Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ВЪРНАТО ЗА НОВО ОБСЪЖДАНЕ РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЯКИМОВО
Със Заповед на Областния управител е върнато за ново обсъждане Решение № 113 от Протокол № 18, прието на заседание на Общински съвет Якимово, проведено на 29.09.2016 г. С посоченото решение Общинският съвет дава своето съгласие да бъде променен начина на трайно ползване на поземлен имот в землището на с. Дългоделци от язовир на блато, без да са изпълнени преди това изискванията, визирани в чл. 78а, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Съгласно цитираната разпоредба кмета на общината следва да подаде заявление до общинската служба по земеделие за назначаване на комисия, която да извърши проверка на място и да установи НТП на имота с констативен протокол. Въз основа на Протокола Общинският съвет приема решение за промяна НТП на поземления имот.
Дата: 13 октомври 2016 Виж още...
В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА СЕ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗМЕНЕНИЯТА В ЗАКОНА ЗА НОРМАТИВНИТЕ АКТОВЕ (ЗНА)
В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА СЕ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗМЕНЕНИЯТА В ЗАКОНА ЗА НОРМАТИВНИТЕ АКТОВЕ (ЗНА)Във връзка с измененията в Закона за нормативните актове (ЗНА), които  влизат в сила от 4 ноември 2016 г., областният управител откри работна среща с представители на единадесетте общини в област Монтана.  Срещата бе ръководена от  съдия Огнян Евгениев – Председател на Административен съд Монтана, който  разясни  въведената оценка на въздействие, необходимостта от провеждане на обществени консултации с гражданите и юридическите лица, както и новите срокове за приемане/изменение на нормативните актове. 
Срещата завърши с дискусия, на която присъстващите имаха възможността да зададат своите въпроси и споделят добри практики от работния процес.
Дата: 11 октомври 2016 Виж още...
ОБЯВА
Дата: 11 октомври 2016 Виж още...
ОБЯВА
Дата: 11 октомври 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УВАЖИХА ПРАЗНИКА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВНИЯ АРХИВ - МОНТАНА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УВАЖИХА ПРАЗНИКА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВНИЯ АРХИВ - МОНТАНАС Ден на отворените врати Държавен архив – Монтана отбеляза днес своя професионален празник.  Проявата е част от поредицата инициативи на Държавната агенция "Архиви" във връзка с честването на 65-годишнината от създаването на държавните архиви в България. Събитието, организирано от служителите на архива, предизвика широк интерес сред гражданите на областния град. 
Сред официалните гости бяха областният управител Ивайло Петров, зам. областният управител Нина Петкова, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Монтана Александър Герасимов, председателят на сдружение „Будители народни” – Венета Иванова, краеведи, дарители на документи, бивши служители, общественици, приятели на архива и граждани. За читател на 2015 г. за Държавен архив – Монтана е определена Лилия Гигова от Монтана, която е посетила читалнята на архива 18 пъти и е използвала 77 архивни единици. 
Дата: 10 октомври 2016 Виж още...
РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ПРИСЪСТВА НА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ
РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ПРИСЪСТВА НА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИОбластният управител Ивайло Петров и заместник областните управители Нина Петкова и Бойко Благоев присъстваха днес на празника на община Бойчиновци. Тържествата започнаха с празнична литургия в църквата  „Св. Вмчк Георги Победоносец”, гр. Бойчиновци. 
„През последните  години условията за живот видимо се променят в община Бойчиновци.Вярвам, че и занапред  държавната и местна власт ще продължат да работят в една посока за  доброто на жителите в тази община”, каза областният управител в приветствието си на тържествената сесия на Общински съвет – Бойчиновци. Той добави, че правителството с приетото си решение от края на м. септември, за финансиране за нуждите на община Бойчиновци,  за пореден път показва волята да подпомага местната власт  в Северозапада. 
Дата: 7 октомври 2016 Виж още...
В ЧИПРОВЦИ ОТБЕЛЯЗАХА 200 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА СТЕФАН ДУНЬОВ
В ЧИПРОВЦИ ОТБЕЛЯЗАХА 200 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА  СТЕФАН ДУНЬОВДнес, 4 октомври в Чипровци отбелязаха 200 години от рождението на Стефан Дуньов. Венци и цветя пред паметника на героя в планинския град положиха  двамата заместник областни управители Нина Петкова и Бойко Благоев, посланикът на Унгария Текла Харангозо, представители на българската общност в Унгария, на Унгарския културен институт в София, научни работници от Унгария и община  Чипровци и Исторически музей - Чипровци. Венец бе поднесен и от името на народния представител Десислава Атанасова. 
Професор Ласло Пете от университета в Дебрецен припомни историята на Стефан Дуньов и ролята му по време на унгарската национална революция, заради което той е обявен за национален герой на Унгария. 
Дата: 4 октомври 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВАХА НА ОТКРИВАНЕТО НА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БИЕНАЛЕ "ТЕНЕЦ" В МОНТАНА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВАХА НА ОТКРИВАНЕТО НА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БИЕНАЛЕ "ТЕНЕЦ" В МОНТАНАОбластният управител Ивайло Петров и заместник областният управител Нина Петкова присъстваха на откриването на второто издание на Биенале "Тенец" в Монтана, организирано от  Съюза на българските художници, художествена галерия "Кирил Петров", Дружество на художниците „Тенец”- Монтана и община Монтана.  То е посветено на Йордан Радичков и него участват творци  с произведения на живописта, скулптурата, графика и приложните изкуства.
Във второто издание на изложбата участваха общо 215 творби на 110 автори от 34 населени места в страната. Повечето от творбите  са изложени в ХГ „Кирил Петров” и Експозиционна зала „Кутловица”. 
Дата: 3 октомври 2016 Виж още...
ОБУЧЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЛАГАНЕ НА СИСТЕМА ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РИСК ОТ ОТПАДАНЕ ОТ ОБРАЗОВАНИЕ СЕ ПРОВЕЖДА ВЪВ ВЪРШЕЦ
ОБУЧЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЛАГАНЕ НА СИСТЕМА ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РИСК ОТ ОТПАДАНЕ ОТ ОБРАЗОВАНИЕ СЕ ПРОВЕЖДА ВЪВ ВЪРШЕЦНа 3 и 4 октомври в град Вършец  се провежда обучение на представителите на общините и институциите за въвеждане и апробиране на модел на система за ранно предупреждение на Северозападен район.   То  се провежда  във връзка с пилотния проект на Министерство на образованието и науката по прилагане на система за ранно предупреждение за риск от отпадане от образование през учебната 2016/2017 г. в детски градини и училища в Северозападен и Югоизточен район, където делът на отпадащите от образователната система е най-голям. В  него ще вземат участие представители на Министерство на образованието и науката, УНИЦЕФ, на общини и институции от областите Монтана, Видин, Враца, Плевен и Ловеч.
Дата: 3 октомври 2016 Виж още...
НА З ОКТОМВРИ ТЕСТВАМЕ СИРЕНИТЕ
НА З ОКТОМВРИ ТЕСТВАМЕ СИРЕНИТЕНа 3 октомври 2016 г.,  точно в 13,00 часа, в град Монтана ще се проведе тест на Националната  система  за ранно предупреждение и оповестяване на населението за бедствия и за оповестяване при въздушна опасност  чрез задействане на крайните акустични устройства  (сирени) със сигнали, определени в чл.18 и чл. 19 от Наредбата за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия. Ще се излъчат национални сигнали за тревога и за край на тревогата. Сигналите ще бъдат съпътствани от гласова информация. 
Системата ще бъде задействана от работните станции на сиренната система в Националния оперативен център (НОЦ) и Оперативните центрове (ОЦ) в областните градове София, Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Русе, Монтана, Кърджали, Смолян и Враца, както и на интегрираните към НСРПО Локална система за оповестяване (ЛСО)  на АЕЦ „Козлодуй” и ЛСО на „Асарел” – Медет” АД, „ЛУКОЙЛ България” ЕООД и „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” АД.
Тестът се провежда с цел проверка на техническото състояние на системата, придобиване на умения от длъжностните лица за работа  с НСРПО и обучение на населението за разпознаване на сигналите, излъчвани от акустичните сиренни устройства. 
Дата: 3 октомври 2016 Виж още...
ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ
Дата: 3 октомври 2016 Виж още...