Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА ВЪВ ФОРУМ, НА ТЕМА "ПРИОРИТЕТНА СВЪРЗАНОСТ НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ"
Заместник областният управител на област Монтана г-жа Нина Петкова участва във форума „Приоритетна свързаност на Северна България“, който се състоя на 14 март 2019 година в град Русе.
Фокусът на инициативата беше поставен върху политиките, насочени към преодоляване на регионалните дисбаланси, посредством приоритетното изграждане на безопасна транспортна система на територията на Северна България.
Председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ – Георги Терзийски заяви, че близо седем милиарда лева ще бъдат инвестирани в пътната инфраструктура на Северна България през следващите години.
„С цялостното доизграждане на автомагистрала „Хемус“, на проектите Русе - Велико Търново, Видин - Ботевград, обходният път на Габрово и тунелът под Шипка ще имаме пътни комуникации, с които ще се ускори развитието на Северна България и ще се осигури бърза и безопасна пътна връзка между София, Варна, Русе и Видин, каза председателят на УС на АПИ.
В изказването си Терзийски подчерта, че се работи по подготовката и стартирането на строителството на 134-километровия участък от Боаза до  връзката с пътя Русе - Велико Търново, за които правителството в края на миналата година осигури 1,3 млрд. лева. Той заяви, че този проект все още е в плен на съдебните процедури. На 30 ноември 2018 г. ВАС отхвърли внесените жалби по решението за ОВОС, но на 30 януари постъпи касационна жалба, като в законоустановения срок АПИ е депозирала отговор пред 5-членния състав на ВАС.
Сред приоритетните инфраструктурни обекти за Северна България беше посочено и изграждането на скоростния път от Видин до Ботевград, защото съществуващият първокласен път не е в състояние да поеме трафика от втория мост над р. Дунав. Цялото трасе ще бъде с дължина 167 км, като на първо време ще бъдат изградени 88 км.
Също така беше пояснено, че магистралата, свързваща Русе и Велико Търново ще се строи успоредно с доизграждането на „Хемус“, чиято предвидена дължина е 420 км., като към момента тя е с обща дължина 170 км. За да бъде завършена магистралата, ще е необходимо изграждането на още 250 км., преминаващи през сложни терени. През изминалата година е стартирал строежа на 26 км. от двете страни на вече построеното трасе.
Очакванията са отсечката между Ябланица и Боаза да бъде завършена с около 6 месеца предсрочно, тъй като към момента изпълнението на графика надвишава 75%, а в периода май – юни се предвижда полагането на асфалтобетон. Това означава, че вместо през март 2020 г., трасето има реален шанс да бъде пуснато още до началото на тази есен.
Домакин на форума беше кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов, а координатор на събитието - Институтът по пътна безопасност. В срещата се включи и председателят на Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата г-жа Малина Крумова.
Събитието бе уважено също и от областни управители и представители на местната власт.
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА ВЪВ ФОРУМ, НА ТЕМА "ПРИОРИТЕТНА СВЪРЗАНОСТ НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ"ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА ВЪВ ФОРУМ, НА ТЕМА "ПРИОРИТЕТНА СВЪРЗАНОСТ НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ"ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА ВЪВ ФОРУМ, НА ТЕМА "ПРИОРИТЕТНА СВЪРЗАНОСТ НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ"ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА ВЪВ ФОРУМ, НА ТЕМА "ПРИОРИТЕТНА СВЪРЗАНОСТ НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ"
Дата: 15 март 2019 / Версия за печат