Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ЧИПРОВСКИТЕ КИЛИМИ ЩЕ БЪДАТ ИЗЛОЖЕНИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В БЛИЗКИТЕ МЕСЕЦИ
На 25-и март в ОУ „Петър Парчевич“ в град Чипровци областният управител Росен Белчев и заместник областният управител Нина Петкова посетиха социалната работилница по тъкане на килими, заедно с народните представители Ирена Димова и Дилян Димитров. Те разговаряха с майсторите-килимари на тема „Чипровското килимарство – проблеми и перспективи“.
Работилницата се намира в старата сграда на училището, която е създадена по проект на община Чипровци – „Възраждане на занаятите в Северозапада“ с безвъзмездна помощ в размер на 314 000 лева, предоставени от социалното министерство чрез европейската програма „Развитие на човешките ресурси“. Целта му е да се възродят характерни за дадения район традиционни занаяти.
Най-напред гостите разговаряха с хората, наети по проект, които вече тъкат килими в една от стаите на училището. 25 жени и мъже от Чипровци и Копиловци, в продължение на една година ще овладяват тънкостите на килимарството, ще проектират и произвеждат сувенири с чипровски мотиви.
След това народните представители проведоха диалог с местните килимари в Килимената зала на Историческия музей в Чипровци. По време на него бяха обсъдени съхраняването и развитието на занаята, признат за световно нематериално културно наследство на ЮНЕСКО.
Срещата беше организирана от д-р Анита Комитска – директор на Историческия музей в град Чипровци, заместник областния управител Нина Петкова и кмета на община Чипровци – Пламен Петков.
Народните представители поеха ангажимент да съдействат за организирането на изложба, която да бъде подредена в Народното събрание. Концепцията за нея е да бъдат представени чипровските килими, пана с характерни мотиви, бродерии и грънчарски предмети. Тя ще се случи най-вероятно в началото на месец май и е част от усилията чипровските килими да станат емблема на България, особено при официални поводи и срещи с чуждестранни гости.
Община Чипровци вече е финансирала и отпечатването на луксозен каталог за чипровския килим в 1 000 екземпляра.
ЧИПРОВСКИТЕ КИЛИМИ ЩЕ БЪДАТ ИЗЛОЖЕНИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В БЛИЗКИТЕ МЕСЕЦИЧИПРОВСКИТЕ КИЛИМИ ЩЕ БЪДАТ ИЗЛОЖЕНИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В БЛИЗКИТЕ МЕСЕЦИЧИПРОВСКИТЕ КИЛИМИ ЩЕ БЪДАТ ИЗЛОЖЕНИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В БЛИЗКИТЕ МЕСЕЦИЧИПРОВСКИТЕ КИЛИМИ ЩЕ БЪДАТ ИЗЛОЖЕНИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В БЛИЗКИТЕ МЕСЕЦИЧИПРОВСКИТЕ КИЛИМИ ЩЕ БЪДАТ ИЗЛОЖЕНИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В БЛИЗКИТЕ МЕСЕЦИЧИПРОВСКИТЕ КИЛИМИ ЩЕ БЪДАТ ИЗЛОЖЕНИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В БЛИЗКИТЕ МЕСЕЦИ

Дата: 25 март 2019 / Версия за печат