Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

"Месец на Европа" 2013
                                                                 Бойчиновци

"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013


                                                                 Вълчемдръм

"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013                                                                 Вършец

"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013"Месец на Европа" 2013Дата: 13 май 2013 Виж още...
„МЕСЕЦ НА ЕВРОПА” В ОБЛАСТ МОНТАНА
„МЕСЕЦ НА ЕВРОПА” В ОБЛАСТ МОНТАНАОбласт Монтана  се включи с мероприятия по повод Месеца на Европа и Европейската година на гражданите. Проявите, организирани от Областна администрация Монтана по инициатива на Министерски съвет в партньорство със Съюза на народните читалища и Областните информационни центрове, са заложени в Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Седем читалища от три общини Бойчиновци, Вълчедръм и Вършец представиха   концертни програми  на самодейните  колективи, училища и детски градини, както и с детски рисунки и есета. С много настроение , песни и танци премина концертната програма  в Бойчиновци, в която се включиха самодейни състави от читалищата в селата Мадан, Лехчево, Охрид и разбира се домакините от Бойчиновци. Най-малките участници, децата от ОДЗ „Звънче” гр. Бойчиновци, също взеха участие  в инициативата. Със своите изпълнения те допринесоха празника да стане още по-радостен и весел. Заместник областния управител Нина Петкова и управителят на Областен информационен център – Монтана Александрина Здравкова  бяха сред официалните гости на мероприятието. Госпожа Петкова награди победителите в конкурса за детска рисунка „Ние-децата на Европа”. Поощрителни награди бяха раздадени и на останалите участници в конкурса. На сцената на НЧ „Рало” – гр. Вълчедръм излязоха  самодейците от 5-те фолклони формации към читалището. Със своите песни и танци те показаха, че ние, българите, сме дали на Европа и Света най-ценното което имаме – дух, изразен в нашия бит, идентичност и култура. Заместник кметът на община Вълчедръм г-жа Корнелия Миланова връчи наградите на победителите в конкурса за есе на тема „България в Европа” , както и за детска рисунка . Сред присъстващите в читалището беше и зам. областният управител инж. Калин Хайтов. Празничният концерт в гр. Вършец, посветен на Месеца на Европа се превърна в истински празник за гражданите и гостите на курортния град. Самодейците при НЧ”Христо Ботев” гр. Вършец и с. Спанчевци представиха пъстра фолклорна китка, за което бурно бяха аплодирани от публиката.  Децата на Вършец рисуваха на тема „Вършец  - европейски град”. Най-добрите рисунки награди зам. областния управител инж. Калин Хайтов. Всяко едно от мероприятията и в трите града на област Монтана започваше с кратка презентация за  Правата на българските граждани, като граждани на Европа и ролята на Европейския съюз за запазването на трайния мир, икономическото сътрудничество и пътуването без граници.

Дата: 11 май 2013 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ОФИЦИАЛЕН ПРИЕМ В ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА ПОЛША
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ОФИЦИАЛЕН ПРИЕМ В ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА ПОЛШАНа 09.05.2013 г. зам. областният управител Нина Петкова присъства на официалния прием в Полското посолство в София по повод Националния празник на Република Полша-Денят на Конституцията, който се отбелязва от 3 май 1791г. Госпожа Петкова поднесе букет цветя и поздравителен адрес на посланика на Република Полша, г-н Лешек Хенсел и неговата съпруга г-жа Йоанна Гошчинска, и  благодари на домакините за поканата като  изказа своето уважение и добри чувства към тях и полският народ!

Дата: 11 май 2013 Виж още...
Областна администрация се включи в кампанията „Вземи ме, посади ме, донеси ме на 9 май и ме подари”
Областна администрация  се включи в кампанията „Вземи ме, посади ме, донеси ме на 9 май и ме подари”В Деня на Европа  9-ти май  зам.областният управител на област Монтана г-жа Нина Петкова и служители на администрацията  участваха  в подреждането на цветна градина пред сградата на Областна администрация. В инициативата на Център „Европа директно” Враца – „Вземе ме, посади ме, донеси ме на 9 май и ме подари” се включиха ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски” гр. Монтана, , ФСГ „Васил Левски” гр. Монтана и младежите от Сдружение „Младежки порив за бъдещето” – Монтана. Организатори  на събитието за областния град са  Областния информационен център -  Монтана и Младежки информационно консултантски център – Монтана, които са партньори в кампанията. Предварително раздадените от ОИЦ-Монтана 50 броя саксии  бяха засадени с пъстри цветя с написани послания, които  очакваха своите нови стопани – граждански организации, социални и културни институции. Пред импровизираната цветна градина организаторите бяха разположили информационен щанд и табло, на което гражданите и учениците написаха своите послания за Европа.
Детският ансамбъл „Веселяци” към МИКЦ-Монтана  също се включиха в инициативата. Със своите изпълнения те внесоха радост и настроение в празничния ден.

Дата: 10 май 2013 Виж още...
ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА - ПРОТОКОЛИ 2013г.
Дата: 9 май 2013 Виж още...
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ОРГАНИЗИРА ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ВТОРАТА МЕЖДУНАРОДНА СЕДМИЦА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ОРГАНИЗИРА ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА  ВТОРАТА МЕЖДУНАРОДНА СЕДМИЦА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТНа 8 май 2013 г. в училищния двор на Седмо  и Осмо СОУ в град Монтана  с „Демонстрация на  поведение и действие при възникване на ПТП и инциденти с пешеходци и велосипедисти” бе отбелязана Втората международна седмица за пътна безопасност. Мероприятието се проведе със съдействието на Областна администрация Монтана в лицето на двамата заместник областни управители г-жа Нина Петкова и инж. Калин Хайтов, гл. инспектор Даниел Псалтиров-директор на ОД на МВР – Монтана, служители на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Монтана, ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” – Монтана, Татяна Петрова – началник на РИО – Монтана, доброволци от Български младежки червен кръст – Монтана и директорите на Седмо и Осмо СОУ г-жа Вера Андонова и г-жа Юлия Николова. Служителите от сектор „Пътна полиция” и ОУ „ПБЗН” – Монтана както  и доброволците от Българския младежки червен кръст –Монтана с отлична професионално подготвена инсценировка демонстрираха оказване на  до лекарска помощ на пострадали при пътно транспортно произшествие. Децата от детските  полицейски управления  при Трето ОУ „Д-р Петър Берон” – Монтана, Седмо СОУ „Асен Златаров” – Монтана, Осмо СОУ „ Отец Паисий” – Монтана и ОУ с. Лехчево също взеха участие в мероприятието, като раздаваха  листовки и брошури за пътна безопасност. Младите велосипедисти от клуб „Приложно колоездене” към Осмо СОУ показаха своите умения при управление на велосипед. Учениците от клуба по фотография на Седмо СОУ направиха снимки на мероприятието, които от 20 май 2013 г. ще бъдат изложени във фоайето на Областна администрация  Монтана. С решение на Общото събрание на Организацията на Обединените нации от април, миналата година, периодът от 6 до 12 май 2013 г. включително, е обявен за Втора международна /глобална/ седмица за пътна безопасност на тема „Безопасност на пешеходците”.

Дата: 9 май 2013 Виж още...
ЧЕСТВАНЕ НА 130 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА НЧ „РАЗУМ-1883” - МОНТАНА
ЧЕСТВАНЕ НА 130 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА НЧ „РАЗУМ-1883” - МОНТАНАПо повод 130 години от създаването на Народно читалище „Разум-1883” – Монтана, заместник-областният управител г-жа Нина Петкова се включи в церемонията по поднасяне на цветя и венци пред паметната плоча на мястото на кафене „Шипка” – първата библиотека и читалня на читалището.
Тържествата продължиха с концерт от народни песни и танци, изложба на детски рисунки на възпитаници на ОШИ „Добри Христов” – Монтана и фотоизложба за дейността на читалището.

Дата: 9 май 2013 Виж още...
ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ СТИПЕНДИАНТСКИТЕ ПРОГРАМИ НА РОМСКИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФОНД - БУДАПЕЩА
ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ СТИПЕНДИАНТСКИТЕ ПРОГРАМИ НА РОМСКИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФОНД - БУДАПЕЩАНа 8 май 2013 г. в Областна администрация Монтана се състоя информационна среща с кандидат-студенти от ромски произход за представяне стипендиантските програми на Ромския образователен фонд – Будапеща. Координаторът на стипендиантските програми за България – г-жа Веска Карастоянова представи платформата за онлайн кандидатстване, както и важна информация относно сроковете, необходимите документи и минималните изисквания на програмите към бъдещите студенти.
Заместник областният управител г-жа Нина Петкова заяви готовността на Областна администрация Монтана за съдействие и помощ на кандидат-студентите при подаване на документи по представените програми и пожела на присъстващите успешно завършване на 12 клас и успешна кандидат-студентска кампания. Информационната среща се осъществи със съдействието на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Областна администрация Монтана и Институт „Отворено общество” – София.

Дата: 9 май 2013 Виж още...
Втора международна седмица за пътна безопасност
Втора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасностВтора международна седмица за пътна безопасност

Дата: 9 май 2013 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС Уважаеми приятели,
доброволци и членове на Областната
организация на Българския червен кръст,
   
 За мен е особена чест да ви поздравя с Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец! 
Червеният кръст е най-старата и най-голяма международна хуманитарна  организация, която ни сплотява и сближава, и която ни променя със силата на своята благородна дейност!
Използвам случая, да изкажа своята благодарност и подкрепа за вашата всеотдайност на делото и съпричастност към човешката болка и страдание, и да отправя към вас и към всички радетели на благородната хуманитарна кауза, пожеланията си за здраве, благополучие и много успехи!
   
   Честит празник!


 С уважение:
 Нина Петкова
зам. областен управител
 на област Монтана


Дата: 8 май 2013 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУважаеми жители и гости на област Монтана,
На 6 май светата Църква празнува Гергьовден, един от най-хубавите пролетни празници. Свети Георги се приема от българския народ като покровител на земеделието и скотовъдството и с този ден започва лятната половина на стопанската година.
Гергьовден е свързан и с богатата и традиционна трапеза. В чест на Свети Георги във всеки дом се коли младо агне, което се носи в църквата, а свещеникът прочита специална за този ден молитва.
Това е и денят, в който почитаме паметта на всички доблестни български воини, жертвали живота си за свободата и независимостта на България и повод да сведем глава пред храбростта, героизма и патриотизма на българските офицери, сержанти и войници!
На този голям български празник поздравявам всички празнуващи, а на именниците пожелавам здраве, щастие и благоденствие, и нека празничния ден да бъде повод за заслужена гордост!
Честит празник!

С уважение:
Нина Петкова
Зам. областен управител на област Монтана

Дата: 1 май 2013 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУважаеми жители и гости на област Монтана,
Сърдечно ви поздравявам с най-големия християнски празник Великден!
Това е денят, в който християните празнуват възкресението на своя Господ Исус Христос! Божият син, който със смъртта си изкупил греховете на човечеството, а с възкръсването си и възнесението в Небесното царство, дал надежда за живот след смъртта!
Великденските празници винаги ни карат да изричаме своята съкровена молитва за здраве и спасение, търсим божието благословение за себе си и за най-обичните ни хора!
Приемете моите сърдечни поздрави за здраве и благополучие, благословени дни, изпълнени с мир и любов!   
Христос Воскресе!
   
С уважение:
Нина Петкова
Зам. областен управител на област Монтана


Дата: 1 май 2013 Виж още...