Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА СЕ СРЕЩНА С ГУВЕРНЬОРА НА РОТАРИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ БЪЛГАРИЯ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА СЕ СРЕЩНА С ГУВЕРНЬОРА НА РОТАРИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ БЪЛГАРИЯОбластният управител на област Монтана, г-жа Нина Петкова, се срещна с дистрикт гуверньорът на Ротари Интернешънъл България Иларио Астинов, който пристигна в Монтана като част от обиколката си из страната, стартирала веднага след встъпването му в длъжност на 1 юли 2014 г.
На срещата присъстваха също и г-жа Мая Григорова – асистент дисктрикт гуверньор на Ротари България, президентът и вицепрезидентът на Рорари клуб Монтана, г-н Цветан Станев и г-н Цветан Цветков, както и секретарят на клуба г-жа Анелия Иванова.
По време на визитата бяха обсъдени възможности за сътрудничество и изпълнение на съвместни проекти между Ротари България и Областна администрация Монтана, както и ситуацията в областта след наводненията през последната седмица.

Дата: 9 септември 2014 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС  Уважаеми съграждани,
На днешния голям християнски празник, Рождението на Пресвета Богородица, приемете моите пожелания към вас за изобилно здраве, благословени делници, успех и просперитет в начинанията!
В народната традиция, празникът е по-известен като Малка Богородица и чрез него Православната църква прославя Божията майка като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилката и детето.
Нека продължим да съхраняваме и опазваме традициите на християнското семейство за бъдещите поколения, нека да бъдем по-добри и милосърдни и във всичките си дела да подхождаме с вяра и упование в Бога!

С уважение,

Нина Петкова
Областен управител на област Монтана   

Дата: 8 септември 2014 Виж още...
ПРЕМИЕРЪТ ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ И ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УВАЖИХА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА ЧИПРОВЦИ
ПРЕМИЕРЪТ ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ И ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА УВАЖИХА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА ЧИПРОВЦИ
На 5 септември 2014 г., премиерът Георги Близнашки и областният управител на област Монтана Нина Петкова, посетиха гр. Чипровци, където откриха научната конференция с международно участие „Българското образование през вековете”.
Посещението бе по повод празника на община Чипровци, посветен на 390 г. от създаването на Чипровското училище през 1624 г. – първото светско училище в България.
В Чипровци за честването на юбилея на училището и празника на града пристигнаха и гости от страната и чужбина - наследници на чипровските въстаници.


Дата: 7 септември 2014 Виж още...
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СЪЕДИНЕНИЕТО!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СЪЕДИНЕНИЕТО!
НА ТАЗИ ДАТА ПРЕДИ 129 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА ПО ПЪТЯ НА ЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ. 
НЕКА ПОМНИМ ИСТОРИЯТА СИ И СЕ ОБЕДИНИМ ОКОЛО НАЦИОНАЛНИТЕ ИДЕАЛИ!

Областен управител
Нина Петкова
 


Дата: 6 септември 2014 Виж още...
Усложнената, вследствие на падналите обилни количества валежи обстановка в област Монтана вече се нормализира
Овладяна е усложнената обстановка на територията на общините Берковица, Чипровци и Георги Дамяново, която бе причинена от падналите на 04.09.2014 и 05.09.2014 г. значителни количества валежи
Със заповед на кмета на община Берковица е обявено частично бедствено положение, в община Георги Дамяново е обявено бедствено положение за територията на общината, а в община Чипровци със заповед на кмета е приведен в действие Общинския план за защита при бедствие в частта „Защита при наводнение”.
Предвид установената на място усложнена обстановка и с цел предприемане на мерки за защита живота и здравето на населението, опазване на изградената инфраструктура и намаляване на вредните последици в 22,00 часа със заповед № ОМП-02-3-(3)/04.09.2014 на Областния управител на област Монтана е въведен в действие Областния план за защита при бедствия в частта му „Защита при наводнения”.
Към 09,00 часа на 05.09.2014 г. обстановката в трите общини е нормализирана. Няма бедстващи хора.
В община Берковица частично е прекъснато електро и водоснабдяването. Аварийни екипи работят по отстраняване на повредите.
В община Чипровци обстановката е нормална. Отстранена е В и К аварията.
В община Георги Дамяново е залят пътен участък при с. Меляне и седем села са с нарушен достъп. С високопроходима техника са осигурени доставки на стоки от първа необходимост, като все още не е възстановено електро и водоснабдяването. Работи се по отстраняване на авариите.
В останалите общини в областта обстановката е нормална.

Заповед за въвеждане в действие Областния план за защита при бедствия

Дата: 5 септември 2014 Виж още...
Областният управител– г-жа Нина Петкова откри обучение за израстване в кариерата
Областният управител– г-жа Нина Петкова  откри обучение за израстване в кариератаНа 04.09.2014г. в Зала 2 на областна администрация Монтана областният управител - г-жа Нина Петкова откри обучение за израстване в кариерата по проект:  „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й”, който се реализира от Кариерен център – гр. Монтана при Българска търговско-промишлена палата.  В началото на срещата– г-жа Нина Петкова приветства присъстващите и пожела успех на проекта, както и добро кариерно израстване на заетите лица, участващи в обучениетоДата: 5 септември 2014 Виж още...
НИНА ПЕТКОВА УВАЖИ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА ВИЕТНАМ
НИНА ПЕТКОВА УВАЖИ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА ВИЕТНАМОбластният управител на област Монтана, г-жа Нина Петкова, присъства на прием във Виетнамското посолство, организиран от извънредният и пълномощен посланик Н. Пр. г-н Ле Дък Лиу и неговата съпруга, по случай 69-та годишнина на Националния празник на Социалистическа Република Виетнам.
Г-жа Петкова поднесе своите благопожелания към домакините, придружени от кошница с цветя и поздравителен адрес, в който изказа своята увереност, че за в бъдеще приятелството и доброто сътрудничество между Република България и Социалистическа Република Виетнам ще продължат своето естествено историческо развитие и въпреки географското разстояние между двете държави и текущите политически промени в световен мащаб ще се създадат съвместни и стабилни икономически отношения.


Дата: 3 септември 2014 Виж още...
ПРОВЕДЕ СЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
ПРОВЕДЕ СЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНАНа 02 септември 2014 г. Областният управител на област Монтана, г-жа Нина Петкова проведе пресконференция с представители на медиите от региона, която се състоя в сградата на Областна администрация Монтана.
Г-жа Петкова представи информация за организацията на предстоящите избори за народни представители на 05 октомври 2014 г., както и информация за получените в Областна администрация Монтана искания от общините за финансиране на ремонти на съоръжения, пострадали от пролетните наводнения.
По време на пресконференцията бяха задавани въпроси, свързани с дружеството „Напиотелни системи”, откриването на ВУЗ в Монтана и др., на които журналистите получиха отговори от г-жа Петкова и нейния екип. 

Дата: 3 септември 2014 Виж още...
Министър-председателят обсъди с областните управители подготовката за вота на 5 октомври
Министър-председателят обсъди с областните управители подготовката за вота на 5 октомвриОбластният управител на област Монтана, г-жа Нина Петкова, участва на работна среща, организирана от министър-председателят проф. Георги Близнашки с областните управители от цялата страна, на която беше обсъдена подготовката на изборите за народни представители на 5 октомври.
За участие в нея бяха поканени и членовете на Централната избирателна комисия.
Областните управители отчетоха, че са съставени всички районни избирателни комисии, създадени са условия за тяхната нормална работа, поддържа се добра координация между областните администрации, РИК-овете, общините и правоохранителните органи. Обсъдени бяха техническите проблеми, които се срещат в различните райони и администрацията на Министерския съвет пое ангажимент да подпомогне осигуряването там, където на местно равнище не може да бъде намерено решение поради обективни причини. Областните управители посочиха, че като цяло необходимата копирна техника е налична и в изправност.
„Нашата цел е да създадем нормални условия в страната за произвеждането на изборите, да се успокоят страстите след изминалата напрегна година”, каза министър-председателят. Той призова областните управители да не проявяват никакви пристрастия в своята работа. „Срещайте се с всички политически сили, всички трябва да имат равни изходни позиции. Задачата ни е да постигнем онзи краен легитимен резултат, който ще бъде приет от обществото”, изтъкна проф. Близнашки. 

Дата: 3 септември 2014 Виж още...
Служители на областна админинстрациа Монтана започват индивидуални обучения в ИПА

Служители на областна админинстрациа Монтана започват индивидуални обучения в Института по публична администрация по Дейност 3 от проект „Обучението – гаранция за компетентна и ефективна администрация на  област Монтана”, изпълняван по договор за безвъзмездна финансова помощ  № А13-22-19/24.04.2014 г. с ОПАК.

През месец септември ще се проведат обучения на пет служители на следните теми: Електронни таблици с MS EXCEL (базов курс), Оценка на индивидуалното изпълнение, Комуникационни стратегии и изграждане на публичен образ. 

През месец октомври ще се проведат обучения на двадесет служители на следните теми: Надзор за законност върху дейността и актовете на  общинската администрация, Електронни таблици с MS EXCEL (надграждащ курс), Прилагане на ЗДОИ, Административно регулиране и подобряване на бизнес средата, Прилагане на административно процесуалния кодекс/ за неюристи/, Прилагане на ЗЗКИ,  Управление на човешките ресурси, Управление на промяната и организационно развитие. Дата: 3 септември 2014 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИНа 29 август 2014 г. Областният управител на област Монтана, г-жа Нина Петкова, проведе работна среща с кметовете на общини. На срещата присъстваха също и представители на Областна дирекция на МВР – Монтана, Учебен център към Областно управление „Пожарна безопасност и защита на  населението”, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, както и  началника на Специализирано управление „Жандармерия” – Монтана.
По време на срещата бяха обсъдени организационната подготовка за провеждането на избори за народни представители на 05.10.2014 г., състоянието на „Напоителни системи” - Монтана, обсъждаха се подадените заявления от общините към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, превенция на бедствията,  както и предстоящите действия във връзка с приетия правилник за организацията и дейността на асоциациите по ВиК и други.

Дата: 1 септември 2014 Виж още...