Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Състоя се регионална среща, на която бе представена Иновационната стратегия за интелигентна специализация
Състоя се регионална среща, на която бе представена Иновационната стратегия за интелигентна специализацияРегионална среща с представители на бизнеса и неправителствените организации от петте области в Северозападна България се проведе на 08.12.2014 г. в заседателна зала № 1 на Областната администрация в Монтана.
Основната цел на инициативата, чиито домакини бяха Областният управител на област Монтана г-н Ивайло Петров и неговите заместници г-жа Нина Петкова и г-н Петър Петров, бе представянето на Иновационната стратегия за интелигентна специализация, която съгласно изискванията на Европейската Комисия е задължително условие за усвояването на средствата по първите приоритети на Оперативните програми “Иновации и конкурентоспособност ” и “Наука и образование за интелигентен растеж” през периода 2014-2020 г.
Гости на събитието бяха  Областният управител на област Ловеч д-р Мадлена Бояджиева, както и екипът от Министерството на икономиката, участвал в разработването на стратегията в лицето на г-н Ели Анави, г-жа Емилия Радева и г-н Стефан Узунов.

Дата: 9 декември 2014 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Уважаеми съграждани,
На днешния голям православен празник – Никулден, се обръщам към вас с пожелание за здраве и благоденствие, късмет и вяра в доброто и позитивното!
На всички рибари и моряци пожелавам морето винаги да бъде благосклонно към тях, на банкерите и търговците желая успешни сделки и късмет в работата.
Нека св. Николай Чудотворец бди над всички, които носят имената Никол, Никола, Нина, Николета, Ненка. Бъдете здрави, успешни и изпълнени с празнично настроение!
С уважение,
Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана

Дата: 6 декември 2014 Виж още...
Областният управител Ивайло Петров присъства на организирани демонстрации по повод Международния ден на доброволеца
Областният управител Ивайло Петров присъства на организирани демонстрации по повод Международния ден на доброволецаНа 5 декември – Международният ден на доброволеца бяха връчени грамоти за участие в спасителните действия при наводненията в общините Мизия и Г. Дамяново и в пожарогасителни дейности в община Вълчедръм на доброволни формирования от град Вълчедръм. 
Гости на демонстрациите бяха областният управител на област Монтана г-н Ивайло Петров, зам. областният управител г-н Петър Петров и ръководителите на доброволните формирования от Вълчедръм и Монтана.
 На полигона на Учебния център на ПБЗН в Монтана доброволното формирование от Вълчедръм демонстрира дейности по търсене на пострадали при земетресение в разрушени сгради и гасене на запален при катастрофа автомобил. Доброволното формирование на община Монтана показа извършване на деконтаминация на хора след авария в АЕЦ Козлодуй.

Дата: 5 декември 2014 Виж още...
ВТОРО СОУ „Н. ВАПЦАРОВ” – МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА СВОЯТА 55-ГОДИШНИНА
ВТОРО СОУ „Н. ВАПЦАРОВ” – МОНТАНА ОТБЕЛЯЗА СВОЯТА 55-ГОДИШНИНАНа 5 декември 2014 г. с празничен концерт в голяма зала на Младежки дом – Монтана, Второ СОУ „Никола Вапцаров” отбеляза своята 55-годишнина.
 Сред официалните гости на събитието бе заместник областният управител на област Монтана г-жа Нина Петкова, която поднесе поздравителен адрес и кошница с цветя на директора на училището г-жа Елка Илчева.
Празнични песни и танци огласиха препълнената зала на Младежкия дом, а актьорските умения на възпитаниците на училището спечелиха бурните аплодисменти на публиката.
По-рано през деня по случай годишнината бе организиран и регионален рецитал „Утро на поезията”, който също се радваше на огромен интерес.

Дата: 5 декември 2014 Виж още...
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ КИТАЙСКИЯ ГРАД ДЖАНДЗЯГАН ПОСЕТИ ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ КИТАЙСКИЯ ГРАД ДЖАНДЗЯГАН ПОСЕТИ ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНАДелегация от китайския град Джандзяган, провинция Дзянсу бе на официално посещение в област Монтана на 01.12.2014 г.
Целта на визитата бе  провеждане на разговори с Областния управител относно алтернативите за взаимноизгодно сътрудничество и развитие на двустранните отношения  между област Монтана и наброяващият приблизително един милион жители  Джандзяган.
Гостите бяха посрещнати и приветствани с добре дошли от ръководството на Областна администрация Монтана в лицето на Областния управител г-н Ивайло Петров и неговите заместници г-жа Нина Петкова и г-н Петър Петров.
Включените в състава на делегацията 14 души, предимно представители на различни бизнес структури от Китай, придружени от свои колеги от Китайско – Българската Търговско – Промишлена Палата, имаха възможност да вземат участие в съвместно заседание на Областния съвет за развитие и Областния обществен съвет на област Монтана, което се проведе в същия ден от 13.00 часа в заседателна зала №1 на Областната администрация.

Дата: 2 декември 2014 Виж още...
ИВАЙЛО ПЕТРОВ ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ КАТО ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА
ИВАЙЛО ПЕТРОВ ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ КАТО ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНАНа 1 декември 2014 г. Ивайло Петров официално встъпи в длъжност като областен управител на област Монтана. В присъствието на журналисти в заседателната зала на Областна администрация Монтана, Нина Петкова предаде статуетката на Дон Кохот на новия областен управител, като припомни, че именно по идея на г-н Петров, предаването на статуетката се е превърнало в символ на предаването на поста на областен управител.
На събитието присъстваха също и народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова и областния лидер на партията г-н Дилян Димитров.
Областният управител г-н Ивайло Петров представи своя екип в лицето на г-н Петър Петров и г-жа Нина Петкова, които заемат постовете на заместник областни управители.

Дата: 1 декември 2014 Виж още...