Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ОБЛАСТНАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕ
Днес, 14.06.2016 г. /вторник/ в Областна администрация Монтана  се проведе заседание на Областната епизоотична комисията.  Областният управител Ивайло Петров откри заседанието и поясни причините за неговото свикване.  
д-р Людмил Антов от ОДБХ - Монтана представи актуална информация относно огнищата  и мащабите  на разпространение на болестта Заразен нодуларен дерматит като поясни, че заразата се разнася по  механичен път, т.е преместване на животите от едно място на друго, или директен контакт между здрави и болни животни. Предвид опръскването, което вече се прави, по-малка е вероятността да се заразят от  комари, кърлежи и други насекоми. 
По време на заседанието бяха обсъдени мерките за контрол и ограничаване на движението на животни на територията на страната и в област Монтана. „От утре, 15 юни започва ваксинацията срещу Заразен нодуларен дерматит в областите Монтана, Враца и Видин. Предстои да бъдат доставени 16  хиляди дози ваксина. Първо ще бъдат ваксинирани животните в големите ферми в региона.  Общо 350 хиляди ваксини ще бъдат използвани за покриване на цялото поголовие от едри преживни животни в страната. След ваксинацията в рамките на 25 дни животните ще придобият имунитет”, информира д-р Антов. Той призова за спазване на  предприетите мерки.  „Собствениците на ферми за едри и дребни преживни животни трябва да увеличат мерките за биосигурност, да извършват дезинфекция и дезинсекция. Оборите трябва да замрежат и да се обработват фермите и животните с репеленти, за да се избегне заразяването на животни чрез кръвосмучещи насекоми. При съмнение за заболяване или при смърт на животно незабавно да се информира ветеринарния лекар за обекта”, добави д-р Антов.
Членовете на комисията бяха запознати и с някои промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, отнасящи се до конфискация и ликвидиране на еднокопитни животни (коне) с неизвестен произход, оставени свободно да се движат и без контрол от стопанин, с което се цели да се засили контролът върху здравния статус, идентификацията и движението на животните. 
Д-р Антов и д-р Боряна Гарванска представиха на вниманието на присъстващите презентация във връзка с кампанията  на световната здравна организация за защита на животните (ОIE) „За повишаване на контрола върху популацията от бездомни кучета в балканските страни” – бъдете отговорен стопанин!  

ОБЛАСТНАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕОБЛАСТНАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕ
Дата: 14 юни 2016 / Версия за печат