Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ НА ПОЖАРО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ ЗА ГАСЕНЕ НА ГОРСКИ ПОЖАР НА ПОЛИГОНА В СЕЛО ТРИФОНОВО
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ НА ПОЖАРО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ ЗА ГАСЕНЕ НА ГОРСКИ ПОЖАР НА ПОЛИГОНА В СЕЛО ТРИФОНОВОНа 15 ноември на полигона за гасене на горски пожари, разположен в землището на село Трифонов, се проведе пожаро-тактическо учение. Заместник областният управител на област Монтана – Цветко Цветков беше сред официалните лица.
В тренировката взеха участие над 20 пожарникари от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Монтана и 20 пожарникари от окръг Пирот от Сектора за извънредни ситуации при МВР на Сърбия.
Тренировъчните действия бяха част от заключителния етап по европейски проект „Повишаване капацитета за управление на риска при големи горски пожари в трансграничния регион – координация, обучение, наблюдение, иновативни методи и технологии” на Програмата ИНТЕРРЕГ-ИПП България – Сърбия 2014-2020 г. за трансгранично сътрудничество.

Дата: 16 ноември 2018 Виж още...
СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ - 2018
СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ - 2018Уважаеми съграждани от област Монтана,
По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, от 2005 година, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Този ден е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата, за любов между хората. Безопасността на движението е споделена отговорност и за нейното подобряване са необходими съвместни усилия както на участниците в движението, така и на хората, които са отговорни за функционирането на пътнотранспортната система.
В град Монтана паметта на загиналите ще бъде почетена с възпоменателна служба, която ще се състои на 18 ноември 2018 г. от 11:00 часа в храм „Св. Св. Кирил и Методий”.
Нека на този ден отдадем нашата дълбока почит към жертвите и изкажем съболезнования на техните семейства.

Дата: 16 ноември 2018 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА ВЪВ ВТОРИЯ „МЕЖДУНАРОДЕН КОНГРЕС НА СВЕТОВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ И ИСТОРИЧЕСКИТЕ МАРШРУТИ“ В СОФИЯ
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УЧАСТВА ВЪВ ВТОРИЯ „МЕЖДУНАРОДЕН КОНГРЕС НА СВЕТОВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ И ИСТОРИЧЕСКИТЕ МАРШРУТИ“ В СОФИЯЗаместник областният управител на област Монтана – г-жа Нина Петкова присъства на Втория „Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути“, който се проведе на 15-и и 16-и ноември в столицата. Организатори на форума са Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН и Министерството на туризма на Република България.
Форумът бе открит от министърът на туризма Николина Ангелкова. Приветствие към участниците отправи още  Зураб Пололикашвили - Генерален секретар на Световната организация по туризъм.
Форумът в София прие над 500 участници от България и други страни - министри и ръководители на туризма, представители на публичния и частния сектор в отрасъла и свързаните с него индустрии, международно признати експерти в областта на културата и опазването на културното наследство.

Дата: 16 ноември 2018 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ И НАГРАДИ ДЕЦАТА ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА, ЗАВОЮВАЛИ ВТОРОТО МЯСТО В СЪСТЕЗАНИЕТО „МОЯТ ГРАД Е МОЯТА КРЕПОСТ“
ОБЛАСТНИЯТ  УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ И НАГРАДИ ДЕЦАТА ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА, ЗАВОЮВАЛИ ВТОРОТО МЯСТО В СЪСТЕЗАНИЕТО „МОЯТ ГРАД Е МОЯТА КРЕПОСТ“Лилия Атанасова, Мирослав Дамянов и Мартин Емилов и техните преподаватели получиха поздравления и подаръци от областния управител Росен Белчев за спечеленото от тях второ място в образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“.
В присъствието на заместник областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков и заедно със своите учители, младите победители обсъдиха състезанието. Те разказаха как са се подготвяли, къде са срещнали трудности по време на участието си и за бъдещите им планове за подобни изяви.


Дата: 9 ноември 2018 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Дата: 8 ноември 2018 Виж още...
IV ОУ „ИВАН ВАЗОВ“ С 50-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ
IV ОУ „ИВАН ВАЗОВ“ С 50-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙЗаместник областният управител инж. Цветко Цветков беше сред специалните гости на празничния концерт по случай 50-годишнината на IV училище.
Господин Цветков отправи своите пожелания към директорката – г-жа Ваня Велизарова, към цялото ръководство и всички ученици. Той поднесе и поздравителен адрес от областния управител Росен Белчев.
По повод големия празник учебното заведение издаде Алманах с историята си. На 1-и септември 1968 г. ІV основно училище „Иван Вазов” в Монтана отваря врати, а на 4-и ноември същата година се открива и се дава неговото име.
Тържеството по повод юбилея се проведе в Драматичен театър „Драгомир Асенов“. Във фоайето беше подредена изложба, посветена на училището. В него се обучават 546 yченици от 40 педагози.

Дата: 7 ноември 2018 Виж още...
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ-МОНТАНА С ПЕТ ИЗЛОЖБИ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ЕВРЕИТЕ ОТ ХОЛОКОСТА
 ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ-МОНТАНА С ПЕТ ИЗЛОЖБИ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ЕВРЕИТЕ ОТ ХОЛОКОСТАВ периода 25-и септември – 1-и ноември 2018 г. Областна администрация организира инициативи за отбелязване на приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста. Поредицата от културно-информационни събития бяха реализирани с партньорството на пет читалища от област Монтана.
Комуникационните инициативи се състояха в представянето на документалната изложба на Държавна агенция „Архиви“ - “Труден избор с голямо значение: СЪДБАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ – 1943“. Освен това биваха провеждани тематични беседи с участието на читалищни дейци и граждани във връзка с отбелязване на приноса на Република България в спасяването на евреите от холокоста, включително и 75-годишнината от спасението на българските евреи по време на Втората световна война.

Дата: 7 ноември 2018 Виж още...
ДЕЦА ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА СПЕЧЕЛИХА ВТОРОТО МЯСТО НА ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА КАМПАНИЯТА „МОЯТ ГРАД Е МОЯТА КРЕПОСТ“
ДЕЦА ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА СПЕЧЕЛИХА ВТОРОТО МЯСТО НА ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА КАМПАНИЯТА „МОЯТ ГРАД Е МОЯТА КРЕПОСТ“Лилия Атанасова и Мирослав Дамянов като отбор-представител на област Монтана завоюваха второ място в образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“ на 4-и ноември.
 Големият финал на надпреварата събра стотици в зала 1 на НДК, където известните актьори Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека изпитваха финалистите от Шумен, Перник, Кърджали и Монтана, които победиха в регионалните състезания по области, проведени през настоящата учебна година. За доброто настроение и атмосфера допринесоха момичетата от любимата на децата и младежите група "4 Magic", а 3D мапинг представи богатото културно-историческо наследство на страната ни.

Дата: 6 ноември 2018 Виж още...
„Мениджър за един ден” в Областна администрация Монтана`2018
„Мениджър за един ден” в Областна администрация Монтана`2018На 30 октомври Областна администрация-Монтана за пореден път се включи и проведе инициативата „Мениджър за един ден“. Това е най-разпознаваемата инициатива за кариерно ориентиране в страната, с над 15 години история. Тя дава възможност на участниците да изберат подходящата за тях професия и да научат как да бъдат успешни в кандидатстването за работа. Освен това служи като мост между бизнеса и бъдещите кадри.
 “Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. По време на инициативата висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден. „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Дата: 1 ноември 2018 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Дата: 1 ноември 2018 Виж още...
ПОСЕЩЕНИЕ НА ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК ЕРИК ЛЬОБЕДЕЛ В ОБЛАСТ МОНТАНА
ПОСЕЩЕНИЕ НА ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК ЕРИК ЛЬОБЕДЕЛ В ОБЛАСТ МОНТАНАНа 30 октомври посланикът на Република Франция за Република България г-н Ерик Льобедел пристигна в Монтана за специална визита по покана на областния управител на област Монтана г-н Росен Белчев. Господин Льобедел дойде със своята съпруга г-жа Брижит Вала-Льобедел.
Обиколката започна с посещение на Клисурски манастир "Св. Св. Кирил и Методий". Там под домакинството на Архимандрит Антим посланикът г-н Ерик Льобедел, заедно със своята съпруга, г-н Белчев, и двама заместник областни управители г-жа Нина Петкова и инж. Цветко Цветков, разгледаха храма и Музея на църковната история. Посланикът и съпругата му бяха силно впечатлени от манастира, историята му и уникалните експонати в него.

Дата: 31 октомври 2018 Виж още...
Р Е Ш Е Н И Е
Дата: 31 октомври 2018 Виж още...
Заповядайте на Музикално-поетичен спектакъл "Любов, пламък бял..."
Дата: 30 октомври 2018 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Дата: 26 октомври 2018 Виж още...
ЕСЕННО ОБСЛЕДВАНЕ НА ЯЗОВИРИТЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА
Дата: 25 октомври 2018 Виж още...