Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ДИСКУСИОННА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНГОФАМИЛНИ СЕМЕЙНИ ЖИЛИЩА СЕ ПРОВЕДЕ В МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО
Областният управител Ивайло Петров, заместник - областният управител Нина Петкова, експерти от Областна администрация Монтана и представители на общини в област Монтана  участваха в дискусионна среща във връзка с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на мнгофамилни семейни жилища,  която се проведе в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Форумът бе организиран от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова с участието на представители на общини и областни администрации в страната. 
По Националната програма вече са сключени споразумения за обновяването на около 2000 сгради, като в момента се работи по 600 от тях. Най-много сгради са одобрени в областите  Бургас, Благоевград, Хасково, София, Пловдив, Стара Загора, каза министър Павлова. 
От анализа на изпълнените до момента проекти, включително и по европейската програма, стана ясно, че има възможност за намаляване на лимитите, които правителството прие като пределни цени за различните видове дейности по Националната програма за енергийна ефективност, включително за обследване и проектиране. Участниците в срещата бяха информирани, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува нови пределни стойности на отделните видове дейности, необходими за реализацията на обектите.
Заради установени нарушения при обявяването на поръчките за избор на изпълнители, регионалният министър предупреди, че ще има по-сериозен контрол към общините относно реализирането на програмата. „Забележките са свързани основно с конструктивното обследване на сградите, тъй като има опити на общини да обявят дейности в тази посока, въпреки, че изготвените доклади не съдържат подобно изискване”, добави министър Павлова. Тя посъветва кметовете  да бъдат стриктни, защото програмата е за енергийна ефективност на сградите, а не за основен ремонт и укрепване, както и  да отменят обществените поръчки, които са изчислени по старите лимити, за да няма нарушения. Очакванията ни са Националната програма за енергийна ефективност да бъде основна за строителния бранш и общините през първото шестмесечие на годината, заяви Павлова. “Това значи инвестиции за регионите, работни места и активна дейност за бизнеса. Това трябва да мотивира общините по-бързо да действат с обществените поръчки и процедурите“, призова тя.
Кметовете и областните управители ще получат пълната проектна документация на всички одобрени сгради, включително строителните разрешения, като ще се извършват единствено дейности за енергийна ефективност. Важно условие е кметовете да обявят обществени поръчки за избор на изпълнител и да започнат реална дейност. „При максимално бързо сключване на договорите, още през лятото по домовете ще може да се работи“, отбеляза министър Павлова. 
ДИСКУСИОННА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНГОФАМИЛНИ СЕМЕЙНИ ЖИЛИЩА СЕ ПРОВЕДЕ В МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТОДИСКУСИОННА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНГОФАМИЛНИ СЕМЕЙНИ ЖИЛИЩА СЕ ПРОВЕДЕ В МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО
Дата: 26 януари 2016 / Версия за печат