Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

В ЧИПРОВЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА НА ГУШОВСКИЯ МАНАСТИР
 В ЧИПРОВЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА НА ГУШОВСКИЯ МАНАСТИРПо традиция и тази година на 6 септември в местността, където се е намирал някогашният Гушовски манастир „Св. архангел Михаил“ край гр. Чипровци, жителите на балканското градче се събраха, за да  направят народна трапеза - курбан. Свети Архангел Михаил е покровител на град Чипровци. Манастирът, „Свети Рангел“, както го наричат много от местните хора, и днес е почитано място.
Стотици миряни се помолиха за здраве и благоденствие пред  кръста, поставен на възвишението над манастира, който напомня на поколенията за някогашното величие на това място.   При останките на древния манастирски храм Негово Високопреподобие архимандрит Антим и йеромонах Спиридон, игумен на Чипровския манастир, отслужиха  тържествен водосвет. Осветен бе празничния  курбан и обредните хлябове.


Дата: 7 септември 2017 Виж още...
КРЪГЛА МАСА НА ТЕМА: „СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО – СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ ИНСТРУМЕНТ В ПОДКРЕПА НА ОБЕЗКУРАЖЕНИТЕ МЛАДИ ХОРА В ОБЛАСТ МОНТАНА”
КРЪГЛА МАСА НА ТЕМА: „СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО – СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ ИНСТРУМЕНТ В ПОДКРЕПА НА ОБЕЗКУРАЖЕНИТЕ МЛАДИ ХОРА В ОБЛАСТ МОНТАНА”Днес, 07 септември 2017 г.  в Областна администрация Монтана се проведе кръгла маса на тема: „Социалното предприемачество – стратегическият инструмент в подкрепа на обезкуражените млади хора в област Монтана”. Организатори на събитието са  Областна администрация Монтана, в партньорство с Български център за нестопанско право по Програма „Социалното предприемачество - възможност за обезкуражените млади хора  в област Шумен, Сливен и Монтана“ (2016 г. – 2017 г.), подкрепена от УНИЦЕФ България.
Форумът бе ръководен от заместник областният управител Цветко Цветков, в който взеха участие представители на общините в област Монтана, на териториални структури,  директори на училища, синдикати и неправителствени организации.

Дата: 7 септември 2017 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ МОНТАНА,

Щастлив съм да ви поздравя с Деня на Съединението, една от най-значимите дати в новата българска история!
На 6 септември преди 132 години възтържествува една велика кауза – каузата на единство и национално  достойнство, която обедини усилията не само на изстрадалите ни сънародници,  но  и на държава, политици, институции – независимо от техните  колебания и пристрастия.
Святото дело на Съединението е символ на силата и вярата на българите, че когато сме заедно, сме по-силни и успехът при преодоляването на трудностите е сигурен.
Нека  обединени да вървим напред към бъдеще, изпълнено с безкрайни възможности!
Желая на всички здраве, разбирателство и късмет!

Честит празник!

РОСЕН БЕЛЧЕВ
Областен управител на област Монтана
Дата: 6 септември 2017 Виж още...