Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета


КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване


КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА

Декларация на ръководството на Областна администрация - Монтана за политиката по качеството и информационната сигурност

Декларация на ръководството на Областна администрация - Монтана за политиката по качеството и информационната сигурност


Banner 1

Banner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 140 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА СЕЛО ЧЕРКАСКИ ОТ ТУРСКО РОБСТВО
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 140 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА СЕЛО ЧЕРКАСКИ ОТ ТУРСКО РОБСТВОЗаместник областният управител Цветко Цветков присъства на тържественото отбелязване на 140 години от освобождението на село Черкаски от турско робство. Венци и цветя бяха поднесени пред барелефа на патрона– княз Черказки. Сред официалните  гости на събитието бе и военният, военновъздушният и военноморският аташе на посолството на Руската федерация у нас полк. Василий Сазанович. Пред паметника в центъра на селото отец Любчо отслужи заупокойна молитва и панихида в памет на загиналите за освобождението.
Заместник областният управител Цветко Цветков  приветства жителите и гостите на Черкаски, като им пожела здраве и много поводи за гордост. „Всички трябва да помним имената на героите. Нека никога не забравяме героите, които дадоха живота си, за да бъдем това, което сме днес”, каза в приветствието си Цветко Цветков .


Дата: 27 ноември 2017 Виж още...
НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ПРОБУДА“С. ГОВЕЖДА БЕ ДОМАКИН НА ПОРЕДНАТА ИНИЦИАТИВА ПО ПОВОД ДЕСЕТАТА ГОДИШНИНА ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС И ПРЕДСТОЯЩОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ НА СЪВЕТА НА ЕС
НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ПРОБУДА“С. ГОВЕЖДА БЕ ДОМАКИН НА ПОРЕДНАТА ИНИЦИАТИВА  ПО ПОВОД ДЕСЕТАТА ГОДИШНИНА ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС И ПРЕДСТОЯЩОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА  БЪЛГАРИЯ НА СЪВЕТА НА ЕСНародно читалище „Пробуда “ – с. Говежда, общ. Георги Дамяново бе домакин на последната инициатива по повод десетата годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото Председателство на България на Съвета на ЕС. Областният управител на област Монтана Росен Белчев приветства жителите и гостите на балканското село и отправи своите поздравления по случай  90-тата годишнина на читалището . Той подчерта възможностите в този период страната ни да бъде забелязана не само в Европа, но и в целия свят. „Успешното представяне на България ще допринесе за положителните възприятия за нея на европейско ниво и би могло да бъде катализатор за важни положителни промени и развитие в страната”, добави областният управител.
Сред официалните гости на празника  бе и народният представител от 12 МИР – Монтана Дилян Димитров.

Дата: 27 ноември 2017 Виж още...
ОПРЕДЕЛИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА ЕСЕ НА ТЕМА „НИЕ – ДЕЦАТА НА ЕВРОПА”
На основание на проведения конкурс за есе на тема: „Ние – децата на Европа”, провеждан в рамките на Комуникационната стратегия на РБългария за Европейския съюз - Работна програма 2017 г. - Национален план, в срока обявен за провеждане на конкурса бяха подадени 14 творби. Една от тях не отговаряше на критериите и не бе допусната до участие.

Съгласно Решение от 23.11.2017 г. на конкурсната комисия, поради равен брой точки на две творби, комисията реши да има две втори места и класира както следва:
I място Цветина Тони Цветанова, XI клас, II СУ „Н.Й.Вапцаров”, гр. Монтана;
II място Катерина Ивова Антова, XI клас, ПМГ, гр. Монтана;
II място Габриел Илиянов Валериев, Xклас, ПГТ, с. Владимирово;
III място Николета Мирославова Каменова, X клас, ПГТ, с. Владимирово.

От ръководството на Областна администрация – Монтана заявиха, че ще бъдат използвани предоставените им данни за контакт, за да се свържат с победители в конкурса за получаване на наградите.

Списък участници ЕСЕ

Дата: 27 ноември 2017 Виж още...
ОПРЕДЕЛИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА „НИЕ – ДЕЦАТА НА ЕВРОПА”
 На основание на проведения конкурс за рисунка на тема: „Ние – децата на Европа”, провеждан в рамките на Комуникационната стратегия на Р България за Европейския съюз - Работна програма 2017 г. - Национален план, в срока обявен за провеждане на конкурса бяха получени 19 рисунки, 11 отговарящи на изискванията и 8 – недопуснати.  

Съгласно Решение от 23.11.2017 г. на конкурсната комисия, победителите са както следва:
I място:   Яна Калин Кирилова, VI кл., III ОУ ”Д-р. Петър Берон”,  гр. Монтана;
II място:  Кристина Славеева Кирилова, VIII кл. ,ПГТ „В.Минчев”, с. Владимирово
III място: Ивайло Светлинов Иванов,VI кл., III ОУ”Д-р. Петър Берон”, гр. Монтана;

От ръководството Областна администрация – Монтана заявиха, че ще бъдат използвани  предоставените им данни за контакт, за да се свържат с победители в конкурса за получаване на наградите.


Дата: 27 ноември 2017 Виж още...
ОБЯВА
Дата: 24 ноември 2017 Виж още...
Новини

ПОКАНИ И МАТЕРИАЛИ СВЪРЗАНИ С ДНЕВНИЯ РЕД НА ИЗВЪНРЕДНОТО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА ПО ВИК НА ОБОСОБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ, ОБСЛУЖВАНА ОТ „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ” ООД-МОНТАНА, НАСРОЧЕНО ЗА 20.12.2017 Г.

 

О Б Я В Я В А

прекратяване Конкурс за длъжността „Инженер – В и К експерт" в Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и Канализация“ ООД, гр. Монтана.


О Б Я В Я В А

Конкурс за длъжността „Инженер – В и К експерт" в Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и Канализация“ ООД, гр. Монтана.

 Покани и материали, свързани с дневния ред на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ООД-Монтана, насрочено за 28.02.2017 г.


Годишен финансов отчет на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ООД,-Монтана за 2016 г.


Покани и материали, свързани с дневния ред на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ООД-Монтана, насрочено за 14.10.2016 г.


Съобщение за отлагане на заседание, насрочено за 28.07.2016 г.


Покани и материали, свързани с дневния ред на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ООД,-Монтана, насрочено за 28.07.2016 г.

СПИСЪК
на кандидатите, допуснати и недопуснати до участие в конкурса за длъжността „Главен секретар" в „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана”, обявен със Заповед № 1/19.06.2015 г. на Областен управител на област Монтана и Председател на Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособенататеритория, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана

Конкурсна комисия, определена със Заповед № 2/31.07.2015 г. на Областен управител на област Монтана и Председател на Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана за провеждане на конкурса за длъжността „Главен секретар" в „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана”, реши:

І. Допуска до конкурс за длъжността „Главен секретар” следните кандидати:
1. Николай Кирилов Георгиев
2. Галина Ивова Григорова-Младенова
3. Надя Николова Владимирова.

Комисията реши конкурса да се проведе, както следва:
• решаване на тест - на 18.08.2015 г. от 09.00 часа в Учебна зала на Областна администрация Монтана – ІІ етаж;
• обявяване на резултатите от теста – на 18.08.2015 г. от 11.00 часа.
Списъкът на кандидатите, допуснати до участие в интервю, да бъде поставен на информационното табло на партера в сградата на Областна администрация Монтана.
• провеждане на интервю - на 18.08.2015 г. от 11.15 часа в Учебна зала на Областна администрация Монтана – ІІ етаж.

ІІ. Няма недопуснати кандидати за длъжността „Главен секретар”.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/ инж. Нели Дацова-Георгиева

СПИСЪК
на кандидатите, допуснати и недопуснати до участие в конкурса за длъжността „Главен счетоводител – финансов експерт " в „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана”, обявен със Заповед № 1/19.06.2015 г. на Областен управител на област Монтана и Председател на Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособенататеритория, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана

Конкурсна комисия, определена със Заповед № 2/31.07.2015 г. на Областен управител на област Монтана и Председател на Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана за провеждане на конкурса за длъжността „Главен счетоводител – финансов експерт" в „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана”, реши:

І. Допуска до конкурс за длъжността „Главен счетоводител – финансов експерт" следния кандидат:
1. Габриела Тодорова Господинова.

Комисията реши конкурса да се проведе, както следва:
• практически изпит - на 18.08.2015 г. от 13.30 часа в Учебна зала на Областна администрация Монтана – ІІ етаж;
• обявяване на резултатите от практическия изпит – на 18.08.2015 г. от 15.00 часа.
Списъкът на кандидатите, допуснати до участие в интервю, да бъде поставен на информационното табло на партера в сградата на Областна администрация Монтана.
• провеждане на интервю - на 18.08.2015 от 15.15 часа в Учебна зала на Областна администрация Монтана – ІІ етаж.

ІІ. Не допуска до конкурс за длъжността „Главен счетоводител – финансов експерт" следния кандидат:
Име, презиме и фамилия
Основание за недопускане
1. Пламен Ангелов Стефанов Липса на висше образование, изискващо се съгласно чл. 47, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация


На основание чл. 93, ал. 2 от Кодекса на труда недопуснатите кандидати могат да направят възражение пред работодателя, обявил конкурса в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/ инж. Нели Дацова-Георгиева


СПИСЪК
на кандидатите, допуснати и недопуснати до участие в конкурса за длъжността „Инженер – В и К експерт" в „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана”, обявен със Заповед № 1/19.06.2015 г. на Областен управител на област Монтана и Председател на Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособенататеритория, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана

Конкурсната процедура за длъжността „Инженер – В и К експерт" в „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана” се прекратява със Заповед № 3/05.08.2015 г. на Председателя Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана, тъй като не е постъпило нито едно заявление.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/ инж. Нели Дацова-Георгиева

05.08.2015г.

О Б Я В Л Е Н
И Е

Областен управител на област Монтана и Председател на Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана, на основание чл. 49, ал. 2 от Правилник за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация, във връзка с чл. 91 от Кодекса на труда /КТ/

обявява конкурси за следните длъжности:

1. Конкурс за длъжността „Главен секретар" в „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана”.
1.1. Кандидатите за заемане на длъжността:
а) да имат висше образование;
б) професионално направление: право;
в) добро познаване на нормативната уредба в областта на финансовата дейност, данъчното, трудовото и осигурително законодателство, гражданското и административното право, гражданския процес, обществените поръчки, концесиите;
г) да притежават допълнителна квалификация/обучение: юридическа правоспособност, компютърни умения.
1.2. Конкурсът да се проведе чрез тест и интервю.
1.3. Кандидатите да представят следните документи:
а) заявление за участие в конкурса по образец;
б) декларация от кандидата по чл. 107а, ал. 1 от Кодекса на труда;
в) заверени копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и юридическа правоспособност;
г) заверени копия от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит, ако притежава такива;
д) автобиография европейски формат.
1.4. Характер на работата: отговаря за текущата дейност на Асоциацията по В и К, като подпомага изпълнението на задълженията, вменени й по закон или договорно. Ръководи, координира и контролира дейността на администрацията на Асоциацията и отговаря за всички правни въпроси.

2. Конкурс за длъжността „Главен счетоводител – финансов експерт" в „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана”.
2.1. Кандидатите за заемане на длъжността:
а) да имат висше образование;
б) професионално направление: икономика;
в) да отговарят на изискванията за съставител на финансови отчети, съгласно чл. 35 от Закона за счетоводството;
г) добро познаване на нормативната уредба в областта на финансовата дейност, счетоводната отчетност, данъчното, трудовото и осигурително законодателство;
д) да притежават допълнителна квалификация/обучение: компютърни умения.
2.2. Конкурсът да се проведе чрез: практически изпит и интервю.
2.3. Кандидатите да представят следните документи:
а) заявление за участие в конкурса по образец;
б) декларация от кандидата по чл. 107а, ал. 1 от Кодекса на труда;
в) декларация от кандидата, че не е осъждан за престъпление от общ характер по глава пета и по раздел І на глава шеста от Особената част на Наказателния кодекс;
г) заверени копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен и допълнителна квалификация;
д) заверени копия от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит;
е) автобиография европейски формат.
2.4. Характер на работата: да обслужва финансово-счетоводно Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „В и К” ООД гр. Монтана, като изготвя финансовите отчети и отговаря за счетоводно-финансовата част на всички вътрешни документи и документи по повод отношенията на АВиК с трети лица и извършва дейности свързани с трудовото и осигурително законодателство.

3. Конкурс за длъжността „Инженер – В и К експерт" в „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана”.
3.1. Кандидатите за заемане на длъжността:
а) да имат висше инженерно образование в областта на В и К;
б) добро познаване нормативната уредба в областта на В и К сектора и неговото регулиране;
в) да притежават допълнителна квалификация/обучение: компютърни умения.
3.2. Конкурсът да се проведе чрез тест и интервю.
3.3. Кандидатите да представят следните документи:
а) заявление за участие в конкурса по образец;
б) декларация от кандидата по чл. 107а, ал. 1 от Кодекса на труда;
в) заверени копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен и допълнителна квалификация;
г) заверени копия от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит, ако притежава такива;
д) автобиография европейски формат.
3.4. Характер на работата: отговаря за всички технически въпроси по В и К, във връзка с дейността на Асоциацията, като подпомага изпълнението на задълженията, вменени й по закон или договорно, включително за изпълнението на решенията на Общото събрание и разпорежданията на председателя.

ІІ. Място и срок за подаване на документите за участие:
Документите по точки 1.3, 2.3 и 3.3 се представят в срок до 18.00 часа на 29.07.2015 г. в „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана”, чрез Областна администрация Монтана, на адрес: град Монтана 3400, пл. "Жеравица" № 1, на гишето за „Административно обслужване”, тел. 096/399 121, лично от кандидатите или от техни упълномощени представители.
ІІІ. Списъците с допуснатите и недопуснатите кандидати, както и други съобщения ще се обявяват на информационното табло на партера в сградата на Областна администрация Монтана, площад „Жеравица” № 1 и на интернет страницата на Областна администрация Монтана: http://oblastmontana.org/.


ИВАЙЛО ПЕТРОВ

Областен управител на област Монтана и
Председател на Асоциация по водоснабдяване и канализация
на обособената територия, обслужвана от В и К ООД, гр. Монтана

 

Покана от 13.11.2014 г.

Дата: 23 ноември 2017 Виж още...
ПОКАНИ И МАТЕРИАЛИ СВЪРЗАНИ С ДНЕВНИЯ РЕД НА ИЗВЪНРЕДНОТО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА ПО ВИК НА ОБОСОБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ, ОБСЛУЖВАНА ОТ ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ООД-МОНТАНА,НАСРОЧЕНО ЗА 20.12.2017Г.
Дата: 23 ноември 2017 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ И ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БИЗНЕСА ОТ ИТАЛИЯ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ И ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БИЗНЕСА ОТ ИТАЛИЯОбластният управител Росен Белчев прие днес Джузепе Симонети – представител на бизнес средите от Италия, Николай Облаков – търговски представител от Посолството на Република България в Милано и Стойчо Стойчев – младши експерт от Българската агенция за инвестиции. На срещата присъства и заместник кметът на Община Монтана Станислав Станоев. Акцентът в разговорите между двете страни беше поставен върху алтернативите за реализиране на съвместни бизнес инициативи в сферата на леката промишленост.
В резултат от проведената среща бе постигнато съгласие за продължаване и задълбочаване на контактите по набелязаните теми от взаимен интерес.

Дата: 21 ноември 2017 Виж още...
ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НА МОНТАНА, ВИДИН И ВРАЦА ИЗРАЗИХА ГОТОВНОСТ ЗА СЪВМЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ В СЛУЧАЙ НА УСЛОЖНЕНА ЗИМНА ОБСТАНОВКА
ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НА МОНТАНА, ВИДИН И ВРАЦА ИЗРАЗИХА ГОТОВНОСТ ЗА СЪВМЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ В СЛУЧАЙ НА УСЛОЖНЕНА ЗИМНА ОБСТАНОВКАОбластният управител Росен Белчев взе участие в заседание на Областния щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия в област Враца. Срещата бе председателствана от заместник областният управител на област Враца Мирослав Комитски. На форума присъстваха областният управител на област Видин Албена Георгиева, директорите на областните пътни управления, представители на общините, ръководители и служители на териториалните звена на изпълнителната власт и дружествата на територията на Област Враца.
Основна тема на срещата бе обсъждане степента на готовност и предприетите превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и инфраструктурата при усложнена зимна обстановка в област Враца, както и дискутиране на съвместни действия между областите Монтана, Видин и Враца с оглед ефективна координация на ресорните институции при евентуална усложнена зимна обстановка.


Дата: 21 ноември 2017 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 25-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ДУНАВСКИТЕ ОБЩИНИ „ДУНАВ“ (АДО)
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 25-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ДУНАВСКИТЕ ОБЩИНИ „ДУНАВ“ (АДО)На 17 ноември 2017 г. в гр. Русе беше тържествено отбелязан 25-годишния юбилей на първата регионална асоциация на местните власти в България – Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ (АДО). Събитието беше открито от Председателя на Управителния съвет (УС) на организацията и Кмет на Община Русе Пламен Стоилов. С присъствието си годишнината уважиха зам. областният управител на Област Монтана Нина Петкова,  Галин Григоров, Областен управител на Област Русе, проф. д-р Любомира Попова, Областен управител на Област Велико Търново, Гинка Чавдарова, Изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, Николета Минку, Изпълнителен директор на Съвместния секретариат на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г., настоящи кметове на дунавски общини и кметове-учредители, представители на регионални власти, партньори и приятели на Асоциацията.


Дата: 20 ноември 2017 Виж още...
ПАНИХИДА В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ В ПЪТНИ ИНЦИДЕНТИ БЕ ОТСЛУЖЕНА В МОНТАНА
ПАНИХИДА В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ В ПЪТНИ ИНЦИДЕНТИ БЕ ОТСЛУЖЕНА В МОНТАНАНа 19 ноември 2017 г. отбелязахме Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Панихида в памет на загиналите в пътни инциденти бе отслужена в църквата „Св. св. Кирил и Методий” в Монтана в присъствието на  зам. областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков, представители на ОД на МВР - Монтана, държавни институции, служители на Областна администрация Монтана, неправителствени организации, застрахователни дружества,  граждани.
Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на страната стотици наши граждани губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, а някои от пострадалите остават с увреждания за цял живот. Статистиката сочи, че от началото на 2017 г. до 10.11 на територията на област Монтана са регистрирани 118 тежки пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 17 души, а 156 са ранените.

Дата: 20 ноември 2017 Виж още...
ПРОЕКТИ ЗА 50 МЛН. ЛВ. Е РЕАЛИЗИРАЛА ОБЩИНА ЛОМ, ПРЕЗ 10-ТЕ ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
ПРОЕКТИ ЗА 50  МЛН.  ЛВ. Е РЕАЛИЗИРАЛА ОБЩИНА ЛОМ, ПРЕЗ 10-ТЕ ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗНа 17 ноември 2017 г. в камерната зала на Читалище „Постоянство”, град  Лом  се проведе поредното за област Монтана публично събитие, съгласно приетата от Министерския съвет, Работна програма за 2017 година на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.
„Предстоящото Българско председателство  на Съвета на ЕС е едно наистина голямо събитие за страната ни. Целта на информационните събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕС, колко средства от програмите на Съюза са влезли у нас и как те са променили реално живота на всеки един., каза при откриването на срещата заместник-областният управител Цветко Цветков.

Дата: 20 ноември 2017 Виж още...
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС ОРГАНИЗИРАХА ОТ ЧИТАЛИЩЕТО ВЪВ ВЛАДИМИРОВО
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС ОРГАНИЗИРАХА ОТ ЧИТАЛИЩЕТО ВЪВ ВЛАДИМИРОВОПpaзничeн  концерт  по повод 10 години от членството на България в ЕС и предстоящото Българско председателство  на Съвета на ЕС ce cъcтoя в зaлaтa нa читaлищe „Нов живот” в село Владимирово, община Бойчиновци. Празникът премина под наслов „Детска планета”. С пecни, танци, патриотични стихове и спортни атракции, талантливите момичета и момчета пресъздадоха пред  пyбликaта  един невероятен спектакъл.
Съединението прави силата - това ще е девизът на българското председателство на Съвета на ЕС. Тези и други акценти от комуникационната стратегия на страната ни за ЕС 2017 представи зам. областният управител Цветко Цветков  пред  жителите на село Владимирово, общ. Бойчиновци.

Дата: 17 ноември 2017 Виж още...
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ  В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯПо инициатива на областния управител на област Монтана Росен Белчев, на 19 ноември от 10.30 часа в храм „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Монтана ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Нека на този ден си спомним за хилядите загинали в резултат на пътни инциденти, да почетем тяхната памет и изкажем съболезнования към семействата им.
С Резолюция  на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г., всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Дата: 17 ноември 2017 Виж още...
КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ ПО ПОВОД ДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС ОРГАНИЗИРАХА ОТ ЧИТАЛИЩАТА ВЪВ ВАСИЛОВЦИ И ЯКИМОВО
КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ  ПО ПОВОД  ДЕСЕТ ГОДИНИ  ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС ОРГАНИЗИРАХА ОТ ЧИТАЛИЩАТА  ВЪВ ВАСИЛОВЦИ  И ЯКИМОВОНародно читалище  „Събуждане” – с. Василовци и Народно читалище „Алекси Беремлиев”- с. Якимово отбелязаха 10 години от членството на България в ЕС. Със своите изпълнения, самодейните състави отправиха своето послание за културния  принос на България в европейската културна съкровищница.
В обновената по европейски проект сграда на НЧ „Събуждане” бе подредена  изложба на Клуба на творците  на село  Василовци.  
Добромир Тодоров – гл. експерт в Областна администрация- Монтана направи презентация, свързана с 10 години от членството на България в ЕС и Българското председателство на съвета на ЕС /1 януари – 30 юни 2018 година/ .


Дата: 13 ноември 2017 Виж още...