Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Програма САПАРД отново активира общините
Днес в Заседателната зала на Областната администрация се проведе заседание на Областния съвет за развитие, чийто председател е областният управител инж. Тодор Върбанов На срещата присъстваха кметове и специалисти от общините в областта.
Целта на заседанието беше да разгледа и да даде положително становище за социално-икономическата необходимост от проекти, с които общините ще кандидатстват пред Програма САПАРД по мярката за обновяване и развитие на селата, опазване и съхраняване на селското наследство и културните традиции.
Условията за кандидатстване са свързани с възможността за покриване на критериите за избираемост - проектите трябва да са предложени от община, а също така да фигурират в Плана за нейното развитие; да се осъществяват на територията на селските райони и задължително да имат положително становище от Областния съвет за развитие относно социално-икономическата необходимост от проекта.
Десет от общините в област Монтана имат право да кандидатстват по мярката за селските райони /община Монтана не е в списъка на селските райони/. Девет от тях /без община Берковица/ представиха своите проекти и получиха положителното становище на Областния съвет за развитие.
Проектите, с които общините ще кандидатстват за финансиране по Програма САПАРД, са свързани с рехабилитация на уличната мрежа в населените места. Община Чипровци предлага проект "Асфалтова настилка в Новия квартал на град Чипровци", община Вършец - "Подобряване на уличната мрежа в кв. "Изток" на град Вършец", а община Лом - "Рехабилитация на ул. "Дружба в кв. "Момин брод".
Община Вълчедръм ще се бори за реализация на проект "Рехабилитация на улици", община Брусарци - "Ремонт на улична мрежа в община Брусарци", община Бойчиновци - "Ремонт на уличната мрежа на община Бойчиновци в град Бойчиновци".
Проектопредложението на община Медковец е "Реконструкция и рехабилитация на улици в община Медковец". Община Якимово пък предлага два проекта, включващи ремонт на два пътя, които са от голямо значение за общината. С проект за ремонт на улици ще кандидатства и община Георги Дамяново.
Областният съвет за развитие даде положително становище на всички проекти. Те ще бъдат представени пред Програма САПАРД, където ще бъдат разгледани и оценени. Надеждите на всички общини са, че ще успеят да се преборят за така необходимото им финансиране, за да реализират предложените проекти и така да изпълнят намеренията си за обновяване и развитие на селата.
Дата: 25 юли 2007 / Версия за печат