Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета


КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване


КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА

Декларация на ръководството на Областна администрация - Монтана за политиката по качеството и информационната сигурност

Декларация на ръководството на Областна администрация - Монтана за политиката по качеството и информационната сигурност


Banner 1

Banner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

МОНТАНА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННО СЪБИТИЕ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО БЪЛГАРИЯ – СЪРБИЯ 2014-2020 Г.
На 2 октомври 2015 г. (петък), в хотел „Житомир“, Монтана, ще се проведе информационен ден във връзка с Първата покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Сърбия. Началният час за регистрация на участниците е 10.00 ч. 
В рамките на инициативата   експерти от Управляващия орган и Съвместния Технически секретариат на трансграничната програма ще представят основни теми, свързани с изискванията за кандидатстване по първата покана за набиране на предложения, структура на проектното предложение и попълването на формуляра за кандидатстване, разработването на бюджет и допустимост на разходите. 

Дата: 29 септември 2015 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НАГРАДИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЛОВНАТА ДРУЖИНКА НА СЕЛО ГОРНО ЦЕРОВЕНЕ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ  НАГРАДИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЛОВНАТА ДРУЖИНКА НА СЕЛО ГОРНО ЦЕРОВЕНЕСдружение ловно-рибарско  дружество "Огоста"- Монтана бе домакин на първият ловно-рибарски събор, който се проведе в землището на село Безденица, община Монтана. Гости на празника бяха  народният представител Десислава Атанасова и областният управител на област Монтана  Ивайло Петров. В знак на признателност, той за първи път връчи награда за доброволчество на председателя на ловната дружинка в село Горно Церовене Любомир Любомиров, който заедно със своите колеги, през лятото на тази година, помогнаха на пожарникарите при потушаването на пожара в околностите на Горно Церовене. Областният управител се обърна с апел към ловните дружинки в региона за включване в акции при потушаване на горски пожари, когато всички други средства са изчерпани при овладяване на кризисни ситуации. „Няма хора, които по-добре от вас да познават гората, районите и подходите в нея, да ценят нейното богатство и да се грижат за нейните обитатели”, каза областният управител. Той добави, че всички трябва да опазваме природата, едно от най-ценните богатства, които имаме  и се погрижим за съхраняване на биоразнообразието.
Дата: 29 септември 2015 Виж още...
НА 1 ОКТОМВРИ ТЕСТВАМЕ СИРЕНИТЕ В МОНТАНА
НА 1 ОКТОМВРИ ТЕСТВАМЕ СИРЕНИТЕ В МОНТАНАНа 1 октомври 2015 г, от 13,00  часа ще се проведе тестване на сирените в Монтана.  Тренировката е с цел проверка на техническото състояние на системата, придобиване на умения от длъжностните лица за работа с НСРПО и обучение на населението за разпознаване на сигналите, излъчени от акустичните сиренни устройства.
Националната система за ранно предупреждение и оповестяване се тества два пъти годишно в изпълнение на чл.37, ал.1 от Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, 

Дата: 29 септември 2015 Виж още...
ЕВРОДЕПУТАТЪТ ВЛАДИМИР УРУЧЕВ ОБЯВИ КОНКУРС ЗА ЕСЕ НА ТЕМА: "ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В РОДНИЯ СИ ГРАД, ЗАЩОТО ...."
ЕВРОДЕПУТАТЪТ ВЛАДИМИР УРУЧЕВ ОБЯВИ КОНКУРС ЗА ЕСЕ НА ТЕМА: "ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В РОДНИЯ СИ ГРАД, ЗАЩОТО ...."По случай 26-ти септември, провъзгласен за Европейски ден на езиците, евродепутатът  Владимир Уручев (ЕНП/ГЕРБ) обяви конкурс за есе на тема:"Искам да живея в родния си град, защото ...."
Целта на  инициативата,  освен да насърчи изучаването на чужди езици в българските училища, е да провокира младите хора, вече притежаващи солидни езикови умения, да помислят какво би ги накарало да останат и да се реализират в професионален и личен план там, където са родени, разясни мотивите за инициативата евродепутатът Владимир Уручев.   Факт е,  че  именно благодарение на придобитите чуждо-езикови познанията, много млади хора продължават образованието в чужбина, но за съжаление голяма част от тях, особено от по-малките населени места,  не се завръщат в Родината, допълни още  българският евродепутат.
Дата: 26 септември 2015 Виж още...
“ПОД КОМ С ПЕСНИ, МУЗИКА И ТАНЦИ”
“ПОД КОМ С ПЕСНИ, МУЗИКА И ТАНЦИ”Общобалкански народен събор „Петрохан” – „Под Ком с песни, музика и танци” организираха на 22 септември 2015 г. Областна администрация Монтана, община Берковица и Български арт и фолклорен център „Нестия”.
Участници в мероприятието, което съвпадна с отбелязване независимостта на България бяха групи, състави и ансамбли от цялата страна, които огласиха планината с уникалните български народни ритми и внесоха празнично настроение сред всички гости. Инициативата представлява част от Националната кампания “Да запалим и съхраним огъня български”, чиято основна идея е съхраняването на българския етнос и самобитност посредством приобщаване на младото поколение към българската ценностна система, откриване, развиване и реализиране на безспорния талант на българските деца в областта на фолклора и изкуствата и защита на българската идентичност в условията на глобализация.
Лично областният управител Ивайло Петров и неговият заместник Нина Петкова присъстваха на фестивала в местността „Петрохан” и поздравиха участниците в него за достойното им представяне. 

Дата: 23 септември 2015 Виж още...
ОТБЕЛЯЗАХМЕ 107 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕ НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ
ОТБЕЛЯЗАХМЕ 107 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕ НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯНа 22 септември 2015 година с празнични чествания в цялата страна отбелязахме 107 години от обявяване независимостта на България. На същата дата през 1908 г. в църквата „Св. Четиридесет мъченици” във Велико Търново независимостта е провъзгласена официално с манифест, а княз Фердинанд I приема титлата цар на българите.
В Монтана по случай празника заместник-областният управител г-жа Нина Петкова и служители от Областната администрация  поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите във войните.  Във всички общини от област Монтана бяха организирани празнични концерти и церемонии по поднасяне на венци и цветя.

Дата: 23 септември 2015 Виж още...
ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНА СРЕЩА ОТНОСНО СФОРМИРАНЕ НА ДОБРОВОЛЧЕСКИ ФОРМИРОВАНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ БЕДСТВИЯ И АВАРИИ
ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНА СРЕЩА ОТНОСНО СФОРМИРАНЕ НА ДОБРОВОЛЧЕСКИ ФОРМИРОВАНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ БЕДСТВИЯ И АВАРИИНа 17 септември 2015 г. в Областна администрация Монтана се проведе работна среща във връзка с определения със Заповед № ОМП-02-8/20.04.2015 г. на Областния управител на област Монтана пожароопасен сезон за 2015 г. от 20.04.2015 г. до 31.10.2015 г. и усложнената пожарна обстановка в страната през месец август 2015 г.
Участници в работната среща бяха представители на РДПБЗН – Монтана, Военно окръжие Монтана, представители на ловно-рибарските дружества от областта, както и представители на общините.
По време на работната среща се обсъди възможността за оказване на съдействие при гасене на евентуални пожари в планински и полупланински райони от страна на членовете на ловно-рибарските дружества и доброволните формирования при спазване на съществуващите законови регламенти.


Дата: 18 септември 2015 Виж още...
Обявление


Дата: 18 септември 2015 Виж още...
ОБЩОБАЛКАНСКИ НАРОДЕН СЪБОР “ПЕТРОХАН – ПОД КОМ С ПЕСНИ, МУЗИКА И ТАНЦИ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПОД ПАТРОНАЖА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА И КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА
ОБЩОБАЛКАНСКИ НАРОДЕН СЪБОР “ПЕТРОХАН – ПОД КОМ С ПЕСНИ, МУЗИКА И ТАНЦИ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПОД ПАТРОНАЖА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА И КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦАОбщобалкански народен събор, наречен “Петрохан – под Ком с песни, музика и танци”, ще се състои на 22 септември 2015 г. от 11.00 часа в местността “Петрохан” под патронажа на Областния управител на област Монтана Ивайло Петров и Кмета на община Берковица Димитранка Каменова.
Организатор на събитието е Български арт и фолклорен център “Нестия” с подкрепата на Областна администрация Монтана и Община Берковица.
Дата: 18 септември 2015 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ВЗЕ УЧАСТИЕ В РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТЕ НА СЗР
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ВЗЕ УЧАСТИЕ В РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТЕ НА СЗРОбластният управител на област Монтана г-н Ивайло Петров взе участие в редовно  заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, което се проведе в гр. Враца в дните 9 и 10 септември 2015 г.  под ръководството на г-жа Малина Николова - председател на Регионалния съвет за развитие и Областен управител на област Враца.
В заседанието взеха участие зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов, представители на министерства, областните управители на областите Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, заместник областният управител на област Видин, кметове на общини, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на „Национален център за териториално развитие“ ЕАД, Фондация за реформа в местното самоуправление, както и представители на академичните среди.
На заседанието се представи и обсъди проекта на Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, погранични, планински и полупланински слабо развити райони.
Дата: 17 септември 2015 Виж още...
ВЪРНАТО ЗА НОВО ОБСЪЖДАНЕ РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ МОНТАНА
ВЪРНАТО ЗА НОВО ОБСЪЖДАНЕ РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ МОНТАНАСъс заповед на Областният управител е върнато за ново обсъждане Решение № 1400 от Протокол № 48, прието на заседание на Общински съвет Монтана, проведено на 10.09.2015 г. С посоченото решение са приети промени в Наредбата за организация на движението на територията на гр. Монтана в Раздел 4 „Зони за кратковременно паркиране – Синя зона”. С приетата нова т. 5 в чл. 50а от Наредбата е определена зона пред ОМЦ Монтана за безплатно служебно паркиране на лекарите и специалистите по здравни грижи, осъществяващи дейност в сградата на бившата поликлиника. 
Дата: 17 септември 2015 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН    АДРЕСУважаеми учители,
Уважаеми родители,
Скъпи ученици,
 

Най-сърдечно Ви поздравявам с първия учебен ден – 15 септември и откриването на новата  2015-2016 учебна година!
Скъпи ученици, пожелавам Ви една успешна година. Вярвайте на Вашите учители, защото те са хората, които ще Ви помогнат да станете не само по-образовани, но и по-добри граждани на България и света. Вярвайте в силата на знанието и успеха към неспирния стремеж към съвършенство!
Скъпи първокласници, днес Вие за първи път прекрачвате прага на училището. Бъдете уверени в себе си, смело подайте ръка на своите учители, доверете им се, защото със своите знания и опит, те ще Ви помогнат за задачите в живота, които трябва да решавате всеки ден!
Уважаеми учители, желая Ви много сили и воля, за да дадете на своите възпитаници качествено образование. Вашата професия е мисия, която изпълнявате с възрожденски дух и плам за знание, с които българите толкова много се гордеем!

Честит празник и на добър час!


С уважение,
Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана
Дата: 15 септември 2015 Виж още...
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ЗАКОН за водите

за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализацияДата: 14 септември 2015 Виж още...
Координати
Aдрес: 
град Монтана, ПК 3400
пл. „Жеравица” 1
тел. : (096) 399101; 
e-mail : avik_montana@montanabg.org

БУЛСТАТ : 176608700
IBAN : BG83UNCR70001522119084,
BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк АД

Работна време :
от 09:00 до 12:00
от 12:30 до 17:30

Дата: 12 септември 2015 Виж още...
ЗА АСОЦИАЦИЯТА
Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ООД, град Монтана е юридическо лице с адрес на управление в сградата на областна администрация- Монтана. Дейността на Асоциацията е насочена към постигане на следните цели:
-устойчиво използване на водите и опазването им;
-съхраняване, развитие и модернизиране на В и К системите и съоръженията;
-осигуряване на нуждите на населението на обособената територия от качествени В и К услуги.

Членове:
Председател - Росен Белчев
община Бойчиновци; община Брусарци; община Вълчедръм; община Вършец; община Георги Дамяново; община Лом; община Медковец; община Монтана; община Чипровци; община Якимово.

Разпределение на процентното съотношение на гласовете на общините, съобразно извършеното през 2011 г. официално преброяване на населението на Република България

Членове

Съотношение на гласовете/%/

Областна администрация Монтана

35.00

Община Монтана

27.07

Община Бойчиновци

4.66

Община Брусарци

2.55

Община Вълчедръм

4.98

Община Вършец

4.12

Община Георги Дамяново

1.39

Община Лом

14.15

Община Медковец

2.03

Община Чипровци

1.87

Община Якимово

2.18

Общо

100.00


Функции
Съгласно Закона за водите, Асоциацията отговаря за управлението, планирането и изграждането на В и К системите и съоръженията на обособената територия, обслужвана от „В и К” ООД, град Монтана, както и за избора и контрола върху В и К оператор.

Контакти
адрес: град Монтана, ПК 3400
пл. „Жеравица” 1

Росен Белчев
Председател
тел. : (096) 399101
факс : (096) 399129

Галина Григорова
Главен секретар 
тел. : (096) 399101; (096) 399135

Габриела Господинова
Главен счетоводител, Финансов експерт 
тел. : (096) 399135

ПРИЕМНО ВРЕМЕ НА АСОЦИАЦИЯ ПО ВиК НА ОБОСОБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ, ОБСЛУЖВАНА ОТ „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ” ООД, ГРАД МОНТАНА

ВСЕКИ ПЪРВИ ЧЕТВЪРТЪК ОТ МЕСЕЦА
от 16 часа до 17,30 часа
в приемна кабинет №306, находящ се на 3-ти етаж в сградата на ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ-МОНТАНА

Дата: 12 септември 2015 Виж още...