Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ЗА НОВИТЕ ПРАВИЛА НА ДЕСЕТАТА КОНКУРСНА СЕСИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНОВАЦИОНЕН ФОНД

На 01.07.2019 г. от 14.00 ч. в Заседателна зала № 1 ще стартира информационна кампания, на която ще бъдат разяснени новите правила на Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд. В рамките на събитието д-р Бойко Таков – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, експерти от Българската стартъп асоциация, Микрофинансиращата институция „Джобс“ към Българската банка за развитие и BESCO ще запознаят с работата си бизнеса на територията на област Монтана и Северозапада.

Представители от МФИ „Джобс“ ще представят своите кредитни продукти с гаранционно покритие, реализирани с помощта на съответните гаранционни механизми от страна на Европейския Инвестиционен Фонд. За тях могат да кандидатстват стартиращи микро и малки предприятия, включително и земеделски производители.

Наличният финансов ресурс за Десетата конкурсна сесия е 4.5 млн. лв., отпуснати като безвъзмездна държавна финансова помощ за проекти в областта на научноизследователската и развойната дейност.Дата: 28 юни 2019 Виж още...
ЕКИПЪТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ПОЛУЧИ БЛАГОДАРСТВЕН ПЛАКЕТ
ЕКИПЪТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ПОЛУЧИ БЛАГОДАРСТВЕН ПЛАКЕТ С благодарствен плакет за дългогодишен принос към инициативата „Да изчистим България заедно” бе удостоен екипа на Областна администрация Монтана по време на Националната среща на партньорите в кампанията. Събитието се проведе на 25.06.2019 година в Университетската ботаническа градина към СУ „Св. Климент Охридски“. На събитието, организирано от bTV Media Group за втора поредна година бяха отличени най-изявените партньори.
Голямото чистене на България ще се проведе на 14 септември 2019 г., а желаещите да подкрепят каузата от цялата страна ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, с което да направят нашата Родина не само по-чиста, но и по-красива.
През 2018 г. „Да изчистим България заедно” обедини в област Монтана над 2000 доброволци около идеята за по-чиста околна среда.

Дата: 26 юни 2019 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОН
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОНОбластният управител на област Монтана Росен Белчев взе участие в редовно заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, което се проведе на 25.06.2019 г. в конферентния център на Областна администрация Видин под ръководството на Албена Георгиева – Областен управител на област Видин и  председател на съвета за периода 01.01-30.06.2019 г.
В събитието участваха представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации, синдикалните структури и Агенция „Пътна инфраструктура”.

Дата: 26 юни 2019 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ СЪГЛАСУВА ПРОЕКТ НА ОБЛАСТЕН ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ГОРСКИТЕ ТЕРИТОРИИ В ОБЛАСТ МОНТАНА
ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ СЪГЛАСУВА ПРОЕКТ НА ОБЛАСТЕН ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ГОРСКИТЕ ТЕРИТОРИИ В ОБЛАСТ МОНТАНАОбластният съвет за развитие проведе на 24.06.2019 г. свое редовно заседание, в рамките на чиито дневен ред съгласува разработен Проект на Областен план за развитие на горските територии в област Монтана (ОПРГТ).
Домакин на събитието бе Областният управител Росен Белчев, който посрещна в заседателна зала №1 на Областната администрация Директора на Регионалната дирекция по горите в Берковица инж. Сашко Каменов, представители на екипа на „Географика“ ООД, разработил проекта на ОПРГТ, а също и членуващите в постоянния състав на съвета кметове на общини, общински съветници, синдикални и работодателски организации.

Дата: 26 юни 2019 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В 11-ТО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИТЕТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПРОГРАМА INTERREG V-A РУМЪНИЯ – БЪЛГАРИЯ 2014-2020 Г.
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В 11-ТО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИТЕТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПРОГРАМА INTERREG V-A РУМЪНИЯ – БЪЛГАРИЯ 2014-2020 Г.Областният управител на област Монтана Росен Белчев взе участие в Единадесетото редовно заседание на Комитета за Наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество  Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 г., което се проведе на 11 юни 2019 г. в конферентната зала на хотел „Черно море“ във Варна.
В събитието, което бе съвместно ръководено от Управляващия орган в лицето на Юлия Херцог и Националния партниращ орган (МРРБ) в лицето на зам. министър Деница Николова, се включиха представители на централните ведомства на изпълнителната власт, окръжните съвети, областните администрации, асоциации на общините и гражданския сектор в българо-румънската погранична зона.

Дата: 17 юни 2019 Виж още...
РАБОТНА СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ И ОБЩИНИТЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
РАБОТНА СРЕЩА  С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ И ОБЩИНИТЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯДейността на дружествата на ЧЕЗ в България, начините за постигане на по-високо качество на услугите, предоставяни на територията на област Монтана в това число и подобряване на комуникацията с местните власти бяха обсъдени на работна среща, която се състоя на 13.06.2019 г. в заседателна зала №1 на областната администрация.
Домакин на събитието бе Зам. областният управител Нина Петкова, която приветства с добре дошли Регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и неговия екип, а също и представителите на общинските администрации.
В хода на срещата мениджъри в различни професионални направления от гостуващия екип на ЧЕЗ България запознаха присъстващите с извършените от компанията инвестиции с цел обновяване на техническата инфраструктура на национално и регионално ниво, както и с предприетите  действия за подобряване на качеството на доставките на електроенергия.

Дата: 17 юни 2019 Виж още...