Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

КОМИСИЯ ПО ЗАЕТОСТ КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ
Дата: 25 октомври 2012 Виж още...
ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ - ПРОТОКОЛИ 2011г.
Дата: 25 октомври 2012 Виж още...
ОБЛАСТЕН СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ - ПРОТОКОЛИ 2010г.
Дата: 25 октомври 2012 Виж още...
Областна администрация Монтана прие нови стажанти по програма „Старт в кариерата” на Министерство на труда и социалната политика
Областна администрация Монтана прие нови стажанти по програма „Старт в кариерата” на Министерство на труда и социалната политикаДвете стажантки, които за период от 9 месеца ще работят на пълен работен ден в Областна администрация Монтана като специалисти в общата и специализирана администрация бяха посрещнати от областния управител и неговия екип на 24 октомври 2012 г.
Новите служители на администрацията приеха поздравленията на колегите си, които от своя страна им пожелаха много успехи, търпение и удовлетворение от работата.

Дата: 25 октомври 2012 Виж още...
Работна среща в Областна администрация Монтана
Работна среща в Областна администрация Монтана По инициатива на ЧЕЗ разпределение България АД на 23 октомври 2012 г. в Областна администрация Монтана се проведе работна среща с кметове на общини от областта и представители на ВиК Монтана, на която присъства и областният управител на област Монтана г-н Ивайло Петров.
По време на срещата бяха обсъдени въпроси, касаещи предстоящия зимен сезон, състоянието на електроразпределителната мрежа и ВиК мрежата в област Монтана. Кметовете имаха възможност да зададат лично своите въпроси към представителите на двете компании и да поискат съдействие по отделни казуси, касаещи техните общини.

Дата: 23 октомври 2012 Виж още...
Откриха нов офис на ИАРА в Монтана
Откриха нов офис на ИАРА в МонтанаНа 19 октомври 2012 г. на адрес ул. „Юлиус Ирасек” в Монтана бе открит новият офис на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). На събитието присъстваха изпълнителният директор на институцията д-р Драгомир Господинов, областният управител на област Монтана г-н Ивайло Петров, зам. областният управител г-жа Нина Петкова и зам.-изпълнителните директори на ИАРА г-жа Ирена Пейчева и д-р Кирил Делев.

Дата: 22 октомври 2012 Виж още...
ОБЛАСТНА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ - ПРОТОКОЛИ 2012г.
Дата: 18 октомври 2012 Виж още...
Проведено работно съвещание на областния щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия в област Монтана
Проведено работно съвещание на областния щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия в област МонтанаВ изпълнение на Заповед № Р-231/18.09.2012 г. на министър-председателя на Република България, относно подготовката на страната за зимен сезон 2012 – 2013 г. и писмо № РД-34-60-(1)/08.10.2012 г. на Областния управител на област Монтана на 15.10.2012 г. се проведе работно съвещание на областния щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия в област Монтана и кметовете на общини от областта, относно готовността на област Монтана за зимен сезон 2012 – 2013 г. и определяне на превантивните мерки за осигуряване нормално функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите за населението при усложнена зимна обстановка, с участието на Областния управител на област Монтана г- н Ивайло Петров.

Дата: 17 октомври 2012 Виж още...
Във Вълчедръм празнуваха празника на града
Във Вълчедръм празнуваха празника на градаПо повод празника на гр. Вълчедръм, на 14 октомври, Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий – викарий на Видинския митрополит, отслужи тържествена литургия в  местния храм „Св. Петка”. Тържествата продължиха с откриването на изложба от местни автори, както и с празнична програма, представена от самодейни състави в града. На тържествената сесия в изказването си кметът на общината Иван Барзин сподели пред всички присъстващи, че през последните години, обновяването на града и общината е станало благодарение на европейски средства. Ремонтирани са някои от улиците на Вълчедръм, училищата, детските градини и някои читалища на територията на общината.

Дата: 15 октомври 2012 Виж още...
В село Челюстница почетоха паметта на загиналите във войните
В  село Челюстница почетоха паметта на загиналите във войнитеНа 14 октомври 2012 година в село Челюстница, община Чипровци  бе почетена паметта на загиналите местни жители  в Балканската, Междусъюзническата  и Първата Световна война. Дошли да отдадат почит на героите бяха  народният представител на ПП ГЕРБ Златко Тодоров, областният управител на област Монтана Ивайло Петров, гл. секретар на Областна администрация Монтана Иван Тодоров, кметът на община Чипровци Анатоли Първанов, председателят на областния съвет на СВВБ - Димитър Тихолов , Венелин Цветанов – заместник председател на областния съвет на СОСЗР, членове на Ловно-рибарското дружество в село Челюстница , ветерани, потомци на загиналите и граждани.  Ветеранът от Втората Световна война оз. капитан Иван Маринов  - носител на орден за храброст засади чинар в двора на църквата в селото, която носи името на Св. Петка – Параскева Търновска.

Дата: 15 октомври 2012 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ГРАД ВЪЛЧЕДРЪМ,
Най-сърдечно ви поздравявам по случай големия християнски празник Св. Петка-Параскева Търновска, който е и празник на вашия град. Убеден съм, че Вълчедръм, макар и малък град, ще продължи своето развитие и всички вие усърдно ще работите за неговото европейско бъдеще. Със своята пословична трудолюбивост и отговорност, винаги сте знаели как да празнувате и да се радвате на плодовете на вашия труд. Споделям радостта ви и нека в този празничен ден забравите ежедневните грижи и с радост празнувате! Бъдете здрави, уверени в себе си, заредени с оптимизъм и вяра в по-доброто бъдеще за  вас и вашите деца!
Честит празник!

Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана


Дата: 14 октомври 2012 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТТА
ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТТАНа 11.10.2012 г. в заседателната зала на Областна администрация Монтана се проведе редовно заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на област Монтана. В качеството си на председател на Комисията, Областният управител представи на членовете предложенията на областната и общинските администрации за регионални програми за заетост. Като специфичен инструмент на политиката на пазара на труда, програмите са разработени, съгласно Закона за насърчаване на заетостта и чрез тях институциите целят повишаване предлагането на работни места и справяне с голямата безработица в региона. След като бяха одобрени от Комисията по заетостта, 11 предложения ще бъдат предоставени на министерството на труда и социалната политика, за включване в Националния план за действие по заетостта - 2013 г.

Дата: 12 октомври 2012 Виж още...
Областният управител оспори пред съда решение на общински съвет Монтана
Със Заповед на областния управител е върнато за ново разглеждане Решение № 253 от Протокол № 12, прието на заседание на общински съвет Монтана на 13.09.2012 година. С посоченото решение общинският съвет променя режима на собственост от публична в частна на част от поземлен имот в град Монтана. За да постанови решение за промяна на вида на собствеността, следва преди това да влезе в сила промяна на предназначението на въпросната част от имота, която промяна трябва да е подкрепена от факти и мотиви, установяващи по категоричен начин, че имотът е престанал да задоволява обществени потребности.  След като не е отменено в 14-дневния срок по чл. 45, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, областния управител оспори решението пред Административен съд – Монтана.

Дата: 10 октомври 2012 Виж още...
Работно съвещание на областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия
Работно съвещание на областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствияВ изпълнение на Заповед № Р-231/18.09.2012 г., вх. № РД-34-60/19.09.2012 г. на министър-председателя на Република България, относно подготовката на страната за зимния сезон 2012 – 2013 г. и писмо № РД-34-60-(1)/08.10.2012 г. на Областния управител на област Монтана на 15.10.2012 г. в административната сграда на Областна администрация – Монтана, пл. „Жеравица” № 1, ще се проведе работно съвещание на Областния управител на област Монтана с областния щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия в област Монтана и кметовете на общини от областта, относно подготовката на област Монтана за зимен сезон 2012 – 2013 г. и предприемане на превантивни мерки за осигуряване нормално функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите за населението при усложнена зимна обстановка.

Дата: 10 октомври 2012 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ,
Удоволствие е за мен да се обърна към всички вас и да ви поздравя с празника на община Бойчиновци – 7 октомври!
Бъдете все така уверени в делата и начинанията си, за да  градите  по-доброто бъдеще на общината!
Нека този празник ви донесе много радостни емоции, споделени с близки и приятели!
Пожелавам ви здраве, късмет и благополучие, а успехите ваши неизменни спътници!
Честит празник!

Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана

Дата: 7 октомври 2012 Виж още...