Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Министърът на регионалното развитие и благоустройството се срещна с кметовете на общините в област Монтана
„Реализацията на пътя Монтана–Лом е доказателство за това, че когато всички представители на властта обединят усилията си, резултатът винаги е положителен”. С тези думи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев се обърна към кметовете на общините в областта на състоялата се при областния управител Ивайло Петров среща. Той заяви, че основната причина ЕС да обърне сериозно внимание на проекта, е убедеността, че всички действат в името на една цел – модернизирането на пътя.
Според Росен Плевнелиев досега на Северозападния район е гледано като на краен за България, а намеренията са това отношение да бъде променено и той да бъде приеман като централен за Европа. Министърът призова кметовете всички да работят заедно, съзнавайки, че европейските правила са и наши правила. Той заяви, че има амбицията да работи като министър на 264-те български общини, а местните управници да се чувстват задължени да създават полезни проекти и да помнят винаги, че са избрани от хората, в името на които трябва да влагат своите усилия. Само така ще бъде спазено обещанието и ще бъде изпълнено условието средствата за проектите да стигат до обикновените хора.
Министър Плевнелиев убеди кметовете, че по т.нар. Дунавска стратегия общините ще бъдат тези, които ще определят правилата.
„Приемам себе си не като министър политик, а като министър експерт и моето желание е да помагам, затова в бъдеще ще се виждаме често във връзка с тази стратегия, за да направим полезни неща за област Монтана”, заяви министърът.
 Министърът на регионалното развитие и благоустройството се срещна с кметовете  на общините в област Монтана Министърът на регионалното развитие и благоустройството се срещна с кметовете  на общините в област Монтана   Министърът на регионалното развитие и благоустройството се срещна с кметовете  на общините в област Монтана  

Присъстващите кметове поставиха въпроси, свързани с реализирането на проекти в техните общини.
Според кмета на Монтана Златко Живков един от най-важните проекти не само за неговата община, но и за цялата област е изграждането на обхода на Монтана, за чието реализиране ще се търси възможност чрез ОП „Транспорт”. Кметицата на Лом Пенка Пенкова ще влага сили и средства в изграждането на нов вход на града и в ремонта на канализацията на централната градска част. Кметът на Берковица Милчо Доцов залага на важния за областта път Монтана–Петрохан. Това ще даде възможност за реализация на амбициите за ски комплекс, за който се търсят чуждестранни партньори. Идеята за ски комплекса по думите на министър Плевнелиев на този етап е трудно осъществима предвид финансовите очаквания за 2010 г. и ниската степен на интерес от страна на чужди инвеститори. Кметицата на община Вършец Боряна Бончева поиска по-бърза реакция за ремонта на пътя при с. Спанчевци и актуализиране на списъка с общинските пътища, който не е пълен и в него не са включени много пътища, което създава затруднения при представяне на проекти за тях. Кметовете поискаха да бъде изяснен и проблемът със забавянията на плащанията по проектите по оперативните програми.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството е убеден, че добрият диалог и отвореността в общуването занапред ще бъдат в основата на постигнатите успехи. Затова в създадения в МРРБ Консултативен съвет ще участват и кметове, и народни представители, за да може да се дискутират всички страни на поставяните за разглеждане и решаване проблеми. 
Росен Плевнелиев определи предстоящата реформа, свързана с децентрализацията, като изключително важна, защото трябва да се знае кой носи отговорност.
„Само тогава, когато решенията се вземат близо до хората, те са правилни и полезни”, заяви министърът и изрази убедеността си за това, че работата на всички трябва да се основава на максимата „повече отговорности – повече пари – повече функции на общините, което пък означава повече, и то истинска демокрация”.

Дата: 22 декември 2009 / Версия за печат