Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Решения за 2014 г.
Дата: 9 октомври 2014 Виж още...
ТЕСТ НА СИРЕННАТА СИСТЕМА НА ГРАД МОНТАНА
ТЕСТ НА СИРЕННАТА СИСТЕМА НА ГРАД МОНТАНАУважаеми съграждани,
Информирам ви, че на 13.10.2014 г. от 13,00 часа в продължение на 15 минути ще се проведе тест на сиренната система на град Монтана с цел проверка на техническото състояние на системата, повишаване уменията на оперативните дежурни за задействане на сирените и излъчване на информация на живо, както и обучение на населението за разпознаване на сигналите.
Тестът се провежда два пъти годишно В изпълнение на чл. 28, ал. 3 от Закона за МВР и  чл. 37, ал. 1 от Наредба за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност.

Нина Петкова
Областен управител на област Монтана

Дата: 7 октомври 2014 Виж още...
ЗАМ. ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ДИМИТЪР АЛЕКСИЕВ УВАЖИ ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ
ЗАМ. ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ДИМИТЪР АЛЕКСИЕВ УВАЖИ ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ
На 7 октомври 2014 г. в 10.00 часа, заместник областният управител Димитър Алексиев присъства на тържествената сесия на общински съвет Бойчиновци, която се проведе във връзка с празника на общината.
По време на сесията г-н Алексиев поднесе своите поздрави към кмета на града, г-н Сретениев, съветниците и гражданите, като пожела на всички здраве и късмет и изказа своята увереност, че община Бойчиновци ще продължи своето развитие като просперираща европейска община, осигуряваща на своите жители спокойно и перспективно бъдеще, изпълнено с възможности за развитие.Дата: 7 октомври 2014 Виж още...
Обучителен семинар на тема: „С библиотеката през дивния Северозапад”
 Обучителен семинар на тема: „С библиотеката през дивния Северозапад”
На 07.10.2014 г., г-н Теофилов, заместник областен управител на област Монтана откри двудневен обучителен семинар за читалищни библиотекари на тема: „С библиотеката през дивния Северозапад”.
Организатор на семинара е Регионална библиотека „Гео Милев” – Монтана, а неговата основна цел е съвместната работа на библиотеката с читалищните библиотеки от региона в двугодишна програма за издирване на исторически, културни и природни забележителности в област Монтана. 
Като резултат от съвместната работа ще бъде създадена елекронна страница на програмата и библиотекарите ще бъдат обучени да предоставят краеведски електронни услуги на потребителите.


Дата: 7 октомври 2014 Виж още...
ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА ПРЕМИНАХА СПОКОЙНО
ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА ПРЕМИНАХА СПОКОЙНОНа изборите за Народно събрание на 5 октомври 2014 г. в област Монтана излязоха да гласуват 49 ℅ от имащите право на глас.
Приемането и предаването на изборните материали премина при стриктна организация и без сигнали за нарушения. Екип на Областна администрация Монтана съдейства на Районната избирателна комисия (РИК) в нощта след изборите за осигуряване на спокойно протичане на процеса по обработване на протоколите на секционните избирателни комисии (СИК).
При обработени 100 ℅ протоколи на СИК, резултатите в област Монтана сочат следното:

Дата: 6 октомври 2014 Виж още...
СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС
СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН   АДРЕС Уважаеми съграждани,
На днешния черен и изпълнен с мъка и болка траурен ден, искам да изразя своите най-искрени съболезнования към семействата на загиналите в завода за боеприпаси в с. Горни Лом, граждани от област Монтана и област Видин.
Човешкият живот на земята е твърде кратък, за да осъществим всички планове, които сме начертали за нас и нашите деца. Понякога дори, не успяваме и да покажем чувствата, които изпитваме един към друг. Не знаем докога ще продължи нашият жизнен път и кога вече сме изпълнили мисията, за която сме изпратени на земята.
Дълбоко вярвам, че всички тези достойни хора, чийто жизнен път приключи така нелепо, сега се намират на едно по-добро място и ще продължават да подкрепят своите близки от там, както са го правили и до сега.
Поклон пред паметта им!

Нина Петкова
Областен управител на област Монтана

Дата: 3 октомври 2014 Виж още...