Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Форум "Дунав" събра представители на властта и бизнеса
Форум "Дунав" събра представители на властта и бизнесаОбластният управител Тодор Върбанов взе участие в Международния икономически форум „Дунав”, който започна днес във Враца.  Форумът, който ще продължи и утре, е под мотото „Обединяване на ресурсите за развитие на регионите”. Събитието се организира под егидата на Министерството на икономиката и енергетиката, а съорганизатори са Български икономически форум и община Враца.
На откриването на Международния икономически форум "Дунав" присъстваха представители на държавната и местната власт и на бизнеса. Събитието беше уважено от гости от Сърбия, Румъния и Италия. Всички те подчертаха важността на сътрудничеството между властта и бизнеса за преодоляване на сериозните икономически проблеми на Северозападния регион, сред които са недостатъчно добрата инфраструктура и недостатъчната квалификация на работната ръка при усвояването на средствата от европейските фондове.
Тодор Върбанов участва в една от сесиите на форума, чиято тема беше "Транспортни и инфраструктурни предизвикателства пред региона".
Форум "Дунав" събра представители на властта и бизнесаТой припомни мястото на България в европейската транспортна система и подчерта важните условия за определяне на значимите за региона проекти. Като основни проблеми и предизвикателства той представи забавянето на строителството и пускането в експлоатация на Дунав мост ІІ, забавяне на реконструкцията на път Е-79, забавянето на отдаването на концесия на пристанищата, недостатъчното осъзнаване от страна на местните власти на тяхната роля за осъществяване на публично-частно партньорство, липсата на инвестиции за рехабилитация на съществуващата инфраструктура, забавянето на реализацията на местни проекти.
Наред с това областният управител проследи и списъка на основните проектни идеи като ферибот Лом - Раст, логистичен център в град Лом, изграждане на карготерминал в Габровница и Брусарци, обход на град Монтана на път Е-79 и  др.  
Форум "Дунав" събра представители на властта и бизнеса"Тези намерения, подчерта областният управител,  могат да бъдат реализирани само при добро сътрудничество между местната власт и държавата и с пълната подкрепа на бизнеса". Само тогава според Тодор Върбанов ще има смисъл от дългосрочни планове и резултатите ще бъдат съизмерими с очакванията.
Дата: 10 юни 2008 / Версия за печат