Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Областният управител ще бъде патрон на инициатива на Районния съд в Монтана
В началото на месец март стартира инициативата “Март – месец на отворени врати на Районен съд – Монтана за учениците от област Монтана“, която ще се осъществи съвместно от Районния съд и Регионалния инспекторат по образованието в гр. Монтана под патронажа на областния управител на област Монтана–инж. Тодор Върбанов.
Идеята на проекта е да се даде възможност на учениците от средните училища да се запознаят със структурата на съдебната система и спецификата в работата на съда.
Очакванията на организаторите са, че реализацията на този проект ще помогне за формирането на гражданска позиция у младите хора по актуални обществени проблеми.
Посещенията на учениците в съдебната зала ще стават по предварително съставен и утвърден график, за чието спазване ще се разчита на коректното отношение на всички участници в проекта.
Целите на проекта са превенция и противодействие на асоциалното поведение на младите хора чрез участието им в съдебни заседания по наказателни дела, правно ограмотяване на учениците и създаване на по-голяма прозрачност в работата на Районен съд – Монтана.
Желанието на организаторите е да бъдат обхванати повече ученици от цялата област и да бъде избегната порочната практика, създадена в други градове на страната, в такива инициативи да участват ученици само от елитни училища. Целевата група за участие са ученици от 12-ти и 13-ти клас на училища от област Монтана.
При реализацията на проекта ще бъдат спазвани принципите на сътрудничество и взаимодействие между съда, учебните заведения и институциите на местната власт /разходите по транспорта на учениците от общините извън Монтана ще бъдат поети от общинските администрации/ и ще се разчита на доброволното участие на учениците.
По време на посещенията в съдебната зала учениците ще могат да записват впечатленията си и след приключване на делото ще имат възможност да зададат въпросите си.
За да може видяното в съдебната зала да достигне по-лесно до целевата група и да окаже образователна роля, ще се проведат имитационни съдебни заседания, като учениците ще “влизат“ в съответните процесуални роли. Целта е те да се вживеят в различна от ежедневната си гледна точка и да разберат логиката на съдебния процес. Най-добрите участници ще получат и специални дипломи, връчени от председателката на Районен съд – Монтана, г-жа Зоя Христова.
Дата: 12 февруари 2008 / Версия за печат