Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

УЧЕНИЕТО „EU MODEX MONTANA 2018” СТАРТИРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ МОНТАНА
140 спасители и пожарникари от Грузия, Дания, Турция и Италия ще участват в учение „Издирване и спасяване при разрушения в градска среда с последващи инциденти с опасни вещества” в Монтана, MODEX 2018. То се провежда от 19 до 23 март 2018 г. на територията на община Монтана.
Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР участва в консорциум за провеждане на международно полево учение за Модули за Гражданска защита на Европейския съюз „EU ModEX Montana 2018”, лот 3. Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Монтана подготвя учението на местно ниво.          
 Възможностите си за оказване на помощ при мащабни международни бедствия ще тренират  Модулите за издирване и спасяване в градска среда на Грузия и Турция и Модул за реагиране при инциденти с опасни вещества на Дания.
Международните екипи от Турция и Грузия ще демонстрират уменията за спасяване по алпийски способ, при инциденти с голям брой пострадали при катастрофа, спасяване на пострадали в тунел на магистрала след срутване, при кални свлачища и лавини, а Датския екип ще ликвидира последиците от възникнали инциденти с опасни вещества. Чуждестранните екипи ще използват и кучета спасители, за търсене на  пострадали хора под развалини.
 Целта  е да се тестват възможностите на различни държави  за реагиране и сътрудничество  при  ликвидиране на  последиците след мащабни бедствия.
Националните и международните екипи се планира да се проведат тренировъчни дейности в районите:
        - град Монтана: полигон на „Центъра за професионална квалификация” – РДПБЗН, язовир „Огоста”, в недостроената сграда (хирургически блок) до МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” АД, Международните екипи се планира да се разположат на лагер на терен, находящ се на ул. „Диана” №27 в Северната промишлена зона (до Мебелната къща);
        - с. Горно Церовене при язовир „Огоста”;
        - с. Ерден - тунел към канал на недоизградена напоителна система на язовир „Огоста”.
 В учението ще вземат участие и централните и местните структури, реагиращи при бедствени ситуации – МВР, Академията на МВР, “Охранителна полиция” – ОД на МВР - Монтана, Гранична полиция, Жандармерия, Дирекция „Комуникационни и информационни системи на МВР”, Напоителни системи – клон Мизия, БЧК, Спешна медицинска помощ, Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция в град Монтана.
Областният щаб ще протренира плана за реагиране при земетресение и при инциденти с опасни вещества. Пожарникарите от Монтана ще се подпомогнат от доброволците от община Монтана и община Вълчедръм.
Проектът се реализира по линия на Механизма за Гражданска защита на Европейската  комисия.
Водещ партньор в консорциума е доброволческата хуманитарна организация Йоханитер-Унфал-Хилфе (Johanniter-Unfall-Hilfe e.V.) - Германия, избрана от Европейската комисия за провеждане на цикъл от учения EU ModEX 2017/2018.
          УЧЕНИЕТО „EU MODEX MONTANA 2018” СТАРТИРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ МОНТАНАУЧЕНИЕТО „EU MODEX MONTANA 2018” СТАРТИРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ МОНТАНАУЧЕНИЕТО „EU MODEX MONTANA 2018” СТАРТИРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ МОНТАНАУЧЕНИЕТО „EU MODEX MONTANA 2018” СТАРТИРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ МОНТАНАУЧЕНИЕТО „EU MODEX MONTANA 2018” СТАРТИРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ МОНТАНА
Дата: 20 март 2018 / Версия за печат