Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване


КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Росен Белчев, областен управител на Област Монтана: Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕС
На 3 ноември 2017 г. в читалището на Вършец  се проведе второто  за област Монтана публично събитие, съгласно приетата от Министерския съвет, Работна програма за 2017 година на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Проявата бе организирана от Областна администрация Монтана . В  дискусията се включиха евродепутатът от ЕНП Владимир Уручев, народните представите от региона Ирена Димова и  Дилян Димитров,  областният управител  Росен Белчев  и кметът на Вършец инж. Иван Лазаров.
„Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕС, колко средства от програмите на съюза са влезли у нас и как те са променили реално живота на всеки един”, каза при откриването на срещата областният управител Росен Белчев.
Евродепутатът от ЕНП Владимир Уручев говори пред присъстващите за акцентите в европейските политики свързани със Западните Балкани, миграцията и опасността от тероризъм в Европа. „Председателството е голямо събитие за България. Ние ще покажем страната си пред най-отговорните фактори в ЕС, ще поставим на дискусия нашите приоритети. Основното послание, което изпращаме е разбирателство, консенсус. То личи и от логото, което сме избрали – Съединението прави силата. Ще обсъдим ситуацията на Западните Балкани, както и бъдещето на Черноморския и Дунавския регион”, подчерта Уручев.
Над 25 милиона лв. от европрограми по различни проекти са инвестирани във Вършец в програмния период 2007-2013 г. Четири проекта финансирани по различни програми на ЕС изпълнява  община Вършец. С над 2 млн. лв. до 2020 г. ще бъдат ремонтирани улици в курортния град, както и междуселски пътища. Близо 400 000 лв са предвидени за основен ремонт и обновяване на сградите на НЧ”Христо Ботев” и местната музейна сбирка, заяви кметът на Вършец инж. Иван Лазаров. Той подчерта, че благодарение на проектите, финансирани с евросредства, курортът е коренно променен. Всичко, което е направено в града е свързано с бъдещето му на целогодишен балнео и спа център, заяви Лазаров.
По време на събитието Добромир Тодоров - гл. експерт  в Областна администрация направи презентация, свързана с 10 години от членството на България в ЕС и Българското председателство на съвета на ЕС /1 януари – 30 юни 2018 година/. Той обърна внимание на икономическите и социални ефекти и предимствата от членството на България в ЕС.
Мероприятието завърши с изпълнение на самодейни състави от община Вършец.
На територията на област Монтана, Областна администрация ще организира три публични събития в различни общини и четири публични събития в различни читалища на територията на областта, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Събитията ще са от два панела – в първия ще бъдат представени мултимедийни презентации, а вторият ще е част от съпътстваща програма – изложби, конкурси и други.Росен Белчев, областен управител на Област Монтана: Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕСРосен Белчев, областен управител на Област Монтана: Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕСРосен Белчев, областен управител на Област Монтана: Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕСРосен Белчев, областен управител на Област Монтана: Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕСРосен Белчев, областен управител на Област Монтана: Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕСРосен Белчев, областен управител на Област Монтана: Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕС

Дата: 6 ноември 2017 / Версия за печат