на информацията трябва да се организира от секретарите на постоянните комисии чрез дежурните длъжностни лица, кметовете на населените места и компетентните институции.
Според текста на заповедта при усложнена зимна обстановка директорът на дирекция “Областно пътно управление”, директорът на Областна дирекция “Полиция” и ръководителите на фирмите, изпълняващи  зимното поддържане на пътищата, трябва да предприемат своевременни мерки за организиране на движението по пътищата – сигнализация със съответните пътни знаци, пренасочване и забраняване на движението на МПС, временно спиране на движението в определени пътни участъци и др. Органите на полицията задължително трябва да засилят контрола на оборудването и готовността на МПС за експлоатация в зимни условия, като не допускат движение на необорудвани в техническо отношение МПС. Също така до 20 ноември трябва да се организира проверка на готовността за работа на фирмите, които ще поддържат пътищата при есенно-зимните условия. В случай на усложнена зимна обстановка дирекция “Гражданска защита” ще организира своевременно включване на високопроходима техника за извършване на разузнаване, за провеждане на спасителни акции, възстановяване на електрозахранването и водоснабдяването, извозване на екипи на центровете за спешна медицинска помощ, болни и нуждаещи се от медицинска помощ, доставка на стоки от първа необходимост и т.н. Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на заместник областния управител и заместник-председател на Постоянната областна комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи – д-р Крум Крумов. 
Дата: 10 ноември 2006 / Версия за печат