Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

12 август за Международен ден на младежта
12 август за Международен ден на младежтаСкъпи млади хора,
Щастлив съм да Ви поздравя по повод Международния ден на Младежта – 12 август!
На 17 декември  1999 г. ООН обявява 12 август за Международен ден на младежта. В България за първи път този ден се отбелязва официално през 2007 г. Националното мото за 2015 година е „Гражданската активност на младите“. Международният ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество. 
 12 август е денят, в който отправям своята благодарност към Вас за проявената гражданска позиция към социалните проблеми в обществото и участието Ви в реализираните младежки инициативи на територията на област Монтана!
Бъдете здрави и упорити, вървете смело напред към постигане на поставените цели, споделяйте европейските ценности и бъдете единни в общата цел за по-добро бъдеще.
Нека заедно, чрез общ градивен диалог, да утвърждаваме и развиваме постигнатото в област Монтана!

Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана

Дата: 12 август 2015 Виж още...
НА 12 АВГУСТ ОБЛАСТ МОНТАНА ОТБЕЛЯЗВА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА
НА 12 АВГУСТ ОБЛАСТ МОНТАНА ОТБЕЛЯЗВА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТАПо повод отбелязването на Международния ден на младежта -  12 август, всяка година Министерство на младежта и спорта организира мероприятия с и за младите хора в България.
 В тази връзка на 12 август 2015 г., в Голямата заседателна зала на Областна администрация – Монтана от 17:30 ч. ще се проведе публичен дебат на тема: „Възможностите пред младите хора“, в който зам. министърът на младежта и спорта Калин Каменов, представители на различни институции и младежи, в откровен и открит диалог ще  дискутират какви възможности се предоставят на младите хора в региона.


Дата: 10 август 2015 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СРЕД ОФИЦИАЛНИТЕ ГОСТИ НА ОТКРИВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СРЕД ОФИЦИАЛНИТЕ ГОСТИ НА ОТКРИВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦАОбластният управител Ивайло Петров бе сред официалните гости на откриването на XI Национален събор на българското народно  творчество „Копривщица 2015”. Церемонията се състоя на 7 август на 2 / Централна/ сцена в местността „Войводенец” край гр. Копривщица. Приветствие към участниците и гостите поднесоха генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова , под чийто патронаж се провежда събора и кметът на община Копривщица Генчо Герданов.

Дата: 10 август 2015 Виж още...
САМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТЛИЧИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦА
САМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТЛИЧИЯ  НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР В КОПРИВЩИЦА27 плакета завоюваха самодейците от област Монтана  на Националния събор на народното творчество “Копривщица 2015”. Във втория ден на събора - 8  август, на втора централна сцена  в местността „Войводенец”, 220 изпълнители на автентичен фолклор от 24 читалища на областта заслужено спечелиха признанието на журито и аплодисментите на публиката. Областта бе удостоена с плакет и грамота за цялостно представяне в най-големия форум за народно творчество. Фолклорните формации и индивидуални изпълнители спечелиха 6 дървени, което е и най-голямото отличие и 21 кадифени плакета.

Дата: 10 август 2015 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ИЗЛОЖБА „165 ГОДИНИ КУРОРТ ВЪРШЕЦ”
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ИЗЛОЖБА „165 ГОДИНИ КУРОРТ ВЪРШЕЦ”Заместник областният управител Нина Петкова присъства на откриването на  новата документална изложба „165 години курорт Вършец”+. Събитието се  състоя на  7 август в експозиционната зала на Общинския музей във Вършец.
Изложбата е съставена от 34 фотографии в размер 30 x 40 см, от които 18 са посветени на 20-те и 30-те години на миналия век, 7- на съвременните лечебни и СПА центрове и 9 снимки - на природните забележителности на Вършец. Изложени са лични вещи на емблематичния за Вършец д-р Дамян Иванов и е отбелязан огромния му принос за развитието на курорта.

Дата: 10 август 2015 Виж още...
ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА ТРАДИЦИОННИЯ ПЛЕНЕР ПО ЖИВОПИС ВЪВ ВЪРШЕЦ
ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА ТРАДИЦИОННИЯ ПЛЕНЕР ПО ЖИВОПИС ВЪВ ВЪРШЕЦНа 3 август в Градската художествена галерия във Вършец, заместник - областният управител Нина Петкова  присъства на откриването на традиционния пленер по живопис, който тази година е посветен на  165 години курортен град Вършец.
„Радостна съм от факта, че този пленер, превърнал се в традиционен за град Вършец, с всяка следваща година представя все повече и интересни автори”,  каза в приветствието си зам. областният управител. Тя пожела на жителите на общината да запазят традициите и сплотеността, превърнали курортния град и региона в една от водещите туристически дестинации в не само в област Монтана, но и в страната. 
Дата: 7 август 2015 Виж още...