Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

РАБОТНА СРЕЩА ОТНОСНО ПРОБЛЕМИ ПРИ ТРАНСПОРТНОТО ОБСЛУЖВАНЕ С ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ТРАНСПОРТ
На 11.02.2020 г. от 14:00 часа в Областна администрация – Монтана се проведе работна среща на Областния управител на област Монтана, кметовете на община Лом и на община Брусарци, заместник областният управител на област Видин и представители на общините Видин, Мокреш, Димово  със специалисти от „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД.
Срещата бе инициирана от областните управители на област Монтана и област Видин, във връзка със зачестилите сигнали за влошеното обслужване с железопътен транспорт на територията на двете области.
Разисквани бяха проблемите, които са възникнали пред жителите на двете области след актуализирането от 15 декември 2019 г. на графика за движение на влаковете от „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. С новото разписание, на територията областите Монтана и Видин, се очертаха проблеми с ежедневното придвижване на работещите в  участъците Лом-Брусарци-Бойчиновци-Монтана и Видин-Димово-Орешец.  
Кметовете на Лом и Брусарци, изразиха несъгласие с въведеното, в участъка Брусарци – Лом, превозване на пътниците от влаковете с автобуси.  
Представени бяха и проблемите за жителите на област Видин – новият начален час на тръгване на сутрешния влак от гара Видин, състоянието на сградата на спирката на жп гара Макреш и прилежащите жп прелези и други.  
От „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД бяха разяснени проблемите с недостига на подвижния състав, неговото лошо техническо състояние, което не позволява компромис с безопасността, параметрите на жп инфраструктурата, правилата за действие при необходимост от движение на влакове с по-ниски параметри и плана за композиране на влаковете, превозването на пътниците от влак за част от маршрута с автобуси.
Срещата приключи с уверение от страна на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД, че от 1 март 2020 г. ще бъде възстановено движението на влаковете по направление Лом – Брусарци.

РАБОТНА СРЕЩА ОТНОСНО ПРОБЛЕМИ ПРИ ТРАНСПОРТНОТО ОБСЛУЖВАНЕ С ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ТРАНСПОРТРАБОТНА СРЕЩА ОТНОСНО ПРОБЛЕМИ ПРИ ТРАНСПОРТНОТО ОБСЛУЖВАНЕ С ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ТРАНСПОРТРАБОТНА СРЕЩА ОТНОСНО ПРОБЛЕМИ ПРИ ТРАНСПОРТНОТО ОБСЛУЖВАНЕ С ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ТРАНСПОРТРАБОТНА СРЕЩА ОТНОСНО ПРОБЛЕМИ ПРИ ТРАНСПОРТНОТО ОБСЛУЖВАНЕ С ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ТРАНСПОРТ

Дата: 12 февруари 2020 / Версия за печат