Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ УЧАСТВА В ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ ЗА БЪДЕЩЕТО НА КОХЕЗИОННАТА ПОЛИТИКА И РАЗВИТИЕТО НА ОБЛАСТ МОНТАНА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ УЧАСТВА В ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ ЗА БЪДЕЩЕТО НА КОХЕЗИОННАТА ПОЛИТИКА И РАЗВИТИЕТО НА ОБЛАСТ МОНТАНАНа 16 октомври Областен информационен център – Монтана (ОИЦ – Монтана) и Община Монтана организираха форум – граждански диалог за бъдещето на Кохезионната политика и развитието на област Монтана. В него се включиха областният управител на област Монтана - Росен Белчев, кметът на Община Монтана – Златко Живков, представители на общини от региона, неправителствения сектор, представители на Местни инциативни групи (МИГ), бизнеса, граждани.
Областния управител Росен Белчев представи новото райониране на страната до 2027 година и реформата на регионалната политика, в синхрон с Кохезионната политика на Европейския съюз.

Дата: 17 октомври 2018 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ ПРИСЪСТВА НА 85-ГОДИШНИНАТА ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „КРЪСТЬО ПИШУРКА“
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ ПРИСЪСТВА НА 85-ГОДИШНИНАТА ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „КРЪСТЬО ПИШУРКА“На 16 октомври заместник областният управител инж. Цветко Цветков бе сред гостите на 85-та годишнина от създаването на литературния клуб „Кръстьо Пишурка“ при Народно читалище „Постоянство 1856“ – Лом. Г-н Цветков отправи топли думи на поздрав към литературните творци с рождения ден на техния клуб. Той връчи плакет, с който областният управител Росен Белчев награждава клуба и поднесе поздравителен адрес от негово име.
В месеците, когато Съюзът на българските писатели чества 105-годишнината от своето основаване, литературният клуб „Кръстьо Пишурка“ с творческата вечер „Словото вчера през днес за утре“ празнува 85-ия си рожден ден. За да споделят радостта на литературните творци в крайдунавския град им гостуваха поети от Съюза на българските писатели, водени от неговия председател проф. д-р Боян Ангелов.

Дата: 17 октомври 2018 Виж още...
ВЪРНАТО ЗА НОВО ОБСЪЖДАНЕ РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЕРКОВИЦА
Със Заповед на Областния управител е върнато за ново обсъждане Решение № 1371 от Протокол № 68/28.09.2018 г. на Общински съвет Берковица.
С решението общинският съвет „разрешава кратковременен престой на автомобили – до четири броя, успоредно на тротоара пред лицето на търговския обект в ул. „Митрополит Кирил, град Берковица“. Действащата нормативна уредба предвижда, че организиране на движението по пътищата, в това число и кратковременният престой в допустимите по закон места, се извършва въз основа на проведена процедура по проектиране, съгласуване и одобряване на Генерален план за организация на движението /ГПОД/, същата уредена в Наредба № 1/2001 г. за организиране на движението по пътищата, т.е. въз основа на специални административни актове, приемани по специален ред и процедура. Следователно, режимът на движение на МПС не може да бъде определян нито еднолично със заповед на кмета на общината, нито с решение на общинския съвет, а само в изпълнение на одобрен ГПОД. В случая с приемането на върнатото за ново обсъждане решение, общинският съвет е излязъл извън рамките на своята компетентност.   Така приетото решение има характер на подзаконов нормативен акт, тъй като се регулират и защитават еднородни обществени отношения, касаещи неограничен кръг адресати и предполага спазването на императивните изисквания, регламентирани в чл. 77 от АПК, както и чл. 26 от ЗНА.
Не на последно място е видно, че организирането на движението в този участък от улиците „Александровска“ и „Митрополит Кирил“, е породено от постъпилите многобройни жалби от граждани за затруднено движение, както и, че в Административен съд Монтана и пред ВАС има висящи производства със същия предмет.


Дата: 17 октомври 2018 Виж още...
В СЕЛО КОБИЛЯК БЕ ПРЕДСТАВЕНА ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА СПАСЯВАНЕТО НА ЕВРЕИТЕ ОТ ХОЛОКОСТА
В СЕЛО КОБИЛЯК БЕ ПРЕДСТАВЕНА ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА СПАСЯВАНЕТО НА ЕВРЕИТЕ ОТ ХОЛОКОСТАНа 14.10.2018 г. в село Кобиляк беше представена изложбата „Труден избор с голямо значение: Съдбата на българските евреи 1943 г.“ Тя бе осъществена във връзка с отбелязване приноса на Република България в спасяването на евреите от холокоста, включително и 75-годишнината от спасението на българските евреи по време на Втората световна война.
На събитието присъства областният управител на област Монтана – г-н Росен Белчев, заедно с отец Николай от храма „Свети Свети Кирил и Методий“ – град Монтана и кмета на община Бойчиновци – Светлин Сретениев.
Изложбата беше презентирана от Ангелина Емилова – началник отдел на дирекция “Регионален държавен архив" – Монтана.

Дата: 15 октомври 2018 Виж още...
ДЪРЖАВЕН АРХИВ – МОНТАНА ОТКРИ ИЗЛОЖБА ПО ПОВОД 55-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ
ДЪРЖАВЕН АРХИВ – МОНТАНА ОТКРИ ИЗЛОЖБА ПО ПОВОД 55-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙДнес  от 11 часа в сградата на Държавен архив - Монтана с тържествено събитие беше отбелязан Деня на архивите и професионален празник на българските архивисти. В него като официални гости се включиха областният управител Росен Белчев и заместник областният управител Цветко Цветков.
Държавен архив – Монтана отбеляза 55-годишнината от създаването си с изложба, посветена на Чипровското въстание. Документалната експозиция „Памет за Чипровското въстание 1688 г.“ бе представена по повод юбилейната 330-годишнина от бунта в Северозападна България.
Слово за значението на въстанието произнесе проф. Христо Матанов, а специален гост беше проф. Иван Гаврилов (с корени от Чипровския край), който е инициатор и спомоществувател на изложбата.

Дата: 10 октомври 2018 Виж още...
ЗАМ. ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОН
Зам. областният управител на област Монтана Нина Петкова и експерт от областната администрация взеха участие в редовно заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, което се проведе на 5 октомври 2018 г. в зала „Плевен“ на Областна администрация Плевен под  ръководството на Мирослав Петров – Областен управител на област Плевен и Председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район за периода 01.07-31.12.2018 г.
Участие в събитието взеха също така представители на министерства, областните управители на областите Видин,  Враца и Ловеч, кметове на общини от петте области,  национално представените работодателски организации и синдикати, както и академичните среди.

Дата: 9 октомври 2018 Виж още...
ЗАМ. ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ ВЪВ ФОРУМ, ПОСВЕТЕН НА ИНОВАЦИИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИЯ РАСТЕЖ
Зам. областният управител на област Монтана Нина Петкова и експерт от областната администрация взеха участие в бизнес форум посветен на привличането на инвестиции, иновациите и интелигентния растеж, който се проведе в Концертната зала на град Враца в два поредни дни – 4 и 5 октомври 2018 г.
Събитието бе съвместно организирано от Областен информационен център – Враца и Община Враца и в него се включиха Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, Областният управител на област Враца Малина Николова, кметът на община Враца Калин Каменов, представители на местни и държавни институции, участници от страна на бизнеса и ученици.

Дата: 9 октомври 2018 Виж още...
ЗАПОВЕД
Дата: 1 октомври 2018 Виж още...