Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
Във връзка с началото на поливния сезон за 2016 г. и многократни запитвания от граждани, притежаващи земеделски имоти в околностите на гр. Монтана, на 26.05.2016 г. /четвъртък/ от  10,30 часа в заседателната зала на Областна администрация Монтана ще се проведе работна среща с участието на ръководството на „Напоителни системи” ЕАД - клон Мизия, представители на Община Монтана, както и заинтересовани граждани.
Дата: 19 май 2016 Виж още...
ДРУЖЕСТВО „ВОЕННОИНВАЛИД” В МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА 20 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО
ДРУЖЕСТВО „ВОЕННОИНВАЛИД” В МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА 20 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТОЗаместник областният управител Нина Петкова присъства на тържественото отбелязване на 20- годишнината от създаване на Дружество  „Военноинвалид”  в Монтана.
Преди тържествената церемония членовете на дружеството и гостите  положиха цветя на паметника на загиналите във войните в областния град.
Сред гостите на събитието бе и майор Илиян Илиев, началник на Военно окръжие- Монтана.
Заместник областният управител поздрави присъстващите, като им пожела здраве и дълголетие. Приветствено слово произнесе и председателят на дружеството Александър Милетиев.
Дата: 18 май 2016 Виж още...
ЧИТАЛИЩЕТО И ТЕАТЪРА В ЛОМ ОТБЕЛЯЗАХА 160 ГОДИНИ
ЧИТАЛИЩЕТО И ТЕАТЪРА В ЛОМ ОТБЕЛЯЗАХА 160 ГОДИНИС тържествен концерт-спектакъл  читалището и театъра в Лом отбелязаха своята 160-годишнина. Официалните гости на празника, който се състоя  в  Народно читалище "Постоянство" 1856, гр. Лом, бяха областният управител Ивайло Петров, кметът на община Лом Пенка Пенкова, Венцислав Велев – началник отдел „Регионални дейности” в Министерството на културата, Николай Дойнов – председател на Съюза на народните читалища в България, представители на читалищата от Монтана, Враца, Видин и Казанлък.. Областният управител получи юбилеен плакет и грамота от председателя на читалището. Той поздрави ръководството и самодейците на читалището,  и отправи своите пожелания за здраве, и все така с нестихваща страст да поддържат духа на традициите и непреходните духовни ценности.
Дата: 17 май 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ ВКЛЮЧИ ВЪВ ВЕЛОПОХОД, ПОСВЕТЕН НА ГЛОБАЛНАТА СЕДМИЦА НА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ ВКЛЮЧИ ВЪВ ВЕЛОПОХОД, ПОСВЕТЕН НА ГЛОБАЛНАТА СЕДМИЦА НА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТДнес, 14 май, в Монтана се проведе велопоход, организиран от  Областна администрация Монтана,  Регионален инспекторат по образованието - Монтана, със съдействието на Областна дирекция на МВР – Монтана и БЧК – Монтана. Съвместната проява се организира за първа година и е посветена на глобалната седмица за пътна безопасност.
В мероприятието взеха участие над 75 ученици, учители, родители и граждани на областния град. Областният управител Ивайло Петров и част от неговия екип също  се включиха в инициативата.
Стартът бе даден пред сградата на администрацията. Колоната от велосипедисти премина през града по предварително изготвен маршрут. Първата спирка на групата бе в двора на Осмо СОУ „Отец Паисий”, където бяха посрещнати от учителите и възпитаниците на училището. Доброволци  от БМЧК - Монтана направиха демонстрация по оказване на първа долекарска помощ на пострадали при ПТП.
Дата: 14 май 2016 Виж още...
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА NO ELEVATORS DAY – „ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ”
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА NO ELEVATORS DAY – „ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ”Днес, 13 май, за втора поредна година, Областна администрация  Монтана се включи  в европейската кампания NO ELEVATORS DAY – „Ден без асансьори”. Областният управител Ивайло Петров, заедно с неговия екип посрещнаха учениците от ФСГ „Васил Левски”, възпитаниците  на Танцова формация „Dance machine” и членове на  клуба по Винг чун, които демонстрираха изкачване стълбите на Областна администрация по нестандартни начини. В надпреварата за най-бързо изкачване се включиха и служители на администрацията.
Младежите заедно с директора на Общински младежки дом Асен Асенов, запечатиха  символично асансьорите и в други обществени сгради, като в същото време раздаваха листовки на гражданите и разясняваха за  кампанията и ползите от изкачването на стълби.
Дата: 13 май 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ ПОДПИСА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ ПОДПИСА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТОбластният управител на област Монтана Ивайло Петров и заместник областният управител Нина Петкова участваха във форум, посветен на перспективите за развитие на крайдунавските общини. Събитието беше част от програмата на 18-то Русенско изложение, провеждано в Русенския университет. По време на срещата областните управители на Монтана, Видин, Враца, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград обсъдиха сътрудничеството и възможностите за повишаване на жизнения стандарт в регионите.
 Участниците във форума се споразумяха и подписаха общ меморандум за партньорство, който предполага конкретни стъпки в следващи периоди. Председателят на Общото събрание на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев, изтъкна традиционно добрите връзки с ръководителите на няколко области и подписания преди време меморандум с тях. 
Дата: 13 май 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ДОМАКИН НА РАБОТНА СРЕЩА С УЧАСТИЕТО НА БИЗНЕСА И УЧИЛИЩАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ДОМАКИН НА РАБОТНА СРЕЩА С УЧАСТИЕТО НА БИЗНЕСА И УЧИЛИЩАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ В ОБЛАСТ МОНТАНАРаботна среща с участието на бизнеса и директорите на училища, осъществяващи професионално образование и обучение в област Монтана се състоя на 11.05.2016 г. в Областната администрация Монтана.
Домакин и основен организатор на инициативата бе ръководството на Областна администрация Монтана в лицето на областният управител Ивайло Петров и зам. областният управител Нина Петкова и с активната подкрепа от страна на екипа от Регионален инспекторат по образование в Монтана.
В рамките на събитието областният управител и началникът на РИО – Монтана Трайка Трайкова връчиха почетни грамоти на ученици от професионалните гимназии, показали отлични резултати регионални и национални състезания в различни професии.

Дата: 13 май 2016 Виж още...
IX-ТО СОУ “ЙОРДАН РАДИЧКОВ” В МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА СВОЯ 30-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ
IX-ТО СОУ “ЙОРДАН РАДИЧКОВ” В МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА СВОЯ 30-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙУчилището, възпитало редица спортни таланти в регионален и национален мащаб – IX-то СОУ “Йордан Радичков” в Монтана отбеляза своя 30-годишен юбилей.
Сред официалните гости на тържественото събитие, което се състоя на 11.05.2016 г. на стадион “Огоста” в областния град, бе и заместник областният управител на област Монтана Нина Петкова.
Тя поздрави училищното ръководство и учениците по повод на техния празник, като им пожела много късмет, успешна реализация и да продължават още дълги години да завоюват престижни награди в различни дисциплини и печелят признание за спорта в Монтана и региона.
Дата: 13 май 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ ПОДПИСА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАЙЛО ПЕТРОВ ПОДПИСА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТОбластният управител на област Монтана Ивайло Петров и заместник областният управител Нина Петкова участваха във форум, посветен на перспективите за развитие на крайдунавските общини. Събитието беше част от програмата на 18-то Русенско изложение, провеждано в Русенския университет. По време на срещата областните управители на Монтана, Видин, Враца, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград обсъдиха сътрудничеството и възможностите за повишаване на жизнения стандарт в регионите.
Участниците във форума се споразумяха и подписаха общ меморандум за партньорство, който предполага конкретни стъпки в следващи периоди. Председателят на Общото събрание на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев, изтъкна традиционно добрите връзки с ръководителите на няколко области и подписания преди време меморандум с тях. Той предложи документът да бъде разширен, като в него се включат нови области.
Дата: 13 май 2016 Виж още...
МОНТАНА ОТБЕЛЯЗВА СЕДМИЦА НА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ С ВЕЛОПОХОД
МОНТАНА ОТБЕЛЯЗВА СЕДМИЦА НА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ С ВЕЛОПОХОДПо повод отбелязване на седмица за пътна безопасност,  на 14 май 2016 г. от 9.30 часа пред сградата на Областна администрация Монтана ще бъде даден стартът на велопоход , в който ще се включат ученици от училищата в град Монтана, родители, учители и всеки, който желае да подкрепи инициативата. 
Организатори на събитието са Областна администрация Монтана, Регионален инспекторат по образованието - Монтана, със съдействието на Областна дирекция на МВР – Монтана и БЧК – Монтана.  
Участниците във велопохода  ще се движат по следния маршрут


Дата: 12 май 2016 Виж още...
150 – ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ ОТПРАЗНУВА УЧИЛИЩЕТО В СЕЛО ЛЕХЧЕВО
150 – ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ ОТПРАЗНУВА  УЧИЛИЩЕТО В СЕЛО ЛЕХЧЕВО Днес, 10 май 2016 година,  Средно общообразователно училище  „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Лехчево отпразнува своята 150-годишнина.Сред официалните гости на празничното честване бяха областният управител Ивайло Петров, заместник областният управител Нина Петкова, началникът на РИО- Монтана Трайка Трайкова, кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев, общински съветници, експерти, бивши учители и възпитаници на училището, родители.  
Честванията на юбилея започнаха с отварянето и прочитането на потомствения завет. Присъстващите имаха възможността да видят музикалните изпълнения на възпитаниците на училището и да разгледат изложбата озаглавена „150 години просвета в Лехчево”, подготвена от Държавен архив - Монтана.

Дата: 10 май 2016 Виж още...
ЕДИНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД ЗА ВОДАЧИ НА СЛУЖЕБНИ КУЧЕТА В МВР БЕ ОТКРИТ В БЕРКОВИЦА
ЕДИНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД ЗА ВОДАЧИ НА СЛУЖЕБНИ КУЧЕТА В МВР БЕ ОТКРИТ В БЕРКОВИЦАДнес официално бе открит “Единадесети национален преглед за водачи на служебни кучета в МВР”, който се провежда от  9 до 13 май 2016 година в гр. Берковица. Организатор  на събитието е „Спортна асоциация – МВР“, ГД „Национална полиция“, а място за провеждане – База на ГДНП в гр. Берковица. Официални гости на събитието бяха областният управител Ивайло Петров, заместник областният управител Нина Петкова,  ст. комисар Ивайло  Антонов -  директор на ОД на МВР – Монтана, Иван Младенов – генерален секретар на „Спортна асоциация -  МВР”,  Чавдар Атанасов - директор на ЦПБС и зам.-председател на "Спортна асоциация - МВР" комисар Венцислав Райков – директор на РД „ПБЗН”, майор Люпче Ацковски - началник отдел на обучението в Македонската полиция и др.   

Дата: 10 май 2016 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ НА АНСАМБЪЛ „ПЪСТРИНА”
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ НА АНСАМБЪЛ „ПЪСТРИНА”На 9 май в Драматичен театър – Монтана, пред многобройните си почитатели, танцьорите на Танцов ансамбъл „Пъстрина”   с главен художествен ръководител Първан Първанов отбелязаха 35 години от неговото създаване  и 10 години Детски танцов ансамбъл „Пъстрина”. 
Сред официалните гости на празничния концерт  бяха областният управител Ивайло Петров и  кметът на община Монтана Златко Живков. 
С професионална хореография  и богат репертоар танци от няколко  етнографски области  на България, под звуците на оркестъра с ръководител Асен Асенов,  танцьорите от ансамбъла заслужиха нестихващите аплодисменти на публиката. 

Дата: 10 май 2016 Виж още...
Жители на общините Якимово и Вълчедръм се срещнаха с областния управител
Жители на общините Якимово и Вълчедръм се срещнаха с областния управителОбластна администрация Монтана проведе изнесени приемни дни в общините Якимово и Вълчедръм. Граждани на двете общини споделиха лично пред  областния управител Ивайло Петров различни въпроси и отправиха молби за съдействие. В разрешаването на някои от поставените казуси  се включиха и Елена Любенова, младши експерт в Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в Областна администрация Монтана.
Дата: 10 май 2016 Виж още...
ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА НА СКУЛПТУРА ДИМИТЪР ГОЦАК БЕ ОТКРИТА В МОНТАНА
ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА НА СКУЛПТУРА ДИМИТЪР ГОЦАК БЕ ОТКРИТА В МОНТАНААвторска  юбилейна изложба „Между силата и мъдростта”на скулптура   Димитър Гоцак  бе открита на 9 май в експозиционна зала „Кутловица” в Монтана. Изложбата включва пластики и картини с пастел и  хартия.   Сред официалните гости на събитието присъства и областният управител Ивайло Петров, който поздрави рожденика с петдесетгодишния му юбилей, като му пожела здраве и вдъхновение, за да продължа да създава все повече уникални произведения.
Димитър Гоцак е роден на 9 май 1966 г. в Монтана.  Организатор е на Първото международно издание на пленера по рисувана керамика "От 11 до 77". 
Дата: 10 май 2016 Виж още...