Областна администрация - Монтана > Главна, Новини > ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ - МОНТАНА ПОДКРЕПЯ ИНИЦИАТИВАТА „ЗАЕДНО ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ“


Областна администрация –Монтана се включва като партньор в инициативата на Министерство на вътрешните работи и Европейската мрежа на службите на пътна полиция за намаляване на жертвите на пътя под мотото „Заедно за всеки един човешки живот“.
Първи Европейски ден без загинали на пътя се провежда на територията на Европа на 21 септември, сряда. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.
На пресконференция в Областна администрация - Монтана, с участието на областния управител Ивайло Петров, зам. областния управител Бойко Благоев, зам.- директорът на ОД на МВР комисар Цветомил Христов, зам. кметът на община Монтана Станислав Станоев, гл. инсп. Елвис Иванов – началник сектор „Пътна полиция”, представители на БЧК – Монтана и Областна пътно управление – Монтана, днес бяха представени инициативите, с които Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „Пътна полиция“ – Монтана се включва в операцията.
„По време на кампанията, ще бъде организирано активно присъствие на пътя за осигуряване безопасността на движението и недопускане на пътни инциденти. В област Монтана ще бъде проведена специализирана полицейска операция, при която ученици от Детската полицейска академия ще раздават на шофьорите в Монтана листовки с десетте заповеди за отговорно и толерантно поведение на пътя”, информира гл. инсп. Елвис Иванов.
"Без жертви на пътя е основна наша цел всеки ден. Задачата на предстоящата операция е не да бъдат санкционирани водачите, а наистина този ден да премине без нарушения и жертви на пътя”, добави Елвис Иванов.
Информацията за хода на операцията, броя ПТП, загинали и ранени на пътя на територията на страната ще бъде актуализирана на всеки кръгъл час на интернет страницата на Пресцентъра на МВР - https://press.mvr.bg

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ - МОНТАНА ПОДКРЕПЯ ИНИЦИАТИВАТА „ЗАЕДНО ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ“

http://oblastmontana.org