Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

САМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТЛИЧИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦА
27 плакета завоюваха самодейците от област Монтана  на Националния събор на народното творчество “Копривщица 2015”. Във втория ден на събора - 8  август, на втора централна сцена  в местността „Войводенец”, 220 изпълнители на автентичен фолклор от 24 читалища на областта заслужено спечелиха признанието на журито и аплодисментите на публиката. Областта бе удостоена с плакет и грамота за цялостно представяне в най-големия форум за народно творчество. Фолклорните формации и индивидуални изпълнители спечелиха 6 дървени, което е и най-голямото отличие и 21 кадифени плакета.
Журито с председател Петър Льондев удостои с най-високото отличие – дървен плакет, русалийският обичай “Калуш”, пресъздаден от танцовия състав на читалището в Златия, обичаят “Даване колаци на млади булки”, представен от самодейците на село Лехчево и възстановката на обичая „Бабуване”, пресъздаден от читалището в Смоляновци. Сред най-добрите се наредиха  торлашките песни и хора, и чипровския килим, представени на събора от НЧ „Петър Богдан-1909”, гр. Чипровци,  както и обичая „Камила”, показан от читалището на Габровница. С най-голямата награда бяха наградени и танцьорите от Представителен танцов състав за изворен фолклор „Ломски ритми”, които безспорно завладяха  публиката, която бурно ги аплодира  за майсторското им  изпълнение на местни хора от ломския край.  
На фона на беловласите певци пък се открои дуетът Вероника Цветанова и Джесика Николова от Лехчево. Журито бе категорично, че двете малки момичета от Лехчево имат голямо бъдеще на музикалната сцена. Те и Ивайло Спасов от с. Дива Слатина бяха живото доказателство, че народното творчество има своите даровити последователи.  
Журито удостои с плакет и грамота Асен Асенов, под  чийто професионален съпровод на гъдулка повече от десет състава  от област Монтана изпяха песни от местния фолклор.  
Най-добрите изпълнители от общо 28-те области в страната на юбилейното издание на събора в Копривщица бяха поканени за участие в заключителния концерт . Сред тях бяха избрани калушарите от  Златия,  “Камила” от Габровница, танцьорите от „Ломски ритми”, Ромският танцов състав от НЧ “Събуждане – 1922” – с Стубел, Славейко Цветанов – изпълнител на дудук от Смоляновци и малките певици от село Лехчево Джесика и Вероника.
На една от допълнителните сцени, изградени в центъра на град Копривщица, младите танцьори от Фолклорна формация „Стрешер”, село Горно Озирово завладяха публиката с майсторското си изпълнение на камерните танци „Северняшка копаница” и „Шопска сюита” .

САМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТЛИЧИЯ  НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦАСАМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТЛИЧИЯ  НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦАСАМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТЛИЧИЯ  НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦАСАМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТЛИЧИЯ  НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦАСАМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТЛИЧИЯ  НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦАСАМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТЛИЧИЯ  НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦА


Дата: 10 август 2015 / Версия за печат