Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

МЕДИЦИНСКИЯТ СЪВЕТ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ ВТОРО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС ИНФЕКЦИЯТА
Медицинският съвет на област Монтана проведе второ редовно заседание във връзка с мерките по отношение на Коронавирус инфекцията на територията на Република България.
Участие в събитието, което се състоя  на 09.03.2020 г. в заседателна зала №1 на Областната администрация в Монтана под ръководството на Областния управител Росен Белчев и Зам. областните управители Десислава Димитрова и Цветко Цветков, взеха включените в състава на съвета ведомствени териториални структури на изпълнителната власт – Регионална здравна инспекция, Районна здравноосигурителна каса, Областна дирекция на МВР, Зонално жандармерийско управление, Териториална дирекция „Национална сигурност“, областните болници – МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД – Монтана, МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ ЕООД – Лом, Сити Клиник – Свети Георги“ ЕООД – Монтана, „СБР-НК“ ЕООД, филиал „Свети Мина“ – Вършец, ЦСПМ – Монтана, „ФЪРСТ ДИАЛИЗИС СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ - Диализен център – Монтана заедно с представители на общините и районните колегии на съсловните организации на медицинските служители.
Основен акцент в дневния ред на събитието беше запознаване с предприетите на национално ниво действия за недопускане на разпространението на Коронавирус инфекцията на територията на Република България съгласно Заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-117/08.03.2020 г., респективно действията, които следва да се предприемат на областно ниво в съответствие с постъпилите разпореждания.
Директорът на РЗИ Монтана - д-р Елена Борисова представи на вниманието на присъстващите утвърден  Алгоритъм за действие, който медицинските специалисти следва да спазват при наличие на пациенти с изразена симптоматика и съмнение за заразяване с COVID-19.
В хода на обсъжданията бяха представени данни за готовността на болниците в Монтана и Лом да хоспитализират пациенти както следва:
Инфекциозното отделение в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД – Монтана разполага с 22 легла, от които към момента са заети 12. Отделението е в готовност при необходимост да разкрие 6 допълнителни легла.
Инфекциозното отделение в МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ ЕООД – Лом разполага с 13 легла, от които към момента са заети 8. Отделението притежава готовност при необходимост да разкрие още 5 легла.
Към 10.00 часа на 09.03.2020 г. всички изпратени в Национална референтна лаборатория проби, взети от граждани със съмнение за Коронавирус в област Монтана, са отрицателни.
Препоръките към населението са да се спазва стриктна лична хигиена, като при поява на симптоми здравноосигурените следва да се обърнат към личния си лекар, а неосигурените – към РЗИ на тел. 096 39 17 33.
За територията на областта предстои да бъде издадена заповед на Областния управител, регламентираща ограничителните мерки, които ще влязат в сила по отношение на провеждането на събития, свързани с участие на големи групи от хора и които са изцяло с превантивен характер.
МЕДИЦИНСКИЯТ СЪВЕТ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ ВТОРО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС ИНФЕКЦИЯТАМЕДИЦИНСКИЯТ СЪВЕТ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ ВТОРО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС ИНФЕКЦИЯТАМЕДИЦИНСКИЯТ СЪВЕТ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ ВТОРО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС ИНФЕКЦИЯТА


Дата: 9 март 2020 / Версия за печат