Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ДЪРЖАВЕН АРХИВ – МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА АРХИВИТЕ
ДЪРЖАВЕН АРХИВ – МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА АРХИВИТЕНа 9 юни 2017 г. Държавен архив – Монтана отбеляза Международния ден на архивите, който тази година се провежда  под мотото „Архиви, гражданство и интеркултурализъм”, по предложение на  Международния съвет на архивите, на който България е член. Професионалният празник на международната архивна общност бе уважен от зам. областния управител Цветко Цветков,  кмета на Монтана  Златко Живков,  представители на Община Монтана, на Регионална библиотека „Гео Милев”, Регионален исторически музей – Монтана, на обществени и културни организации, граждани.
За читател на 2016 г. бе определена г-жа Лилия Гигова, като най-значимия ползвател на документалното богатство на архива в Монтана. 
Дата: 12 юни 2017 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ДОМАКИН НА РАБОТНА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С БРАКОНИЕРСТВОТО И НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИЯ УЛОВ НА РИБА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ДОМАКИН НА РАБОТНА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С БРАКОНИЕРСТВОТО И НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИЯ УЛОВ НА РИБАРаботна среща във връзка със зачестилите бракониерства и нерегламентиран улов на риба във водоемите на територията на област Монтана се състоя на 06.06.2017 г. в Областната администрация Монтана.
Домакин на събитието  бе областният управител Росен Белчев с участието на народните представители инж. Дилян Димитров и Ирена Димова, зам. областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков, ръководители на ведомствени териториални структури, чиито правомощия се отнасят до упражняването на контрол върху дейностите в горските територии и водоемите, както и по отношение на произхода и качеството на храните,  и представителите на рибоопазващи организации.
Основен акцент в дневния ред на срещата бе намирането на подходящи начини за подобряване на взаимодействието между отговорните институции в това число и иницииране при необходимост на законови промени с цел недопускане на инциденти, свързани с нерегламентиран улов.
Дата: 8 юни 2017 Виж още...
В ДЕНЯ НА СВЕТИ ДУХ МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК
В ДЕНЯ НА СВЕТИ ДУХ МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИКОбластният управител Росен Белчев заедно с двамата заместник областни управители Нина Петкова и Цветко Цветков бяха сред официалните гости  на празника на град Монтана, който по традиция се отбелязва на Свети Дух. 
Празникът започна с Божествена  Света литургия в  църквата  “Св. Св. Кирил и Методий”, отслужена от Белограчишкия епископ Поликарп.  
С празнично шествие, гостите и жителите на града се отправиха към площад “Жеравица”, където  бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие. „Нашият град е с хилядолетна история и на днешния ден благодарим на тези, които продължават да живеят и работят тук, и тук отглеждат децата си”, каза в приветствието си кметът на Монтана Златко Живков. Днес Монтана е най-бързо развиващия се град в нашия регион. Градът ни е икономически, културен и спортен център на Северозапада, допълни кметът Живков. 
Дата: 6 юни 2017 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ГРАД МОНТАНА, 
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

За мен е особена чест и удоволствие да ви поздравя по повод празника на град Монтана, който по традиция отбелязваме на светлия християнски празник Свети Дух!
Този ден всяка година ни обединява с любовта към родното място, гордостта, че сме част от него и стремежа да превърнем Монтана в град с европейско самочувствие и амбиции за динамично развитие.
Вярвам, че Монтана ще бъде мисия в живота на всеки от нас, защото това е нашият град, тук отглеждаме децата си и градим тяхното бъдеще.  Нека с достойнство и мъдрост пазим традициите, да отворим сърцата си за позитивното, което ни обединява, което ни прави по-силни и уверени в себе си!
Пожелавам на вас и семействата ви здраве, късмет и благополучие !

Честит празник!

РОСЕН БЕЛЧЕВ
Областен управител на област МонтанаДата: 5 юни 2017 Виж още...
ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЧИЦЕ” В С. ЯКИМОВО ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО

ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЧИЦЕ” В С. ЯКИМОВО ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТОДецата от ДГ „Слънчице” в с. Якимово празнуваха 1 юни – Международния ден на детето . Сред гостите на тържеството бяха заместник областният управител Нина Петкова, кметът на община Якимово д-р Георги Георгиев, председателят на ОбС Трайко Георгиев, родители, ученици и жители на селото.Празникът мина под мотото „Чудесата – това са децата”. С песни, стихове и танци, вплетени в красив букет, децата от ДГ „Слънчице”поздравиха своите гости. Заместник областният управител Нина Петкова поздрави възпитаниците на детското заведение по повод празника на детето, като им пожела здраве, весели игри и щастливо детство. „Запазете завинаги детската си невинност, която изпълва дните ни с повече вяра и надежда. Ние, възрастните, можем да научим от вас толкова много неща, които сме забравили – доброта, сърдечност, щастие и безгрижие” каза в приветствието си Петкова.

Дата: 2 юни 2017 Виж още...