Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Посланикът на САЩ посети Монтана
Областният управител на област Монтана се срещна с посланика на САЩ в България Джон Байърли. По време на разговора в кабинета на областния управител двамата обсъдиха възможностите за инвестиции в региона. Тодор Върбанов представи пред госта си приоритетите на областта и перспективите за нейното развитие.
На продължилата в залата за гости среща, на която присъстваха и журналисти, един от дискутираните въпроси беше отпадането на визовия режим за Съединените американски щати. Посланикът отговори, че е възможно това да се случи, но трябва процентът на отказите за издаване на визи на българи за САЩ да падне под 10, а в момента той е 15.
Джон Байърли изрази надежда, че това намерение е напълно осъществимо, но трябва да бъде спазено още едно условие, според което задължително трябва да намалее и процентът на нелегално работещите в САЩ българи.

Посланикът на САЩ посети Монтана
Посланикът на САЩ посети Монтана
Посланикът на САЩ посети Монтана
Посланикът на САЩ посети Монтана

Пред присъстващите на срещата посланикът изрази удовлетворението си от факта, че през последните 3-4 години нивото на американските инвестиции в България се увеличава, но направи уточнение, че те са преди всичко на големи инвеститори. Затова е необходимо да се направят съответните стъпки за привличането и на по-малките, които също биха били полезни с идеите и нововъведенията си.
Джон Байърли пое отговорността да привлече интереса им, за да може максимално да бъде използван и развит потенциалът на България.
Областният управител подари на Джон Байърли тъкано пано от Чипровския край, информационен бизнес справочник и бутилка вино. В замяна Тодор Върбанов получи пътеводител на природните забележителности и диск с американска музика.
По-късно посланикът на САЩ в България даде началото на футболен мач между отбора на Американското посолство и сборен отбор на Монтана, чийто капитан беше областният управител.
Дата: 13 март 2008 / Версия за печат