Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ПРЕДСТАВИХА ПРОГРАМА ЗА ТРАНСНАЦИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО „ДУНАВ“ 2014-2020
Заместник - областният управител Нина Петкова и експерти от Областна администрация – Монтана участваха в информационната среща по представянето на Програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020. Форумът  се проведе в град Плевен,   на който бяха разяснени основните изисквания в Първата покана за предложения по Програмата.
Срещата беше открита от Заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, която представи обхвата на Програмата и реалните ползи от нейното осъществяване.  222 милиона евро са предвидените средства за развитие на транснационалното сътрудничество. Общият финансов ресурс е  разпределен в  4 приоритетни оси.
„И дванадесетте  програми за международно сътрудничество, в които България участва, са одобрени и по тях вече може да се кандидатства“ - поясни заместник – министър Николова.
Програма „Дунав“ подкрепя развитието на Дунавския регион, покривайки до голяма степен целите на макрорегионалната "Стратегия Дунав“. Програмата е следствие от разделянето на един от финансовите инструменти от предходния програмен период – програмата „Югоизточна Европа“. За постигане на целите на Дунавската стратегия е създаден отделен инструмент, който подкрепя основните цели.
На срещата с представителите на медиите, регионални и неправителствени организации беше подчертана и ползата от  Програмата като инструмент за транснационално сътрудничество, който насърчава предприемачеството и развитието на иновации на малките и средни предприятия, за да се увеличи  конкурентоспособността на крайдунавските страни. Програма „Дунав“ подкрепя и опазването на природното и културно наследство, както и  дава възможност за по-добро използване на ресурсите на река Дунав.
Един от основните приоритети, по който ще се финансират проекти, е подобряването на свързаността между Дунавските страни и преминаването към нисковъглеродна икономика.
За всеки проект трябва да има участие на минимум трима партньори от страните участници в Програмата.
„След Германия най-много запитвания, свързани с програмата, са получени именно от България, което показва високия интерес и значимост на инструмента за страната“, обясни Мариус Валентин Никулае, представител на Съвместния секретариат по програма „Дунав“.Той припомни, че срокът за подаване на проекти предложения по Първата покана е 3 ноември 2015 г.
Обхватът на Програмата включва територията на 14 страни. 9 от тях са членки на Европейския съюз - Австрия, България, Чехия, Германия (федерални провинции Бавария и Баден-Вюртемберг), Хърватия, Унгария, Румъния, Словения и Словакия. Останалите 4 са Босна и Херцеговина, Сърбия, Молдова, Черна гора и 4 области от територията на Украйна.
Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020 г. се финансира от Европейския фонд за регионално развитие, от Инструмента за предприсъединителна помощ и от Европейския фонд за добросъседство.
Повече за „Програма Дунав” може да видите тук
Дата: 9 октомври 2015 / Версия за печат